2
  • kvp
    #2
    A globalis nagytoke es az altala iranyitott USA egyertelmuve tette, hogy valaki vagy beall a sorba es azt teszi amit mondanak neki vagy letapossak. Az ASML jelen esetben ket dolgot tehet, vagy massziv vesztesegeket elkonyvelve megszunteti a piaca felet vagy "onkent" atadja a ceget egy globalis (amerikai) befektetoi csoportnak, ami utanna megszunteti a piaca felet.

    Ez ugyanannak a folyamatnak a resze, ami utasitasba adta, hogy egy Tajvan elleni kinai tamadas eseten az amerikai hadseregnek meg kell semmisitenie a szigeten minden csipgyarto uzemet. Ha a holland kormany nagyon pattogna, akkor konnyen megeshet, hogy az USA egyszeruen megszallja oket. (azaz barati segitseget nyujtanak nekik, lasd Csehszlovakia)

    ps: A magam reszerol en arra szamitok, hogy a ceg chipgyarto tudasa mar uton van Kina fele, ha a termeket nem tudjak eladni, akkor a tudast fogjak es onnantol az ASML akar meg is szunhet. Sot igazabol ezzel a lepessel csak a nyugati vilag fogja elobb-utobb elveszteni a chipgyartasi kepesseget. A nyugati nagytokeseknek nagyon keves idejuk maradt Oroszorszag katonai es Kina gazdasagi legyozesere.
  • Kotomicuki
    #1
    Semmi ijesztő nincs benne, legfeljebb kellemetlen: a főnök küldönce majd elmondja, hogy hová kell kitelepülniük és ezt a "holland" kormány is kellően nagy örömmel nyugtázza majd, miközben megmagyarázza, hogy ez miért is lesz jó az országnak és a földrésznek...

    Nagyjából ennyire redukálódott le európa mozgási lehetősége, hála az elárulóinak és a betelepített ügynököknek - meg a birka polgárainak, akikkel mindezt, következmények nélkül meglehet csinálni.