2
  • Cat #2
    "a bányászok hasznot húznak a hálózatra nehezedő terhelésből, de ez felbecsülhetetlen értékű fedezetet jelent a bitcoin árfolyamának esése ellen. 2023 augusztusában egy hőhullám miatt Texasban megugrott az energiaigény. A Riot bányászati vállalat saját közlése szerint ekkor 31,7 millió dollárt keresett a hálózatstabilizálásban való részvételből (azaz hogy leállította működését) és csak körülbelül 10 millió dollárt a bányászatból."

    Tehát elindítasz egy szolgáltatást, amit a meglévő infrastruktúra nem tud kiszolgálni, ezért baj esetén ahelyett, hogy köteleznénk a leállítására (vagy akár engedélyt sem adnánk arra, hogy ilyenkor működjön), adófizetői pénzt kap. Nagyon okos aki kitalálta.
  • uwu2020
    #1
    Hihetetlen, hogy hova jutott 15 év alatt. Nagyon jól meg lehet indokolni azt is, hogy itt a felfutás vége, és 15 éven belül meg is szűnik, meg azt is, hogy ez a kezdet, és mi már biztos nem láthatjuk a btc halálát, csak azt, hogy minden ciklusban új csúcsot állít fel. Kíváncsi vagyok meddig húzza, de ha eljut addig, hogy megszűnik a blokkjutalom kb. 100 év múlva, az lesz a legérdekesebb. Bár láthatnám :D