16
  • Macropus Rufus
    #16
    "Pedig igazán kerülnek sokba"
    jav.: Pedig igazán nem kerülnek sokba
  • Macropus Rufus
    #15
    Gondoltam, hogy valahol a helyről szól a dolog. Nekem otthon jelenleg 10TB szabad helyem van. Erre több mint 14000 albumot tudnék felrakni. Tömörítetlenül. És ez a 24TB ami összesen van nem olyan egetverően nagy összeg. Annyira lementek a háttértárak árai (legyen ez hdd/ssd vagy memória kártya), hogy igazából nincs sok értelme már tömörítgetni semmit.
  • Macropus Rufus
    #14
    miért kell trollkodásra gondolni egyből? Olvastad amit írtam? 16GB-os ról beszéltem. Tegyél bele egy 256gigásat és már is 365 album fér el rá. Vagy tegyél bele egy 512-est és már is több mint 700. Azért az tényleg nem kevés. Persze vannak végletek. 6000 album azért az nem az átlag... 700 album is sok. De a példám akkor is 16GB-ról szólt. Sztem azok tömörítenek, akiknek nincs pénzük (kedvük) nagy háttértárat venni. Pedig igazán kerülnek sokba. Még a terrásak sem.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #13
    Némelyiken hangerőpoti is van, csak amiatt önmagában már megérné nekem.
  • Tetsuo
    #12
    Nekem is ez tetszik leginkább, meg az egyszerű belepörgetés lehetősége.
    Okostelefonon be kell kapcsolni a kijelzőt, nincs fizikai gomb stb. A funkcióratermett lejátszónál meg csak benyúlsz a zsebedbe és benyomod a kitapintott gombokat tutibiztosan.
  • end3
    #11
    "Az MP3-lejátszók teljesítik a digitális detoxra való vágyakozást. Sokaknak az teszi őket annyira vonzóvá, hogy csak egy dolgot tudnak csinálni."

    És ami lényeges, a konzerv a legszélesebb körben és forrásokból, az általa "befőzött kedvencekből" fog állni és hallgatható jogi korlátok nélkül bárhol, bármikor. - Pusztán elem vagy akku, (és esetleg powerbank) kérdése..
  • Tetsuo
    #10
    Az utolsó mondatodra a válasz: le van írva a cikkben.
  • igazamvanvagyig
    #9
    "Miért vesznek az emberek még mindig MP3-lejátszókat"

    Mert vannak tinedzsekerek fokeppen lanyok akik hallgatnak zeneket
    Meg van egy par muvesz aki komolyzenet hallgat
    Meg ismertem egy prolit neha hallgatott valami rockzene vagy minek hivta valami ilyesmi.

    Utoljára szerkesztette: igazamvanvagyig, 2024.04.23. 05:35:33
  • tom_pika
    #8
    Az se mellékes, hogy 2 gomb: start/stop (esetleg next, ha extrát is akarunk). És ezek a gombok fizikai gombok, kezelésük tényleg pofonegyszerű. De aki jobban szeret minden körülmények között egy tenyérnyi okostelefonon matatni, ám tegye.
    Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2024.04.22. 20:00:10
  • barret
    #7
    "Miért vesznek az emberek még mindig MP3-lejátszókat?" A mérete,és a súlya miatt :) Pici könnyű,nem baj ha esetleg leesik .
  • kjhun
    #6
    Hogy miért??? Hogy kevessebb helyet foglaljon! 30-60%-al kissebb méret, azért nem kevés. Nem véletlenül terjedt el szélessebb körben, a FLAC-kodek használata, a veszteségmentes formátumok közt. Ha, már az Apple is szóba került, ott az ALAC formátumuk is. Emliíthetném, az APE-t, a TTA-t, a Wavpack-ot is. (Csak, ez kezeli a DSD-t.) De, a legjobb tömörítést, a TAK nyújtja, jobbat (általában, 1-5%-al jobb, a FLAC-hez képest), de csak benchmarkingra, ott az OptimFROG és a SAC is. AAC-ból is van lossless verzió, meg a jó öreg WMA-ból is. MP3-ban, az MP3PRO tudja, a veszteségmentes tömörítést.

    Vagyis, 22 helyett, akár 40-60 album is elférne, ugyanannyi tárhely mellett.
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2024.04.22. 19:17:10
  • wraithLord
    #5
    Én azért, mert futásnál inkább viszek magammal egy pici mp3 lejátszót, mint egy ehhez képest bazinagy telefont. (Mondjuk nem mp3-at hallgatok rajta, hanem flac-ot vagy aac-t, de az már részletkérdés.)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    Hangminőség a lényeg.

    10 éve az volt a gond, hogy SOC-ba épített dac-ok tompán szóltak az extrém szűrés szükségessége miatt. (sok zavaró jel a telefon belsejében).

    Ma meg ott tartunk, hogy 3.5mm-es jack kimenet sincs már a legtöbb telefonon, így a fejhallgatót rá se lehet dugni, nemhogy rendesen meghajtaná a kütyü.

    @Macropus Rufus


    Nem tudom hogy trollkodásnak szántad-e ezt, de 22 album az mi? Van aki 6000 albumot szeretne rajta tartani, vagy minimum az összes kedvencét, azért nagyon nem mindegy, hogy egy 128-as SD kártyán 200, vagy 300 album fér el. Az kártya élettartalmát is meghosszabbítja, ha kevesebbet írnak rá.
    (Ne adj isten dsd fájlok vannak rajta..)


    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.04.22. 16:19:33
  • csulok0000 #3
    Mert sok adat mozgatása sok időbe telik. Nem mindegy, hogy az általad említett 44 album az 30Gb vagy csak 4. Másrészt ha esetleg mást is tárolnál rajta, akkor szintén nem elhanyagolható, hogy mennyit foglalnak az adatok.
  • Macropus Rufus
    #2
    Én azt nem értem, hogy miért kell egyáltalán bármit is tömöríteni? :o
    Egy komplett cd wav formátumban max. 07,GB... Egy standart 16GB-os SD-re 22 albumot rá lehet nyomni wav-ben. Nincs tömörítés se semmi. De 32GB-ra már több mint 44-et ami azért nem kevés. És lássuk be ezeknek a kártyáknak szinte már nincs áruk, szóval nem egy nagy beruházás a vételük.
  • Zsombor99
    #1
    Egy időben nekem is volt mp3 lejátszóm, ami FM rádiót is tudott, de mikor elromlott, inkább az okostelefonomba költöztettem a 2GB(!) microSD kártyát és a VLC vette át a lejátszó szerepét, új mp3 lejátszót már nem vettem.
    Nem tudom megideologizálni, hogy egyesek miért vennének még mindig mp3 lejátszót ebben a modern korban...