26
  • banjozsef #26
    Igen, ez lényegi meglátás. Sajnos ezek már a szerzői jogi törvényeket is simán átírták, de még azokban azért még pislákol a lélek ( az amerikaiban már szerintem egyáltalán nem, az európaiban néha azért még néha felvillan, de sajnos az 1999 -óta azért elég jó magyarnak is annyi szerintem, de a magyar alkotmány után, egyedül a magyar szerzői jogban lehet nyomokban felfedezni még Isten gondolatait ), de ez az ördög világa, habár már nem annyira. Több mint 2 ezer éve Jézus elindította a megváltást - persze még pár ezer évig szerintem tartani fog - , úgyhogy mindenkinek csak az Ő tanításait tudom ajánlani, de jelenleg kimondottan csak jó filmek által ( néhány, kimondottan Jézusról és az Ő tanításairól szóló film már régóta a szoftvereim és a rendszereim részei, amiket rajtam keresztül is jó szívvel ajánlok mindenkinek ) hatásos és hatékony szerintem. Persze az evangéliumokat is el kell olvasni időközönként újra és újra, de erre sajnos már nekem is régen volt időm ( jó párszor már azért már elolvastam és mindig többet és többet tudtam meg belőlük , úgyhogy fontos az ismétlés is ).
  • banjozsef #25
    Persze az Ubuntu -t akartam írni, ami egy Debian/Gnu linux változat, de sajnos most már nem létezik vagy egyszerűen nem érem el a szerkesztési lehetőséget, - ami néha jogos is, de néha kellemetlen is - , de például egy szolgáltatásrór helyett persze szolgáltatásról -t szerettem volna írni, de valamiért eltévesztettem. Sajnos jelenleg én szolgáltatással nem foglalkozom - szerintem ezért gépeltem el - , de a szoftvereim és a rendszereim szolgáltatásait továbbra is felajánlom, általában ingyenesen, de egyre több esetben - muszájból - csak pénzügyi térítés ellenében. Természetesen ezek a javítások, kiegészítések - ahogy felfedezem és van rá időm - a saját rendszereimben azonnal javításra kerülnek, úgyhogy javaslom azokat is mindenkinek.
  • banjozsef #24
    Nem teljesen ide tartozik, de mégis. Ezekről a szoftver jogokról marha nehéz
    beszélni, de a teljesen ingyenes Edge ( Microsoft ), Chrome ( Google ) , Firefox
    ( Mozilla ) egy nagyon jó példa. Próbálj meg egy Windows -t ( szerencsére van
    rá másik böngésző is amit használhatsz ) Edge nélkül, Android -ot ( van arra
    is számtalan más böngésző is ) Chrome nélkül használni, vagy egy Ununtu -t
    ( van arra is Edge és Chrome is ) Firefox nélkül és a folyamatos frissítések
    nélkül használni ( habár nekem vannak tökéletesen működő, már nem frissülő és
    simán és jól használható eszközeim is ). Mellékesen az Edge és a Chrome egy
    Chromium alapú ( nyílt, ingyenes, szabad felhasználású szoftver ) böngésző,
    amit kicsit elrontottak, aztán persze részben meg és feljavítottak és persze
    kiegészítettek, de sem a Windows, sem a Microsoft Office ( a többi szoftverről
    és szolgáltatásrór nem is beszélve ) sem nagyon működne rendesen Edge nélkül és
    persze az Android is csak egy félkarú óriás lenne a Chrome nélkül.

-------

Az Operát régebben én is sokat használtam és nagyon rendben volt. Néha a Safarival is meg szoktam nézni a dolgaimat, de most újra megnézem,
    hogy mi a helyzet velük.
    Ahogy elsőre láttam PC -n, a Windows 10/11 -es és mobilon az Android 9/10/11 -es Operával továbbra is simán mennek a lényegesebb aktuális
    dolgaim. Sajnos az Edge, a Chrome és a Firefox néha még html szintű dolgokat, funkciókat is simán megszüntet ( persze kisebb formátum,
    vagy igazítási problémák még átmenetileg előfordultak laptopon, notebookon, tableten és mobilon is, de lényegileg az adott ügy is rendben
    van már ).
    A legutolsó ilyen nagy "fejlesztésük" a .txt fájlok megjelenítésének letiltása volt ( nagyjából 2 év munkát okozva nekem, mert néhány
    dokumentációmat át kellett írni .txt -ből .html formátumra a pár ezer lapom közül hirtelen csak legalább pár száz lapon és csak a
    szerencsén múlott, hogy az újabb rendszereimben már eleve .html -ben írtam meg őket, így nagy fennakadást azért nem okoztak, de sok
    felesleges munkát azért igen ) és a .txt fájlok megjelenítése iframe -ben, amit "csak" a számlálóim valós időben való, folyamatos
    megjelenítésére használtam - hogy csak a lényegesebbeket említsem -, de persze a .html -ben már addig is létezett - egy kattintásra vagy
    érintésre működő - megnézhetőség mellett.
    Szerencsére ezek a számlálók "csak" pár száz helyen szerepeltek és sajnos még párnak a megszüntetése visszavan, de sajnos addig "csúnyán"
    néznek ki és azt hihetik a kedves felhasználóim, hogy én programoztam le őket rosszul, pedig - minden értesítés nélkül - "csak"
    megszüntették az adott funkciót, lehetőséget.
    Természetesen ezek a változások valószínűleg nem csak tőlük függtek és függenek , mert a html ( mint programozási nyelv és lényegileg adat,
    de inkább "csak" fájl formátum is ) és az internet biztonság azért még nem teljesen hozzájuk tartoznak, a .txt fájlok jogszerű,
    szabad és kényelmes, mindenhol és minden nyelven használható ( UTF-8 -as kódrendszer, kódolás ) továbbfelhasználásáról nem is beszélve.
    Sajnos első megközelítésben az az alap hozzáállás jelenleg, meg egy ideje már a közzétett dolgokkal kapcsolatban, hogy az szabadon
    felhasználható - ami közel sincs így - , mert általában személyes felhasználásra és nem üzleti célra felhasználhatóak általában a dolgok,
    de a szerzők, a jogtulajdonosok, az alkotók, de bárki más is korlátozhatja a felhasználást, hacsak ezt a korlátozást törvény nem tiltja.
  • banjozsef #23
    Igen, ezt jól látod. Az ördög, meg a csatlósai le se szarják még az irástudókat, meg a farizeusokat se, mert tudják, hogy hiszen ez egy nagy hazugság, mert tényleg már legalább 2 ezer éve elvesztették a jogukat arra, hogy az embereket regulázzák. Azt a tízparancsolatot - amit Mózeshez lehet kötni - sem bírja szinte senki betartani, de még a Jézus általi leszűkítést sem érti szinte senki meg. Nem lehet elégszer megismételni, de indulásképpen én is csak ismételni tudom: 1. Szeresd a Te Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből és csak Neki szolgálj! 2. Szeresd felebarátodat, mint magadat!
    Utoljára szerkesztette: banjozsef, 2024.04.12. 14:22:22
  • banjozsef #22
    Hála Istennek, hogy már az első itt megosztott gondolatomat már az éppen aktuális saját rendszeremben is meg tudtam osztani, de minimum még 3 saját rendszeremben és a pár száz további rendszeremben is szeretném megosztani, mert ez a dolgom most éppen. Tényleg, mind a 8 milliárd ember teljesen jogosan van itt a világban ( ennyit a jogról ) és ezután jön a kérdés, hogy ki merészel a teljesen jogosan itt levő, élő ember bármilyen dolgáról dönteni, hacsak az adott személy - átmenetileg - nem így dönt, hogy megengedi neki vagy valakinek. A jog az embernél van, amit Istentől kapott, amikor megszületett. Az embernek Istennel van dolga elsősorban, hogy megtudja, hogy mire gondolt, amikor életre keltette. Bocsi és egyenlőre erről ennyit. Azért ezt is mentem, de ki tudja mikor kerül be a saját rendszereimbe is, pedig ez a leglényegesebb kérdés vagy téma, legalább is nekem és nem csak jelenleg, hanem amióta az eszemet tudom, azóta.
  • banjozsef #21
    Igen, ez jó felvetés. Tényleg minden szerző ( én is ) rengeteg könyvön és szoftveren treníroztam magam ( a könyveim és a szoftvereim nagy részét megvettem, de csak azt amit meg lehetett még venni vagy már meg lehetett venni ) és ezért is muszáj a szerzőknek is elgondolkodniuk, hogy pl. a nyelv vagy nyelvek ( beszélt és programozási nyelvekről egyaránt szó van ) kinek is a tulajdonában vannak, amiken a műveiket írják ( a használt szoftverekről nem is beszélve ). Aztán a formátum ( a számtalan digitális formátumról nem is beszélve ), amin a művek terjednek, azok kinek a jóvoltából és finanszírozása révén jöttek létre, persze magát az internetet meg sem akarom említeni. Egyébként az evangéliumokban minden tudás benne van és persze Jézus kb. kétezer évvel ezelőtti tanításaiból még én is elég keveset értettem meg és egészen biztos, hogy pár ezer év még el fog telleni ( ha csak ezzel a sebességgel terjed mint eddig, mert még csak kb. 1 milliárd emberhez jutott el 2 ezer év alatt ), amíg legalább is tudni fog róla mindenki, ha meg nem is érti még, arról nem is beszélve, hogy alkalmazza is a jó tanácsokat minimum.
  • banjozsef #20
    Sajnos azért az övé ( persze egyáltalán nem az övé, de ezt jogilag lejátszotta, amennyire tudta ) , mert mielőtt feltöltöd, megkért rá hogy adjad neki ( ami teljesen jogos is lenne, ha nem létezne "sima" felhasználási jog is ) , hogy rendesen tudja terjeszteni, meg tovább felhasználni ( ha véletlenül túl jó, akkor ne kelljen ellopnia ). Az is oké, hogy a magyar szerzői jog valamennyire átvette az amerikai - nemzetközit, de inkább csak az európait, de a magyar és az amerikai szerzői jog lényeges dolgokban is különbözik ( pl. nem mindegy, hogy valamit 5 milliárd embernek lehet megosztani vagy 15 milliónak, stb. ), arról nem is beszélve, hogy az általános európai jog és az amerikai jog között is vannak lényeges különbségek, a magyar alkotmányról és polgári törvénykönyvről nem is beszélve. Bocsi, ha túlzásba vittem.
    Utoljára szerkesztette: banjozsef, 2024.04.12. 08:23:06
  • banjozsef #19
    Most már örülök, hogy a youtube törölte a több mint 15 éve rendben működő fiókomat a több száz videóval együtt, mert már semmi jelentősége nincs számomra azoknak a videóknak ( habár a szoftvereimhez meg a rendszereimhez továbbra is hozzátartoznának ), de azért lettek volna fontosak, hogy legalább nem kellett volna 2 évet dolgoznom azon, hogy a TikTok -on és a Facebook - on , meg még számtalan más helyen - az általuk engedélyezett szinten - azért pár egyszerű videót megosszak és még csak 2 éve dolgozom azon is, hogy a saját rendszereimből a saját youtube videóim hivatkozásait eltávolítsam a lényegesebb és aktuálisabb helyekről, mert sajnos a nem működő hivatkozások "csunyán" néznek ki.
  • banjozsef #18
    Bocsi, sajnos csak tegnap tudtam meg - kb. 20 év után - , hogy majd csak ma vagy holnap szólhatok hozzá ehhez az ügyhöz ( pedig érdekel, érintve is vagyok és persze értek is hozzá ). Lényegileg azért még emlékszem rá, hogy tegnap ( persze inkább már tegnap előtt a 24 órás korlát miatt, amit ha tudok előre, eszembe se lett volna regisztrálni, hogy esetleg hozzászólhassak a cikkhez és talán még a beszélgetéshez is ) mit akartam mondani ill. írni, de ma már semmi kedvem hozzá, habár lényegileg hasonlóak a meglátásaim ( ahogy emlékszem ) ma is, de ma már a tegnapi és tegnapelőtti énem nevében nem szívesen mondanék bármit is, de szerencsére ezt még tegnap vagy tegnapelőtt leírtam. Bocsi, remélem most már legközelebb azonnal találkozunk valahol. Sok sikert, de annyit elárulok azért, hogy ez főleg jogi kérdés. A jogot ( a törvényhozókat ) általában meg szokták venni pénzen, míg a jogalkalmazókat meg szokták fizetni pénzzel. Nincs más lehetőség mint személyes jogot írni, amire szerencsére a magyar alkotmány részleges engedélyt azért ad.
  • felemelő
    Azért érdekes kérdés (miközben természetesen elfogadom a youtube szerepét ezen videók tárolásában, megsosztásában), hogy mitől is a youtube-É (birtokviszony) az a videó?
  • wraithLord
    Igen, a kurvás példával több probléma is van. :D A klónozást azért mondtam, mert nem létező embert jogilag megerőszakolni nem erőszak... viszont gyakorlatilag mégis létezik az az ember... Mert ugye ennél a példánál ez is egy probléma amellett, hogy még a szolgáltatásért sem is fizettél.
    Na mindegy, ne menjünk el ilyen irányba. :D

Nekem úgy rémlik, hogy a 2000-es, 2010-es években voltak ilyen - talán - kutatások, amik ezeknek az ideológiáknak alapot adtak, és ezt mondják most vissza az emberek. Talán gémer magazinokban olvastam róla.

Én 10-20 éve egyáltalán nem torrentezek (játékot régebb óta nem, mint filmet, zenét vagy programot), amikor torrenteztem, szimplán azért csináltam, mert tanultam, nem volt rá pénzem, viszont az igényem az megvolt rá. Mostanában nincs olyan speciális igényem, amit a streaming szolgáltatók ne tudnának lefedni, és/mert inkább az "offline" hobbijaimnak élek. Játszani pedig vagy nincs időm, vagy nincs kedvem - ettől függetlenül a játékokat megveszem, mert egyszer hátha előszedem. :D
  • militavia
    Ami még mindig faszság. Mert a kurvánál is szolgáltatáséért fizetsz és nem hardverért. Ahogy a szoftvernél is a használatot fizetted meg MINDIG is. Amit SOHA nem birtokoltál Az, hogy a digitális terjesztés előtt fizikai módon kellett terjeszteni az kényszer volt. És emiatt az átlagszoftver estén maga a másolásvédelem volt a gát és a fizikai példányod élhethosszig / komp. hardverig tette lehetővé a használatot.

De már igen régóta léteznek előfizetős szoftverek, ahol hardverkulcs és évente frissülő digitális kulcs is van. Komoly mérnöki szoftvereknél. Ott azt mondani, hogy nem kár, amikor jogosulatlanul használod, mert amúgy sem használtad volna vicc. Mert azért használod, mert csak azzal megy egy feladat, vagy gyorsan. Csak mivel fizetni nem akarsz érte.

Számomra védhetetlen az, hogy az emberek megidelogoziálják, hogy miért lopnak. Felőlem csinálják, hiszen én is töltök le filmet, csak én nem gyártok mellé ideológiát. Nagyon nem mindegy. Egész egyszerűen vannak olyan régi filmek és soroztok, amikor amúgy lassan már torrentenn sem érthetőek el. De, hogy day 1 letorrentezel egy játékot, ne tegyünk már ezek közé egyenlőségejelet, ahol kettő kattintás elérni az ÚJDONSÁGOT. Vs .letöltöd a magyar szinkronos Éjszakai Rohanás filmet, ami majd 40 éves.
  • wraithLord
    Ez szerintem nem ilyen egyszerű, nagyon le van sarkítva, és oda-vissza lehetne kontrázni rá. A kurvás példa még úgy sem állja meg a helyét, hogy klónozod a kurvát, és a klónt erőszakolod meg. Az autós példa úgy állja meg a helyét talán, hogy lemásolod a kocsit, és azt viszed el, és akkor vissza se kell hozni. De még így is sántít a példa, mert a kettő teljesen más természetű dolog. A kocsimásolás nem tudom, hogy jogilag milyen kategóriába esik, olyanról hallottam, hogy perelt már be emiatt autógyártó magánszemélyt, ugyanakkor nagyon jó minőségben sikerült másolatot elismert a cég annak, aminek látszani akar (pl. nagyon ritka sirályszárnyas merci).
    Bizonyos érték alatt ez a "kölcsönvevés" amúgy jogilag működik. Olcsó biciklivel pl. lehet csinálni, hogy ellopod, és visszahozod, és azt mondod, hogy csak elvitted egy körre. Az autóval csak az értéke miatt nem lehet ezt megtenni. Pedig mind a kettő ugyanolyan csúnya dolog elvileg.

A torrentelés azért nem jó, mert nem fizetsz a használat/megnézés/meghallgatás stb. jogáért. Szoftver esetén nem a (szellemi) terméket lopod el forráskóddal meg az összes biztonsági mentéssel együtt (ahogy egy autót lopsz el), hanem nem fizetsz azért, hogy használod. A szoftver nem a tiéd, és nem tudod ellopni, csak használni jogosan vagy jogtalanul. És innen jön ez a "mantra", hogy ha nem lehetne letorrentelni, nem is használnád, ami valószínűleg így is van.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    A tankönyvek leginkább azért nem voltak ingyen, mert a papír és a festék nem volt ingyen. Az emberi tudás túlnyomó többsége ingyen elérhető. A tankönyveidben nem sok olyan infó volt, amire ez ne lenne igaz. Biztos van egy két orvosi könyv, aminek a szerzője kitalált valamit, amit nem publikált máshol, de kb. ennyi.

Múzeum is rossz példa. Nagy művészek festményeinek, szobrainak fotói jellemzően ingyenesen elérhetőek.

Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.04.09. 08:17:11
  • RJoco
    Ha végre kifejlesztenének egy igazi MI-t, akkor nem lenne ilyen probléma.
    Addig meg megy a bohóckodás ezekkel a vackokkal.
  • militavia
    Ez a balfasz "érvelés" meddig lesz még mantrázva?
    Ez alapján, ha én megerőszakolok egy kurvát, akkor az OK, mert eleve nem fizetnék érte?
    Ellopok egy kocsit, akkor ott sincs kár, ha csak egy körre viszem el, mert úgysem venném meg
  • Ender Wiggin #10
    induljunk ki abból, hogy a torrent nem okoz direktben kárt (főleg nem olyan értelemben, mint az AI). eleve mert sokan olyasmit torrenteznek le, amiért amúgy sem fizetnének. másrészt lehet, hogy egy letorrentezett játék annyira bejön hogy később megveszik, vagy a film, amit szintén lemezen. mert a torrent lehetőséget ad, hogy kipróbálják a terméket, mielőtt megveszik. mint a próbaút egy autóval.

de az AI mai állapotban még biztos maximum a hülyeségével sorodja veszélybe az emberiséget...
  • militavia
    Bevallom számomra tényleg nem világos az emberi vs gépi tanulás jogi korlátja.
    Mert, ha ingyért elérhető anyagot tréningezik a MI, akkor OK.
    Ha meg fizetős és nem fizet, akkor honnan fért hozzá? Torrentezik az MI vagy mi...? XD

De az is biztos, hogy az MI semmi újat nem tud alkotni. Mixelni tud, paraméterek alapján, azt is elég szarul.
  • bdzsana
    "Másrészt pedig marhára ne feledkezzünk meg arról, hogy ez az egész MI tanulás nem az emberiség érdekében történik, hanem néhány multimilliárdos cég érdeke, az ő hasznuk lesz a működtetése, és ők fogják eladni a cégeknek a használati jogát, hogy azok utána kirúghassanak embereket."

Aha, mint ahogy minden egyes kutatás, mert senki sem ingyen dolgozik. Minden egyes cég azért fejleszti a termékeket hogy meggazdagodjon, a cipőgyártásnál is lecseréltünk egy csomó susztert szalagra ami persze hogy a cég érdeke volt, de milyen jó azért nekünk is, mert 8 millárd embernek elég sok suszter kéne ma hogy így válogathassunk a cipőboltban
  • bdzsana
    Ajj hagyjuk már, krvára tele van az internet valóban ingyenes nem monetizált dologgal amit jelen törvények alapján sem lehet úgy felhasználni ahogy az ember teszi.

"Egy MI pedig nem csak elolvas egy könyvet, nem csak megnéz egy festményt, hanem eltárolja, lemásolja, mert csak így tudja utána reprodukálni. Namármost abban egyetérthetünk, hogy elhozni egy könyvet egy könyvtárból, majd lefénymásolni az lopás."

Na ez az amiben tévedsz. Ez inkább néz úgy ki hogy jegyzetel, mint ahogy az ember teszi. Például a kép generáló ai-k pár byteot tárolnak el egy képről. Szerinted mennyi jogvédett pattern ismerhető fel abban a pár bytben?
    Ha én elmegyek a galériába, és feljegyzetelem hogy az egyik képen egy nő ült és zongorán játszott pucéron akkor azzal megszegtem a másolás védelmet? Hol a határ?
  • kvp
    Egy akar csak elfogadhato MI letrehozasahoz tenyleg szukseg van az emberiseg teljes tudasara. Ehhez a mostani szerzoi jogi torvenyek miatt tenyleg meg kellene venni a vilag osszes elerheto tudasat.

Vagy megmarad a szerzoi jogi torveny es gazdasagi okokbol felhagynak az MI fejlesztessel vagy ki kell dobnunk minden eddigi szerzoi jogi torvenyt es ami egyszer kikerul a vilagba, az onnantol ingyen elerheto mindenkinek. Ez utobbi a szerzoi jogra epulo gazdasagot teszi csak tonkre es igazabol Kinaban mar most se ervenyesek a nyugati vilag szerzoi torvenyei. Mindenki hasznalhat barmit amihez hozza tud jutni. Joreszt ez adja azt a gazdasagi elonyt a szamukra, amivel a nyugati vilagot meg tudjak elozni.

Az MI fejlesztesek felfutasa csak felgyorsitotta a tarsadalmi atalakulast. A gond inkabb ott van, hogy mi van ha tenyleg sikerul ontudattal rendelkezo MI-t kesziteni? Ha jogokat adnak neki, akkor nem tudjak kihasznalni, ha jogokat szerez maganak sajat erobol, akkor meg az emberisegnek kb. annyi. Ertem, hogy az osszes ezzel foglalkozo nagytokes hajlando az emberiseg tuleleset kockaztatni felbecsulhetetlen anyagi elonyokert cserebe, de biztos, hogy ez az emberiseg tobbi reszenek barmennyire is jo?
  • Cat #5
    "Azzal, hogy ugyanúgy tudjon tanulni meg kell venni a világot a jelenlegi törvények szerint, ez idiótaság."
    Már megbocsáss, de nekem sem voltak ingyen a tankönyvek, és nem hozhatok el bármilyen könyvet fizetés nélkül a könyvesboltból. A könyvtár sem ingyenes! (És nem csak a belépőre gondolok, hanem az állam azt kifizette az emberek adójából.) Fizetnem kell azért, hogy a múzeumban festményeket nézhessek, és fizetnem kell azért, hogy kábeltévé legyen a lakásomban. A youtubeért is fizetek azzal, hogy reklámokat nézek (vagy fizetek a prémiumért).

Egy MI pedig nem csak elolvas egy könyvet, nem csak megnéz egy festményt, hanem eltárolja, lemásolja, mert csak így tudja utána reprodukálni. Namármost abban egyetérthetünk, hogy elhozni egy könyvet egy könyvtárból, majd lefénymásolni az lopás.

Másrészt pedig marhára ne feledkezzünk meg arról, hogy ez az egész MI tanulás nem az emberiség érdekében történik, hanem néhány multimilliárdos cég érdeke, az ő hasznuk lesz a működtetése, és ők fogják eladni a cégeknek a használati jogát, hogy azok utána kirúghassanak embereket.
  • bdzsana
    Hát ez az, ezért bs az egész. A végső cél hogy olyan okos vagy okosabb AI-t csináljunk mint az ember. De úgy hogy nem láthat, nem érzékelhet, nem tanulhat úgy mint egy ember. Mert azt ember szabadon tanulhat, olvashat, nézhet youtube videókat, a gép meg ezekszerint nem, ő abból tanulhat amit megvesznek neki már ha eladó.
    Azzal, hogy ugyanúgy tudjon tanulni meg kell venni a világot a jelenlegi törvények szerint, ez idiótaság.
    Lassan ott járunk egy AI ami fel tudja ismerni hogy a képen egy autó van vagy egy krumpli fizetni kell a Volkswagennek, mert a Mercédesnek stb, mert az ő autóik vannak a képen amiken betanult ami meg egy jogvédett design...
    Orbitális nagy fsság az egész. Legyen szabad a tanulás. Ha olyan dolgot alkot és csinál pénzt belőle amiben felismerhatően ténylegesen jogvédett minták vannak, akkor lehet őket büntetni pont mint az embert....
  • militavia
    Nekem eddig az jött le, hogy az elég gyengén muzsikáló MI trenírozásához is kontstans szerzői jog sértés kell. Tehát, egy jogtiszta MI sanszosan annyiba kerülne, hogy a kutya nem venné igénybe, mert semmiféle gazdasági előnyt nem nyújtana...? Mert 2+2 = 4 ezt dobja ki. Ki az, aki eddig legálisan trenírozta az MI-jét?

A Google Fordító esetén is vajon, min tanították azt?
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.04.08. 09:48:25
  • bdzsana
    Jaja, amikor te is letorrentezel egy játékot, amikor tudod hogy illegális simán képes lennél akár egy árvaházat is felgyújtani hogy játszhass. Ha már egy szabályt megszegsz akkor az összest meg fogod.
  • Cat #1
    Tipikus pszihopata viselkedés. Egy olyan technológiával játszanak, amely saját állításuk szerint a tűz feltalálásához vagy az atombombához hasonlítható, a kifejlesztéséhez mégis szándékosan törvényt sértenek. És ne legyenek illúziói senkinek, ha a szerzői jogi törvényre szarnak, akkor más jogszabály vagy előírás sem számít nekik, olyannyira csak a cél lebeg a szemük előtt.