5
  • Ellaberin
    #5
    Nem védve a filmet - nem is láttam, így nincs relevanciám a minőségre -, de a mostani politikai állapotokban akár tükre lehet annak is, ami körül lengi (Hadd ne soroljam.)
    Egyébként meg pont kifizette már a jegy árát, aki itt adózik, így akár lehetne ingyen is beülni rá ;)
    (De van valami olyasmi is, hogy az állami támogatott filmeket le kell adni állami TV-n egy idő után(?), lehet sokan erre várnak booo)
  • zetortraktor
    #4
    Nem kell fizetni, hogy vásznon tartsák, mindenki jobban jár, ha "a vásznakat" átviszik kisebb településekre, ilyenkor folyamatosan sorolódnak le.

    És nincs mit elfelejteni a matiné előadásokon, többek között pont azért zuhan a nézettség, mert nem ilyen filmnek készült, elhanyagolható az efféle nézettség (nyilván voltak, főleg az első héten), speciel engem őszintén meglep, hogy az átlagos jegyár a filmre hollywoodi szinten van, mert az efféle filmeknek korábban a kedvezmények és iskolák miatt alacsonyabb volt. Itt a piactól remélték a sikert, szerintem senki nem számított arra, hogy ekkora bukta lesz.
  • grobs
    #3
    "akkor jövő héten fog mondjuk 4 ezret"

    Ez függ attól is, hogy mennyit fizetnek a moziknak, hogy vásznon tartsák. Ha annyit, hogy üres termekkel is tartják akkor még sokáig összeszedhet 2-3 ezer nézőt. Aztán ne felejetsük el az iskolásoknak ingyen kiszórt matiné előadások nézőszám pörgető erejét se.

    A Semmelweis már netflix-en van. Megnéztük, korrekt volt. A 2 óra simán lepörgött fejforgatás, meg óranézegetés nélkül. Pedig közismert sztori, nagy meglepetések nem voltak.
  • zetortraktor
    #2
    Mert szerinted nem istentelenül pocsék a nézőmegtartása a filmnek? Volt egyáltalán olyan film, magyar vagy amerikai, ami így zuhant hétről hétre?

    Amíg egy film nem ér el az 5. hónapjáig, addig tilos más filmek eredményeit emlegetni, nehogy valaki zokon vegye? Pont az a lényeg, hogy az ilyen adatot jó ismerni, hiszen abból következtetést lehet levonni. Ebből az ember látja, hogy ha egy film most tart 130 ezer nézőnél és 60%-os zuhanásokat produkált, és most csak 8 ezer nézőt hozott, akkor jövő héten fog mondjuk 4 ezret, utána meg pár héten át 1-2 ezreket, vagyis összvissz lesz majd 160 ezer nézője. Vagy annyi se. Miközben a másik filmnek van 350 ezer.

    Nem kell itt hónapokat várni, elég beszédes az összehasonlítás:

    Most vagy soha (első három hét): 75 ezer - 21 ezer - 8 ezer --> 3 hét után 131 ezer
    Semmelweiss (első három hét): 29 ezer - 24 ezer - 19 ezer --> 3 hét után 95 ezer (már a második hetén több nézőt érdekelt, pedig a másik 45 ezer több nézővel indított)

    És az egyik 160 ezer nézőnél fog platózni 60%-os esésekkel, a másik pedig 10-20%-os esésekkel már 330 ezer nézőnél jár.

    (Mindkettő van külföldön, de ezek magyar nézettségi adatok.)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2024.04.04. 15:25:42
  • Szetarkosz
    #1
    Csak gratulálni tudok a "korrekt" összehasonlításhoz.
    A három hete játszott film nézőszámát összevetni a több mint öt hónapja, ráadásul külföldön is játszott filmmel nem tűnik valami szakszerűnek.
    Mint mikor nem az adatok alapján lesz levonva a következtetés, hanem inkább az előre megállapított következtetéshez keres valaki azt alátámasztó adatot.