16
  • manypet
    #16
    "Ez az elv. A gyakorlat pedig, hogy a patkányok rábeszélik a farkasokat, a bárányokat fogadják el jobbnak mint maguk és számolják fel a farkaslétet."
    Hogy utána ők egyék meg a bárányt is, meg a farkast is. Igen, valójában így is igaz.
  • Tetsuo
    #15
    Ez az elv. A gyakorlat pedig, hogy a patkányok rábeszélik a farkasokat, a bárányokat fogadják el jobbnak mint maguk és számolják fel a farkaslétet.
  • manypet
    #14
    "Ja, és akkor a diktatúra jobb ez alapján?"
    A demokrácia is diktatúra. A többség diktatúrája. Avagy más szavakkal:
    A demokrácia az, mikor két farkas és egy bárány megszavazza, hogy mi legyen a vacsora.
  • Tetsuo
    #13
    Mi működik? Éppen hogy nem működik, azért "irtjuk ki magunkat nemsokára". A természet minden egységében a rendnek megfelelő hierarchia van, amit az ember felszámolt a modern társadalmakban.
  • barret
    #12
    A demokráciát az ember találta ki...A természet ezt a fogalmat nem ismeri,mégis évmilliárdok óta működő rendszer. Vajon ki a hülye? Nemsokára kiirtjuk saját magunkat!
  • Tetsuo
    #11
    A nyíltan, felülről irányított rendszer jobb, mint a rejtve, alulról/hátulról irányított rendszer.
  • AndReWsss
    #10
    Az pont elég: Mo-on ma is a nyuggereken múlik,h ki nyer. Mert sokan vannak. És befolyásolhatók.
  • AndReWsss
    #9
    Ja, és akkor a diktatúra jobb ez alapján?
    Ahogy Churchill mondta: a demokrácia egyáltalán nem jó, de minden más még rosszabb nála
  • Tetsuo
    #8
    Mindig is ez volt. Ez az úgynevezett demokrácia lényege. Aki hatékonyabban meg tudja vezetni a tömeget, az nyer.
    Ennyit a demokráciáról.
  • Armagedown
    #7
    A politikusok hazugságai mellett az AI generált fotók ártalmatlan gyerekjátéknak tűnnek.
  • NEXUS6
    #6
    Valójában az a mellékes, hogy adott kampányban szereplő kiemelt infóknak mekkora a valóságtartalma. Nyilván ez egy jó média fogás, ezen rugózni, minkét oldalról, pro és kontra, de ez akkor is csak egy eszköz.

    A lényeg az, hogy az a média monopólium, amit valaki drága pénzért felépített, jelenleg épp semmibe foszlóban van, többek között a közösségi médián terjedő AI tartalomgenerálásnak is köszönhetően. Ez a jelenség, sőt világjelenség maga.

    Az, hogy azt a politikai oldalt, aminek drukkolunk, ez hogyan is érinti, valójában részlet kérdés.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2024.03.11. 14:30:24
  • wraithLord
    #5
    Azért eléggé fészbúkon agyatlanul károgó tata/mama szinten kell lenni (jelenleg), hogy valaki bevegye az AI-val generált faxságokat.
    Igaz, ez sosem volt a legkisebb mértékben sem akadály...
  • Kotomicuki
    #4
    Ki szelet vet...

    Öröm az ürömben, hogy legalább itt kiegyenlítődnek a pályák most már a legönjelöltebbek is kezdhetnek aggódni, mert innentől nincsenek biztonságban: ezt a tartalomgyártót nem lehet megfenyegetni, megzsarolni, eltenni láb alól...
    Ill. innentől kezdve, mint állítás-bizonyíték - valós, vagy sem - , bárminek megkérdőjelezhető az eredetisége.

    „Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok!”
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Itthon is látjuk, hogy a végtelenségig szpemelt papagájpropaganda mennyire hatékony. Na most ugyanezt képzeld el végtelenítve AI-val, fillérekből.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.03.11. 12:50:14
  • csulok0000 #2
    Nem az a probléma, hogy ki mennyire éri el az embereket, ill, hogy ez mennyire aránytalan. A probléma, hogy a legtöbb esetben AI által generált hamis információk terjednek, amik segítségével tönkre lehet tenni egy országot egy "megváltoztatott" választási eredménnyel.
    Hazugságok eddig is voltak a kampányokban. Nem is kell messzi országokba menni, hogy találjunk rá példát(pl.: lejáratások), de ezeket eddig kordában lehetett tartani. De a napi milliószámra gyártott hazugságok és álprofilok által ez már kezelhetetlen. És csak az számít, hogy ki tud több energiát fektetni egy hazugság kampányra, vagy ez kinek éri meg jobban. A mai eszközök tökéletes alapot adnak ehhez.
  • NEXUS6
    #1
    "Nagyon is reális a veszélye annak, hogy az idei nagy demokratikus eseményeket alááshatja a minimális költségű, mesterséges intelligencia által generált félretájékoztatás"

    Lefordítom: a mainsteream média által generált propaganda bullshit mennyiségéhez képest a közösségi média által generált, kiemelten az AI generált bullshit mennyisége magasabb lehet, ezáltal a mainstream/hagyományos médiához jobban kapcsolódó politikai erők választási esélyei jelentősen/kiszámíthatatlanul csökkennek.