4
  • manypet
    #4
    Oké, de azért nyomtatót nem használ egy átlagember olyan gyakran, mint mosógépet vagy autót. Egy autónál érthető a dolog, mert az napi szinten kell, meg még a használt autó megvétele is több százezer forint lenne mindennel együtt. De aki nem tud megvenni egy nyomtatót, az úgyis kinyomtatja a munkahelyén, vagy a szomszédhoz megy át. Ez elég a havonta kétszer kinyomtatott hivatalos papírokhoz, meg az iskolásgyerek heti házi feladatához. Nem fog fizetni havi 7 dollárt 20 oldal nyomtatásához, mert 3 havi díjból már hozzávágnak egy normális használt nyomtatót, és azzal nincs havi 20 oldalas limit meg szarakodás.
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.03.07. 18:43:53
  • Cat #3
    Amióta egy cégnél, ahol dolgoztam, megtudtam, hogy a lábtörlőt egy külön cég jön tisztítani és cserélni, természetesen havidíjért, én már semmin nem lepődöm meg.
    https://masterclean.rs/szonyegek-berlese-es-karbantartasa/
  • kvp
    #2
    "Vajon melyik magánszemély fog ilyet igénybe venni?"

    Sokan berelnek lakast, autot vagy akar haztartasi gepeket is, mert nem tudjak megengedni maguknak az elso reszletet meg egy hitelre megvasarolt lakas/auto/mosogep vagy akar nyomtato eseten sem. Ennek a konstrukcionak a jelmondata az, hogy: https://en.wikipedia.org/wiki/You%27ll_own_nothing_and_be_happy

    A HP csak ehhez az iranyzathoz csatlakozott, remelve, hogy lesz eleg olyan ember akinek annyira keves sajat tokeje van, hogy meg egy nyomtato koltseget sem tudja elofinanszirozni. Minel tobb berleti szerzodese van valakinek annak biztosabb, hogy nem is fog tudni semmihez kezdotoket felhalmozni. "Idealis" esetben minden bevetele azonnal ki is megy a megelhetesi kiadasokra, pl. a termekberletekre. Igy a munkasok adott havi tokebeveteleinek 100%-at vissza lehet szerezni minden honapban. Lasd meg: https://en.wiktionary.org/wiki/live_paycheck_to_paycheck
  • manypet
    #1
    Vajon melyik magánszemély fog ilyet igénybe venni? Mert egy cégnél, ahol van egy rakás nyomtató, ott érthető. De egy otthoni nyomtatásnál sokkal kényelmesebb megvenni a nyomtatót és néha bekapcsolni. Pláne, hogy egyre kisebb arányú a hagyományos nyomtatás a magánszemélyeknél.