4
-
felemelő #4 Persze... no de ez ugye azért történt, mert a közre tartozó adatokat, egy kormányfüggetlen társadalmi szervezetnek nem adta oda az állam, hogy az felelőséggel kiválogassa a jogos titkokat és a jogtalanul eltitkolt moslékot.
Innen az állam demokratikus volta és jogállamisága ugye erősen kicsorbult. -
Gabbbbbbbbbbbb #3 Nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Az amerikai propagandagépezet nyilván ezt nyomta a csapból is, végül is elhihetem.
Én olyan oldalról közelíteném meg a kérdést, hogy 1.) ő nem amerikai állampolgár. 2.) Pl. ha én valahogyan tudomást szereznék amerikai nemzetbiztosági titkokról és azokat nyilvánosságra hoznám, akkor nem követnék el bűncselekményt, mert sem jogilag, sem etikailag nem vonatkoznak rám azok a törvények, amelyek alapján esetlegesen elítélnének. Nyilván azzal érvelnek, hogy teljesen mindegy, hogy valaki digitális eszközökkel, vagy személyen az adott ország területén kémkedik, szerintem ez a gondolatmenet elég gyenge lábakon áll az Assange ügyben. Egyszerűen az USA példát akar statuálni vele és minden lehetséges eszközzel nyomást gyakarol(t) az érintett országokra, hogy ezt a célt elérje.
Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.02.22. 13:04:41 -
bdzsana #2 Nem vagyok ebben a témában expert úgyhogy lehet hülyeséget mondok, de nekem úgy rémlik, hogy a szivárogtatás nem nagyon volt válogatva azokra, amikben a bűncselekmények történtek, hanem random nemzeti és katonai titkok is közte voltak, amik fenyegették a nemzetbiztonságot és ameriaki katonák biztonságát is.
Ha tényleg így volt és én nem tudom rosszul, akkor igen valóban baj, hogy kiderült és ezérthető is. -
Kotomicuki #1 "Nem az a baj, hogy megtörtént, hanem az, hogy (mind)ez kiderült!"
Amennyiben elítélik a J. A.-t, akkor az aktában fellelhető bűntények elkövetőit is uú ítéljék el - plusz nyomozni a többi után, ugye! Ha ez utóbbira nem képesek, akkor az ezt megszellőztető egyént sem szabad elítélni, hiszen, ha az egyik oldalt felmentették a bűneik alól, akkor a másik oldalnak is uú kijár ez a "kegy"..., ha már "igazságszolgáltatásról" beszélünk.