6
  • kalapos01
    #6
    (Ez pont ugyanúgy működik, mint amikor a tévében esik két nagy siker között valaminek a nézettsége, vagy csökken két hatalmas növekedés között a Netflix előfizetőszáma. Ilyenkor mindenki jön túlreagálni nagy kijelentésekkel és magyarázatokkal, hogy aztán nagyokat hallgasson, amikor felfele mennek a dolgok.)

    Nyilván a mozis számok csökkennek, de ettől még jönnek a nagy sikerek, amiknek a létezését előre senki nem tudja megmagyarázni, de utólag mindenki okosabb.
  • kalapos01
    #5
    "Szóval talán ez hozhatja el a mozi végét"

    Ja. mint a tévé végét a számítógépek meg a streaming már 10-20-30 éve folyamatosan, és még mindig sokkal többen nézik tévében a filmeket, mint streamingen.

    Ugyan már. Egy-két hete még arról szóltak a hírek, hogy mekkora siker A méhész meg az Imádlak utálni. Majd jön a következő siker.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2024.02.13. 11:14:11
  • t_robert
    #4
    Gondolom azért kezdték vetitgetni megint a Düne első részét, mert erősen közeledik a 2. rész bemutatója és hogy kicsit felidézzék mi történt korábban. Amúgy ugyan ez volt az Avatarnál is. Jött a második rész ezért ha nem is sok előadásban ismét játszották az első részt ráhangolni a nézőket a következő részre.
  • kalapos01
    #2
    Ez nem úgy működik, hogy ha épp kevesen mennek, akkor működik egy indoklás, és következő héten, amikor sokan mennek, akkor meg már nem működik.

    Most is több ezren elmentek megnézni a kevésbé nézett filmeket is a hétvégén, nem hiszem, hogy bármilyen érv lehet az, hogy "én nem megyek moziba". Ha feltesszük, hogy az emberek 95%-a ezt mondja, attól még nem az számít, hogy a 10 millióból 9,5 millió, aki így gondolkodik, mint csinál, hanem az, hogy az 500 ezerből, aki nem így gondolkodik, azok közül 15 vagy 45 ezer elmegy-e. Konkrétan 30 ezer ember a különbség a két opció között.
  • zola2000
    #2
    Én az egészet nem értem. Az arcade játéktermek megszűntek nyugaton mert az ember játszani otthon is tud keleten valamennyire megmaradt mert közösségi élmény (nemcsak Japánban, beírjátok YouTube keresőbe arcade in Taipei, vagy Bangkok, nagyobbak vannak mint akár New Yorkbam)

    De a mozi az milyen közösségi élmény? Egyáltalán nem akkora mint egy multiplayer arcade játék. Ezért nem értem miért nem jutott a mozi a játéktermek sorsára. Bár csak manapság jött el az a pont hogy az összes tv 4K és nagy. Szóval talán ez hozhatja el a mozi végét.
  • bunny
    #1
    Lassan annyiba kerül 1(!) darab mozijegy, mint egy hónap drágább streaming, két embernél már bőven több. Ehez hozzájön, hogy még szarok is a filmek és hallgathatom mások csámcsogását, a 3 óra plusszos filmeket meg egybe végigülni elég macera vagy nem iszol. Szóval igazából ... nagyon nagy durranásnak kell lennie, hogy az ember rávegye magát. Részemről talán a Düne 2 ... talán, de lehet megvárom azt a 2 max 3 hónapot aztán megnézem kanapéról bármikor leállítva a saját házimozimban.