5
  • kvp
    #5
    "Ez a kőkemény. Ha valamihez imádkozni szeretnél, akkor azok legyenek a mérnökök és tudósok"

    Annak kb. dupla nulla (00) haszna lesz, semmi gyakorlati segitseget nem jelent nekunk. Inkabb addig is tanuljatok valami hasznosat, mert hiany van mernokbol es tudosbol is.

    "Na pont ezért nem tudja Kína utolérni a nyugati világot. Mert az a csúcstechnológia ami a fejlett chipek gyártáshoz kell Egy nyugati cég kezében van."

    Ezt hivjak angolul single point of failiure-nek. Eleg egyetlen mernok aki eladja a technologiat es onnantol az az egy nyugati ceg is lehuzhatja a rolot, mert nem tud alaigerni a kinai konkurencianak.

    ps: Mindenki tudja, hogy a jovo a rontgen litografia lenne de senki nem meri bevezetni, mert egylore tul draga lenne. Inkabb foltozgatjak a jelenlegi UV-s technologiat, mert ahhoz nem kell reszecskegyorsito. https://en.wikipedia.org/wiki/X-ray_lithography
  • noland
    #4
    Na és akkor a "mérnökök és tudósok" kihez imádkozzanak? Mariska nénihez az üzemi konyháshoz. :)
  • AndReWsss
    #3
    100+ mrd HUF :)))))
    Ez a kőkemény. Ha valamihez imádkozni szeretnél, akkor azok legyenek a mérnökök és tudósok, ne vmi kitalált istenség a "jelenlegi" 5000-ből a világon :)
  • t_robert
    #2
    Na pont ezért nem tudja Kína utolérni a nyugati világot. Mert az a csúcstechnológia ami a fejlett chipek gyártáshoz kell Egy nyugati cég kezében van. Hiába szeretne Kína mondjuk 3 nm-es chipet gyártani, ha nem kap olyan gyártógépet, ami képes ilyet gyártani. Amúgy a cég nem csak holland, mert van benne egy jó adag amerikai érdekeltség is.
  • Frekvency
    #1
    ez ám a teknyina, ezt már szeretem