6
 • Tetsuo
  #6
  Ismerem a Lenovót, egy kínai cég amerikai múlttal (IBM). Egyébként nem csak erről volt szó, hanem a többi kínai cégről is. Ha az USA meg akarná fingatni Kínát, márpedig meg akarja, akkor ellehetetlenítene minden kínai vállalatot a sok hülyeségre hivatkozva, amit eddig is hangoztatott, mégis csak kóstolgatják a sárgákat, talán tartanak a drasztilkus változásoktól, csupán lassítanák a növekedésüket.
  Gyerekes vagy, már a stílusod, a leírt baromságaid miatt is, de az érvelésed oka is az. Az ex-IBM-es szent Lenovód sérthetetlenségének ideája mellett észre sem veszed a lényeget... De alapvetően a kérdést sem értetted meg, pedig nem volt bonyolult, többszörösen összetett, ami vélhetően nehéz terep számodra.
 • ENVE
  #5
  Azt, hogy hulyeseget beszelsz. Nezd meg a Lenovo hatteret, te vereb, hat nem hiszem el, hogy elsore nem ertheto...
 • Tetsuo
  #4
  Végül mit akartál mondani? Mert a személyeskedésen kívül semmi infót nem közöltél. :-D
 • ENVE
  #3
  A Lenovo teljesen mas, mint a Huwaei. Nem artana utana nezni, mielott hulyeseget irsz. Es talan azon sem, hogy nem-e te magad cafolod az elmeleted, miszerint pusztan gazdasagi erdekekrol lenne szo.
  Utoljára szerkesztette: ENVE, 2024.02.09. 07:56:37
 • NEXUS6
  #2
  A nyugat miután elveszítette az olyan mérvű gazdasági/technológiai előnyét, hogy pusztán bármelyik általa win-win szitunak tartott kapcsolatból is ő jött ki jobban, az ő nyeresége, relatív előnye volt a nagyobb és még növekedett is, rájöttek, hogy a globalizáció hosszútávon nem fenntartható. Vagy 10 éve már a win-win szituációkon kelet többet és egyre többet nyer. Ezért váltotta fel nyugaton a liberális, a tőke, az áruk szabad, korlátozások nélküli áramlását jelentő globalizációs paradigmát egy protekcionista gazdaságpolitika és a minden körülmények békét preferáló nemzetközi politikát a háborút elfogadó, sőt kiprovokáló törekvések.

  Hiszen addig kell a feltörekvő országokkal kenyértörésre vinni a dolgot, visszasűlyeszteni őket, amíg a mi abszolút előnyünk megvan. Lásd I/II VH. Tekintve, hogy miután esetleg a jövőben már beelőztek minket gazdaságilag, katonailag, ezért a lakosságuk puszta nagysága jelentette előny már behozhatatalan tényező lesz. Viszont szerencsére a tudomány jelenlegi állása szerint a lakosság lélekszáma a leghatékonyabban a tömegpusztító fegyverek által szabályozható.

  Sajnálatosan a jelenlegi szituáció, tekintve, hogy nem úgy néz ki, mintha a nyugat önként, különösebb vita nélkül le akarna mondani a világuralmi pozíciójáról, így az ellenfelek visszavetése érdekében, azok lakosságának és gazdaságának nagyarányú pusztítása céljából kirobbantott világháború irányába mutat.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2024.02.08. 12:46:06
 • Tetsuo
  #1
  Az USA miért nem tiltja direkt a Lenovo, a BYD és egyéb cégek termékeit?
  Számomra aljas és undorító, hogy kipécéznek néhány céget és technológiát kamu magyarázatokkal, a többit meg engedik.
  Ha kimondanák, hogy túl erősnek tartják már Kínát, féltik a hegemóniát, így a gazdasági háborút választják, az legalább őszinte lenne... egyszer az USA történelmében.