17
-
Zsoltee_a_bator #17 A jatekoknak kb hotmindegy a 4k-8k stb. Reszletesebben latod a hianyossagokat. Egy fullhd valodi footage siman ut minosegben 8k -t barmelyik jatekbol.
A rig jonak hangzik, szerencsere ugy tunik ertelmes celokra is hasznalod, nem csak jatek pixelmaximalizalasra, barmekkora gepet ki lehet hasznalni.
Amugy az ilyen szorny konfig bejegyzeseket 10 ev kesessel a legjobb olvasni, pl quad sli gf 780 ti, 4th gen i9-el omg :)
Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2024.02.05. 18:11:42 -
Gabbbbbbbbbbbb #16 Így van, én a 30%-ot az eredeti 3050-re értettem. -
t_robert #15 Nem biztos, hogy erősebb lesz a GTX 1060-nál 30%-kal..... egy asztali RTX 3050 nagyjából erősebb volt valamivel a GTX 1660-nál(sima nem super nem TI)
a GTX 1660 nagyjából 30%-kal volt erősebb a GTX 1060-nál.
Az eredeti RTX 3050 három meghatározó paraméterét is lerontva(órajel, memória sávszél, shader egységek száma) simán összhoznak vagy 25-30% teljesítmény romlást az eredetihez képest. Vagyis a butitott rtx 3050 tényleges teljesítménye erősen ott lesz a GTX 1060 környékén egy picivel felette talán. -
t_robert #14 a steam felmérése szerint a játékosok 80% FHD-ban játszik.... a steam végül is jó irányadó, mivel főleg játékokat töltenek le az odalátogatok. Így a használt gépeik jól jellemzően a játékra használt gépeket. Simán meglepődnél, ha megnézed a statisztikát. Összeszokták állítani a tipikus felhasználó gépét. Olyan hardver és szoftver elemekből amiket a legtöbbet használnak.
Ez alapján az átlagos játékosnak
WIN 10 van a gépén.
16 GB a tipikus RAM méret
intel CPU van a gépében
ami 6 magos(nem tesznek különbséget a 6/6 és a 6/12-es CPU közt.)
a legtöbbet használt videokártya RTX 3060
az elsődleges monitor felbontása FHD
vagyis a leginkább használt hardver marha messze van a rózsadombi szinttől.
magunk közt szólva a rtx 4090-es kártya a gépek a gépek 0,93%-ban van. Vagyis nagyjából úgy minden 110. gépen van olyan.
de még a rtx 3090 részaránya is 0,61%
a második leggyakoribb kártya a GTX 1650
de még a régi népkártya a GTX 1060 is ott figyel a 4.helyen 3,68%
és az 5. helyen a RTX 2060 van 3,5%-os részaránnyal
szóval az élet realitása baromi messze van van Richie Rich sok milliós gépétől.....
-
t_robert #13 A magyar árakkal azért van baj. nagyjából a kinti devizában számolt árát fel kell szorozni az aktuális árfolyammal, majd rászorozni még 30-34%-ot. akkor fogod megkapni a itthoni árakat. A 27%-os ÁFA és egyebek hatása. -
#12 Az nem megalázó gif, hanem vicces.
Szerintem, ha nem játszana senki 1080p-ben, akkor nem adnának ki ilyen kártyát, mert másra nem jó, max. régebbi játékok esetén.
De lehet, hogy irodai gépekbe vagy célhardvert vezérlő gépekbe szánt diszkrét GPU-ként értékesítik a legtöbbet, nem tudom és nem hinném. Arra voltak régen a 50-esek alatti gt-k. -
reptile1313 #11 Megalazo memek, szemelyeskedes, csakmert csoro vagy. Ertem. :D szorakoztato vagy :)) -
reptile1313 #10 Ez tipikus pszichologia, ha valamire nincs penzed, az csak useless lehet.
Nekem 4 db 4090-em van EPYC AMD-vel es keves. (Redshift 3D + Houdini) szimulaciok.
Komplexebb projektek eseten meg ez is keves raadasul a legtobb kartyan az NVLink is ki van kapcsolva, hogy a dragabb Quadrot vagyed, vagy a dragabb RTX-et.
Attol hogy szemelyeskedsz meg csoro maradsz. Sot lehet azert vagy csoro, mert crybabykent hisztizel ha olyat hallasz amit csak ugy erhetnel el, ha a tettek mezejere kellene lepned. Vennel 4090-et ha lenne ra penzed 4et is. :) 2 db 8K monitorral. Egy eset van amikor nem vennel ha osember vagy.
2kban jatszani. Minek?
4K 120 fpsben egesz jo de 8K megjobb. AKi igenytelen annak jo a 2k.
Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2024.02.04. 18:51:48 -
Gabbbbbbbbbbbb #9 Eddig is tudtam, hogy nincs nálad minden rendben, de ez szép volt. Köszönjük!
--
(Én akkor sem vennék 4090-et, ha milliárdos lennék. Mindig azon járna az agyam, hogy mikor kap lángra a tápkábel.)
Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.02.04. 15:46:11 -
#8 "senki nem jatszik 1080pben, max 2010ben."
-
reptile1313 #7 senki nem jatszik 1080pben, max 2010ben. Muanyag, fem es eroforras pazarlas ilyen gagyi kartyakat kiadni. 6GB hagyjuk mar a Windowsnak eleg max -
#6 El vagy tévedve.
1. Az átlag- vagy a medián kereset között nincs 6-12-szeres különbség. Messze nincs!
2. Nyugati polgár szempontjából is nézhetnéd a dolgot. Mert ha a te "ott kolbászból van a kerítés"-szemszöged érvényesülne, mindenkinek 4090-e lenne, az alatti szegmensnek csak Kelet-Európában lenne értelme.
-
Kotomicuki #5 Ahogy a cikk is írja, ez nem a legújabb technológia, így annak az árszínvonalára behozni a régit az nem éppen "versenypiaci" lépés, amikor az új sorozatok árszintje is már túlzottnak tűnik - pl. 4060.
A forint olyan, amilyen, ettől még vadkeletiek lesznek a fizetések itthon. -
Zsoltee_a_bator #4 Nyugateuropa is sziv, USA-ban joval olcsobbak a cuccok -
#3 Semmi baj az árakkal. A forinttal van baj. Itthon 2-3 havi átlag kereset egy high-end VGA, nyugaton 3-4-et tudsz venni egy havi átlag keresetből. Nvidiát és a többi nyugati / távol-keleti céget pont nem érdekli a magyar gazdaság helyzete.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2024.02.03. 23:29:18 -
Kotomicuki #2 Tehát, az árak letörése helyett azok bebetonozása folyik éppen.
Kár, hogy kifogytak már a DDR2-esek a raktárakból, akkor lehetett volna akár 8 GB-os is a több évet "késett" típus! ;) -
Gabbbbbbbbbbbb #1 Szóval adott egy GPU, ami kb. 20-30%-al gyorsabb, mint egy 1060 és most megveheted majd itthon 80-ért ennek a butított változatát. Köszi Nvidia!