5
  • repvez
    #5
    1. csak példa volt a számokkal nem néztem meg a pontos összegeket csak ismertetésnek szántam, hogy nagyságrendileg mi az ami türténik, mert a hszben nem tudta .

    2. ha esetleg tudsz olyan államkötvényt vagy bármilyen lekötést ami hasonlo eredményel jár akkor érdekelne ha elmondanád.
    Ha jol tudom a mostani ÁK 9%os éves kamattal dolgozik 10 évre, ez azt jelenti, hogy 10 év alatt mégcsak a duplája sem lesz nem hogy 15x.
  • Cat #4
    1. 2012 óta van tőzsdén a Facebook, akkor több, mint egy éven át 30 dollár volt az árfolyama. Tehát nem 40szeresére, hanem kb. 15-szörösére nőtt. Ezzel messze nem teljesít jól, rengeteg más részvényen sokkal többet lehetett keresni.

    2. Részvényenként 50 centet kapsz negyedévente, azaz 2 dollárt évente. Egy részvény most 475 dollár. Ha ezt a pénzt berakod bankba, vagy veszel valamilyen államkötvényt belőle, nem 2 dollárt hanem sokszorosát kapod.
  • repvez
    #3
    igen valoban nem értesz hozzá ha ezt kérdezed.

    20 éve mondjuk egy részvény ért 10 dollárt, ma meg 479et, tehát csak 40x több pénzed lett a 20 év alatt .
    Ami meg most csinált az azt jelenti, hogy mig eddig csak akkor láttál pénzt belöle ha eladtad a részvényt az aktuális áron, most meg negyedévente fogsz kapni egy bizonyos %ot csak azért mert vettél részvényt töle, tehát ezentul két helyrol kapsz pénzt a metátol.

    Utoljára szerkesztette: repvez, 2024.02.03. 19:25:52
  • Frekvency
    #2
    hülye vagyok a pénzügyekhez de hogy is van ez, vettél részvényt 20 éve de azóta egy ruppót sem láttál a cégtől??
  • tom_pika
    #1
    a facebook tele van csaló reklámokkal (pl 8TB külső SSD 10eFt, meg hasonló nyilvánvaló csalások), nem is értem az egészet