10
  • Macropus Rufus
    "És mi van a külföldön vett adathordozókkal?
    Vagy, ha épp Magyarországon veszem és elviszem külföldre, pl. Németországba?"

a külföldi cuccra a magyar törvény nem érvényes. De sztem ez teljesen érthető és ez miatt akkor sem jó a dolog, ha külföldre viszed és ott írsz rá jogdíjas dolgot. Mert ez a magyar szerzői jog és nem a német.
  • Ellaberin
    Na meg mondjuk jön egy kívánt tartalom mellé - legyen akár az egy html oldal - 10-szer annyi f o s, ami nélkül pont ellennél, de letöltődik ha akarod, ha nem. Uh. ezt is nyugodtan bele lehet számolni.
  • wraithLord
    Nem tudom, mit értenek letöltésen, de mivel egy csomó streaming szolgáltatás van, és minden cég erőlteti a cloudot meg az állandó online jelenlétet, és az ember mindent a netről tölt le kb. amit a saját gépén használ (játék, program, streamingből offline zene, film, sorozat), persze, hogy sokkal több a letöltés... :D

Ha peer-to-peer letöltésről van szó, kb. évente 3x töltök le valamit, és az is bolhaszar méretű a tényleges forgalomhoz képest. Mondjuk 4(-10) éve is kb. ennyi mindent töltöttem le...
  • RJoco
    És mi van a külföldön vett adathordozókkal?
    Vagy, ha épp Magyarországon veszem és elviszem külföldre, pl. Németországba?
    Letöltök a thepiratebay-ről (a letöltést is büntetik, nem kell feltölteni) és máris kapom az 500€-os büntit, hiába a hologramos matrica az adathordozón. Persze elmehetek ügyvédhez, aki talán így el tudja intézni 200€-ért, hisz ott a hologram. Vagy nem és, akkor már 700-at fizethetek.
    Mondjuk értelmes ember először informálódik és nem nyitott torrent oldalról tölt el.

Elvileg a számlálóm azóta fut, hogy üzembe helyeztem a gépet úgy 5 éve.
    Most 17 TB le és 1,2 TB feltöltést mutat. És a nagy része nem a filmletöltésből van, mert ritkán és keveset szedek le. Felfele meg általában szinte semmi nem megy. Játék meg egyáltalán nincs benne, mert ez a gép nem arra van. Szóval az még egy extra szám a másik gépen, meg a PS-en. Ennek a nagy része yt videó nézése, meg zene hallgatása. Meg a különböző oldalak használata.
  • Macropus Rufus
    sztem ezért a díjért cserébe nem b@szogatnak senkit a letöltés miatt. Megosztani ugyan nem lehet, jogilag. De letölteni lehet. És erre van törvény is ami engedi. Szóval ez amolyan win-win helyzet sztem.
  • t_robert
    Hát ma is lehúzzák a sápot az adathordozóknál. Ha veszel egy pendrive-ot vagy optikai lemezt simán ott van rajta az hologramos címke, hogy kifizeted a jogdíjat akkor is ha egy bit illegális tartalmat nem töltesz le. Nyilván ez megdrágítja az adathordozó árát és simán sértő, hogy alapból feltételezik, hogy lopni fogom a jogdíjas dolgokat. Persze nyilván, hogy ha beszedik tőlem alapból a sápot a jogdíjas dolgokra akkor én meg magasról lexarom, hogy mit nézek vagy töltök... :)
  • t_robert
    Hát ahhoz képest, hogy régebben pár évig egy havi 10 GB-os adatcsomagom volt otthon.... Ma van, hogy egy játékhoz csak frissítésben le kell tölteni 20-30 GB-ot. De vannak 100-150 GB-os játékok is. Simán elhasználok havi szinten pár száz GB-ot. És több tucat Gb elmegy netes rádió és film csatornára is. Na meg a mobil telefonok is az otthoni WIFI-n keresztül működnek a neten. Havi 10 GB-os adatcsomaggal simán behalnék egy nap alatt.... :)
  • gosub
    A hír felidézte bennem, hogy régen az artisjust azt sulykolta tv-ben, moziban, hogy a letöltés bűncselekmény. "Letöltés olyan mint a lopás" szólt a szlogen és tartotta a markát. De talált könnyebben fejhető pénzcsapot.
    Mából visszatekintve mekkora nagy zsiványbanda volt, de még most is lehúzzák a sápjukat csak nem olyan hangosak és keresztbe tesznek pl a zeneiskoláknak.
  • DeviloftheHell
    sántit az egész, felse fogják hogy a streaminges szarok mennyi plusz forgalmat generálnak, elötte levolt töltve és nemkellett mégegyszer hogy ujranézd vagy ujrahalgasd. most hacsak megállitod már ujra tölti a puffert
  • RJoco
    Ez a feltöltési szám erőteljesen sántít.
    Vagy a szolgáltatók nem jegyzik az ellenőrző adatokat?
    Márpedig nem mindegy.
    Az 1000-es nethez az 50-es feltöltés pont annyira elég, hogy jöjjön lefele 1000-rel a cucc. Már, ha a szerverek, eszközök bírják.
    Tartalom megosztásánál viszont az 50 édes kevés, bár mindenképp jobb, mint a 10.
    Viszont, ha feltöltés közben még yt-t is néznél jó minőségben, vagy más a családban, akkor...