9
 • Frekvency
  #9
  nekem már sok ez a világ....
 • manypet
  #8
  "Francokat."
  Ha te felhatalmazást adsz valakinek valamire, akkor annak a másiknak miért ne lenne joga azt tennie, amire te felhatalmazást adtál?

  "A hang alapú aktiválás meg kikacsolható és akkor csak gombról indul."
  Annyi csak a baj, hogy onnantól már nem hang alapú aktiválásnak nevezik. :-)
 • M2 #7
  "Azert van joguk, mert aki beul az adott kocsiba, az erre felhatalmazast ad. (mint tulajkent, mind utaskent)"

  Francokat.

  A hang alapú aktiválás meg kikacsolható és akkor csak gombról indul.
 • kvp
  #6
  "vagy "Hello Ida" ébresztéssel aktiválható."

  Ha nem aktiv folyamatosan a mikrofon, akkor nem tudja a sajat nevet se meghallani. Tehat kenytelen folyamatosan hallgatozni, folyamatosan szoveges atiratot generalni az elhangzo beszelgetesekrol, hogy meg tudja talalni az atiratban a "Hello Ida" string-et. Ez a technologia alapveto mukodesebol adodik. Es a szoftver uttoro becsuletszora megigeri, hogy nem ment el semmilyen tul erzekeny adatot. Azaz a ceg pont az ellenkezojet igeri meg az auto vegfelhasznaloi szerzodeseben es teljes adathozzaferesi jogot ker. Ennek visszautasitasa az auto hasznalatanak visszautasitasat jelenti. Nemreg birosagi perben mondtak ki a fentieket, az autogyartoknak joguk van minden adatot begyujteni es azt helyben vagy a neten tetszoleges ideig tarolni. Azert van joguk, mert aki beul az adott kocsiba, az erre felhatalmazast ad. (mint tulajkent, mind utaskent)
 • Bruce_Willis
  #5
  Jelezném egy agyhalottnak hogy a hiszékenység nem erény.
  Gombnyomásra csak a parancs fogadását aktiválod, de folyamatosan tud felvételt rögzíteni.
  Ezek a dolgok a bizalmon múlnak, semmi máson. Te hiszel a farkasnak, én viszont egyik lábát sem engedném be.
  Akik hangalapú asszisztenst fejlesztenek, előbb-utóbb farkassá válnak. Az adatkereskedelem a legjövedelmezőbb manapság. Fizetnek érte a hirdetők, az adatokkal kereskedő cégek, és az amerikai kormány (amit valószínűleg összeesküvés elméletnek gondolsz, a tájékozatlanságod és a hiszékenységed miatt).
 • M2 #4
  Jelezném pár agyhalottnak:
  "A kormánykeréken lévő gomb megnyomásával vagy "Hello Ida" ébresztéssel aktiválható."
 • Bruce_Willis
  #2
  Bravó!
  4 keréken guruló lehallgató készülék.
  Csodálatos jövő elé nézünk.

  Persze manapság nem látunk bele a készülékekbe, és bármelyik lehet potenciális lehallgató készülék, mint erre már láttunk példát.
  Lassan már minden készülék wifis, így nagyon egyszerű dolguk van az adatokkal kereskedő vállalatoknak.

  Én mondjuk a tv-vel sem kapcsolódok az internetre, így bízom benne hogy még tovább is fog működni a készülék és nem fogják szoftveresen szétcseszni.
 • kvp
  #1
  Egyertelmu, hogy egy jarmufedelzeti asszisztens programnak feltetlenul egy kenyszeres hazudozo szoftvert kell hasznalnia. Aztan majd csodalkoznak, amikor a chatgpt javaslatat kovetve meghal valaki.

  Most arrol eleve nem is beszelve, hogy a hangvezerles miatt folyamatosan futnia kell a hangrogzitesnek a jarmuben es minden elhangzott modatot amit nem ert a helyi szoftver feltoltenek a netre. Azaz mind audioban, mind szoveges atiratban megvan a neten minden a jarmuben elhangzott mondat, legyen az orvosi, banki vagy egyeb erzekeny adat. Es ezt a szolgaltatast se lekapcsolni nem lehet, se a begyujtott adatokat torolni. (az adattorlessel kapcsolatban most vesztettek csoportos pert az USA-ban, ahol a gyarto kozolte, hogy nem biztosit torlesi lehetoseget az auto altal osszegyujtott adatokhoz, csak a fedelzeti rendszer gyari helyreallitasaval es a netre feltoltott adatokat meg ugy se lehet torolni)