5
  • Dynamic
    #5
    Figyelj, teljesen hétköznapi, emberi reakció, hogy valaki kíváncsiságból megnéz valamit, majd utána elmondja a (negatív) véleményét
    Nem kell komolyan venni zetor/kalapos nevű kommentelő folyamatos provokálását, aki egy ilyen "profán" jelenséget képes úgy áthuzalozni, hogy aztán mindig az legyen a végeredmény, hogy tulajdonképpen te vagy a hibás, és szégyelld magad, hogy megnéztél egy rossz filmet és a negatív véleményednek valamilyen módon hangot adtál.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2023.12.27. 15:03:23
  • Dynamic
    #4
    Hú öregem, az öt végtelenségig ismételt sablonszöveged közül talán ez a legszánalmasabb amikor nekiállsz pózolni ezzel a felsőbbrendű álfilozikus és képmutató maszlaggal, hogy tulajdonképpen az a hülye, aki megnézett egy olyan rossz filmet, amiről előtte nem tudta, hogy rossz lesz. A te kis szürreális világodban senki nem illethet negatív kritikával egy filmet. Ha ilyet látsz, rögtön nekiállsz fölényeskedve kiröhögni a nézőt, hogy ő a hibás, hogy beszopta a reklámot, hypeot vagy akármit... Ez persze nem azt jelenti, hogy az ominózus film mellet vagy, hanem mindig a panaszkodó néző ellen, aki történetesen nem olyan benfenteskedő nagyokos, mint amilyen te vagy.
  • NEXUS6
    #3
    Szerintem te tévedésben vagy, mert egy sztenderd sztereotípia szerint akarod nézni a véleményem. Én mondhatom erre, hogy igen ez a másik beskatulyázása, egy olyan sztenderd megoldás azoktól, akik nem akarnak energiát fektetni a másik véleményének megértésébe. Vagyis én is beskatulyáználak.

    De, hogy rávilágítsak a saját valódi motivációimra, amikről valójában nem írtam csak a végső véleményemről, néhány dolgot az előbbiekről is leírhatok. A filmet vártam ugyan, de minél többet tudtam meg róla, annál több fenntartásom volt. Olyan dolgokat írtak róla, ami a rendező, alkotók dolgát nehezíti, amikor választhatnának akár egy egyszerűbb utat. Persze meg lehet ugorni a magunk elé támasztott magasabb akadályokat, ami nagyszerű alkotásokhoz vezethet, lásd Felhőatlasz, de ez nem mindíg sikerül. Csinált már ilyet Snyder is az Álomháborúval, ami szerintem zseniális, de sokan nem értik. Abban a filmben több az ösztönösség, ihletettség és közhelyesség, mint a tudatosság, ami Snydert mint alkotót jellemez. De nem minősít! Ez az ő művészi útja módszere.

    Namost ebben a filmben annyi akadályt állított maga elé, hogy ha ezen akadályokat tudatosan nem próbálja leküzdeni, akkor maga alá temetik és még csak nem is érti, hogy miért. Nos itt pont ez történt.
    Ismerem Snydert, kevesebb filmje tetszik, mint amennyi nem, és nem azok amelyek a többségnek. De bizonyos szempontból pont az előbbiek miatt kifejezetten drukkoltam a filmnek. A problémát abban látom, hogy egyetlen jelenetben sem tudta azt elfeledtetni, hogy nem az volt a gond, hogy lopott, ki nem, hanem, hogy ezt nem tudta egy varázsporral beszórni, sőt láthatólag nem is akarta, kísérletet sem tettt arra, hogy ne az eredeti alkotást lássuk. Ami egész egyszerűen Asylumos amatőrség.

    És ha ezt nem látja, azt hogy ő vagy csinál egy adott műfajhoz tartozó adaptációt, képregényfilmet (300), ami tényleg valaminek a mozi műfajba történő átkopizása, vagy valami újat (Álomháború), de egy AAA kat filmnél (a paródiák kivételével) pofátlanul nem kölcsönözhet egész jeleneteket, mint képregénykockákat másoktól, nos ez viszont már minősíti és nem csak jellemzi.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.12.27. 14:18:45
  • kalapos01
    #2
    Fura ezt olyantól olvasni, aki hozzájárult ahhoz, hogy sikeres legyen. De szerencsére a mai divat, miszerint örül az ember mások kudarcának, azért megvan:) (Amúgy a megállapítás is sántít, mert annak nincs köze a bukáshoz, hogy mi van benne, vagy milyen jó/rossz. Az ok az, hogy sokakat (mondjuk annyi embert, mint a Mother) nem érdekelt. Nyilván sokakat, mint téged, kifejezetten érdekelt. És persze most jön ki a csalódottság a rossz döntéssel kapcsolatban, ilyenkor az ember értelemszerűen haragszik magára, de jobb híján mást szapul.)
  • NEXUS6
    #1
    Teljesen megérdemelten! Mert nem az a gond, hogy lop, méghozzá szégyentelenül (SW űrkocsma jelenet, vagy Juba egy az egyben kolosszeumostól kilopása Russel Crow mellől a Gladiátorból), hanem hogy fárasztó, patetikus és emellett is totálisan ötlettelen, bárminemű mondanivaló nélküli film.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.12.26. 23:15:13