3
  • kvp
    #3
    Nos, ezert is lenne fontos, hogy minden eletkritikus rendszert forras szinten is auditaljon egy fuggetlen szervezet es biztositva legyen az, hogy az adott szoftvert nem modositjak az auditalt valtozathoz kepest. (se a gyarto, se kulso felek) Tovabba minden egyes javitasnak vagy modositasnak at kell esnie a fenti bevizsgalasi folyamaton es ezt digitalis alairassal kell biztositani. Ha erre kepes volt a magyar allam az online penztargepek eseten, akkor meglepo, hogy a lengyelek nem vegeztek el vasuti jarmuvek eseten. Persze lehet, csak a magyar allam ennyire paranoias, de legalabb latszik hogy valamiert nem biznak senkiben sem. A mai vilagban ennek kellene az alapnak lennie.

    ps: A cikkben emlitett esetben a bevizsgalas biztositotta volna, hogy ne legyenek szandekos hibak a rendszerbe kodolva, tovabba egy birosagi eljarasban konnyen ellenorizetheto a digitalis alairasokkal, hogy egy adott szoftver melyik verzioja fut az adott rendszeren es a rendszerek nem is fogadnak el modositott kodot. Ezt a biztonsagi megoldast meg a nagyobb konzol gyartok is bevezettek evtizdekkel ezelott, de a mobiltelefonok es tabletek utan mara mar a modern pc-ken is elerheto.
  • Frekvency
    #2
    az Agyak csapata!
    https://dragonsector.pl/
  • Zsombor99
    #1
    Tipikus, hogy ha egy nagy cégnek nem tetszik valami, mert rossz fényben tüntetné fel őket, akkor próbálnak megfélemlíteni és fenyegetőzni, még akkor is, ha a bizonyítékok mindenképpen ellenük szólnak ‒ szánalmas.