9
  • AcsMarci
    #9
    Csak a szokásos, egy pár szutyok spekuláns szétbassza a dolgokat. Ideje lenne már az összeset kilőni a Marsra. Semmi másra nem képesek, csak szétcseszni mindent ami a kezük ügyébe akad.
  • Frekvency
    #8
    hüha...amugy kik ezek akiket felsoroltak?? :DD
  • t_robert
    #7
    Azért mindenkit nem lehet legyalulni, akik nem a TOP-ot készítik csak. Azért még a filmek vagy könyvek esetében is jó ha minden 100.ik alkotás lesz igazán ütős vagy top kiadás. Játékoknál ugyan ez a helyzet. jó ha úgy 1% lesz igazán ütős és sikeres. A többinél már az is siker, ha a beleölt munkát és költséget visszahozza. ESETLEG. Azért még a nagy filmstúdiok és számtalanszor mellényúlnak lást Marvel filmek. Legyártottak évek alatt úgy 26-27 körüli filmet, de valójában jó ha a negyede lett igazán jó. Beleölnek a filmbe 100 milliót dollárban és már az első héten elhasal a forgalmazoknál. egy töredékét hozza vissza a gyártási és marketing költségeknek. Más film meg belekerül 100 millióba aztán hoz 1 milliárdot a forgalmazása. a játékok pont ilyenek. Beleölnek több év munkát és nem kicsi költséget, a vevőket meg nem érdekli. azért igen karcsú volna minden féle alkotás terén a kinálat, ha csak az ütős TOP 1% létezne.
  • t_robert
    #6
    Ebben nem vagyok azért biztos. Ez a kiadó relatíve nem annyira ismert. ránézve a képre, hogy milyen játékokat ad ki nem a legtopabb csúcs játékok. Ránézve a képre a legtöbb játéknak még csak a nevét se hallottam. Talán csak a Gearbox címe ismerős. Azért nem minden játékkiadó egy Activision, Blizzard és ilyen ami a csúcs címeket jegyzi 20-30 éve. Azért számos játék kiadó van, amivel akkor szokás kapcsolatba lépni, ha az 1-2 ismert játékról van szó. A sikeres játékok meg amúgy is megjelenek a Steam, Microsoft play vagy a az PS oldalán. Mivel nem érdemes egy kevéssé látogatott oldalon megvehető és letölthetővé tenni. Nem véletlenül eszi a fene a google, Microsoft play vagy az apple oldalai után a fene, hogy hozzáférjenek . Elvégre ott van főleg a potenciális vevők köre. nem véletlenül pereskednek a nagyokkal, hogy minél olcsóbban tudjanak hozzáférni az általuk megteremtett potenciális piachoz.
  • kvp
    #5
    Amit lehet eladnak majd. Valoszinuleg a nagyobb jatekok jogaira lesz vevo, talan az oket fejleszto studiokkal egyutt. A tobbi (tehat az eladhatatlan studiok) felszamolasra kerul. Egybkent a jelen folyamat a tiszta, szabad, globalis kapitalizus egyik tipikus jelensege. A verseny akkor szunik meg, amikor egyetlen cegcsoport kerul monopolhelyzetbe az egesz vilagon, ami szepen lassan begyujti az osszes termeket es jogot a tobbi megszuno konkurensetol.

    A fenti folyamatot csak a politika tudja megzavarni, mert pl. a kinai allamkapitalista rendszernek erdeke, hogy az o tulajdonaban maradjon az a bizonyos utolso nagy studio, minden termekkel es joggal es nekik van tokejuk is ennek letrehozasahoz. A globalis kapitalizmus egyik nagy problemaja, hogy a legversenykepesebb vallalati modell benne az allamkapitalista "ceg", ahol ha kell a toke mogott nem csak (lefizetett) politikai, hanem jegybanki es katonai ero is van. Ez persze a globalista nagytokeseknek nem tetszik, mert nekik a mai szabalyok szerint nem lehet sajat penzuk vagy hadsereguk. (a sajat jegybanki penzt a meta azert megprobalta, de vegul nem hagytak neki)

    "A kormányok, akiknek megőrizni kéne az egészséges, decentralizált, sokszereplős gazdasági környezetet, ülnek a valagukon és nem tesznek érte semmit."

    Ilyet csak max. egy populista (ertsd: szelsojobboldali fasiszta) kormany tenne. A mai globalista beallitottsagu kormanyokat azert fizetik (marmint a nagytokes lobbistak), hogy a szabad kapitalizmust es annak vegallapotat, a globalis monopoliumok letrejottet tamogassak es segitsek. Amikor egy politikai rendszerben a hatalmat a magantoke mennyisege hatarozza meg, azt hivjak az okori definicio szerint oligarchianak. A globalizmus allamformaja jelenleg az oligarchia, vagy publikus neven a rule of law, a torveny hatalma az emberek felett.
  • end3
    #4
    A mindenek feletti centralizáció és a globális harácsolás eredménye. A kormányok, akiknek megőrizni kéne az egészséges, decentralizált, sokszereplős gazdasági környezetet, ülnek a valagukon és nem tesznek érte semmit. (Max. tűrik a kartellezést, gazdasági maffiózást, és az őrült monopolhelyzetek kialakulását.) Meg is érdemlik ezek a globális felvásárló, maffiacégek, ha mennek a levesbe. -- Lehet idő kell neki, de legalább tisztulni fog a piac.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.11.29. 09:47:36
  • MerlinW
    #2
    Azért a két magyar cég (Digic és Zen) pont nem szarokat gyárt.