5
  • Major
    #5
    Monopólium fogalmáról halottál már? Vagy, hogy hogyan gáncsolta a jóságos Google például a Windows Phone-nál az alkalmazások elérését?
  • t_robert
    #4
    "az Epic megpróbálta saját weboldalán keresztül terjeszteni a Fortnite-ot Androidra. Sweeney azonban azt vallotta, hogy ez az erőfeszítés gyorsan "lehangoló folyamattá" vált, mivel a vártnál jóval kevesebb játékos töltötte le a Fortnite-ot Androidos telefonokra, mint amennyire számítottak."
    ja kérem pont ez adja meg a Google play és a többi nagy értékét. Ezért is kérik meg a 30%-ot. Hiszen 10-15 év munkával és beleölt tőkével megteremtették a "PIACOT" felhasználók odajáró 100 millióival. Ott a lehetőség az EPIC elött, hogy beleöljön a saját áruházába 100 milliárdot és 10 évnyi munkát és akkor nem kell 30%-ot fizetni másnak. ja hogy kérem ez drága és roppant munka.. hát így van ez. valamit valamiért. Birom azokat a cégeket, akik mások beleölt pénze és munkájából akarnak hasznot húzni.
  • grobs
    #3
    Tim Sweeney szerint az apple zsarnok, a google zsarnok, mindenki zsarnok, csak a Tencent nem. Csak Kína jó, mert ott ők szedhetnek be sokkal nagyobb sarcot.
  • bdzsana
    #2
    Pont kína az ellenpélda. A mobilpiac rohadt fragmentált, marha neház rá fejleszteni és pláne terjeszteni, felhasználóként nem igazán lehet tudni miben lehet bízni és pluszba mégcsak a jutalékrendszeren sem segített a verseny, mert az itteni 15-30% helyett ott nem ritka az 50% feletti sem. A Tencent ami birtokolja az Epic nagy részét és a Google 30%-a ellen viaskodik ők, Kínában 50% sarcot szednek.

    Fejlesztőnek rohadtul nem lenne jobb a fragmentált piac. Az a 30% joval kevesebb mint amennyit költened kéne 20 másik store támogatására és reklámkampányainak beállítására.

    Ha mondjuk lenne 3-4 az még talán egy aranyközépút. De egyébként van, csak senki nem használja, mert nem akar senki több storet telepíteni elég az az egy ahol mindent megtalál és ezen már nagyon nehéz változtatni.
  • end3
    #1
    Ezek az információk is meggyőzik az embert arról, kell a többpólusú világrend, és kellenek a BigTech cégeknek is a versenytársak. A kialakult monopol helyzet nem üdvös sem a fejlesztőknek, sem a felhasználóknak. (A vele együtt járó kartellezés, zsarolás, megvesztegetés sem.)

    (Talán Kína a következő évtized alatt képes lesz versenyképes alternatív rendszereket fejleszteni.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.11.23. 08:55:47