3
 • MerlinW
  #3
  250 millió felhasználó azért messze van a senkitől :)


  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.11.25. 16:26:28
 • kvp
  #2
  A gmail helyett van egy rakat alternativ szolgaltatas, meg android alatt is. Az outlook.com-ot szinte senki nem hasznalja, mig a samsung bongeszojet tenyleg nem hasznalja senki, meg akkor sem, ha elore telepitve, kvazi eltavolithatatlan modon kapjak a gyarto telefonjain. Meg a samsung is inkabb alapbol chrome-ot telepit melle, mert a felhasznaloknak ugyis csak az kell. Ellenben a facebook, az instagram es tarsai nem rendelkeznek jelenleg szinte semmilyen ertelmezheto alternativaval, foleg, hogy a reszleges alternativanak szamito tiktok-ot az eu kifejezetten uldozi ahogy tudja.
 • felemelő
  #1
  "úgy döntött, hogy a Gmail, az Outlook.com és a Samsung Internet Browser szolgáltatásokat nem jelöli ki a DMA szerinti alapvető platformszolgáltatásoknak."

  A besorolási logikával van valami gond.
  A GMail piaci súlya alapján már be kellett volna kerülnie (a webes [nem telepített kliens] alapú email szolgáltatásban elviszi a piac nagyobbik felét).
  Ha meg azt nézzük, hogy androidon kvázi monopol helyzetben van...

  Ugyanígy a Sansung browsere is a Samsung telefonon gondolom nagyon túlsúlyos, de ezt nem ismerem, lehet ott versenytársa vagy fordítva a chrome.

  Az alma esetén is az a gond, hogy a saját piaci szegmensében kváziminopol, vagyis akiket "megkaparintott", azokra a "kapuőri" státusz megvan (mármint hogy félre tudja vinni a netes forgalmat valamilyen saját cél érdekében)