9
 • manypet
  #9
  Ez a vékony réteg egyáltalán nem vékony. Legalábbis hatalmi szempontból biztosan nem. Lásd Musk esetét:
  https://sg.hu/forum/tema/1700417055
 • Tetsuo
  #8
  Egy vékony réteg, a szélsőbal van a palesztinokkal, a médiában marginális felületet használva.
  Kezdetben zsidók finanszírozták az NSDAP-ot. Sok esetben ők állnak egy konfliktus hátterében mindkét oldalon...
  Érdekes lesz a háború? Már most egyoldalú mészárszék. A kulcskérdés a háború utáni templomépítés lesz.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2023.11.18. 23:21:40
 • manypet
  #7
  "Tényleg nagy a médiavisszhang? Persze, hiszen zsidókról van szó és ők uralják a médiát."

  Az érdekesség az, hogy az egyébként valóban főként zsidók uralta balliberális média éppen a zsidók ellen uszít. Az USAban a balos médiamogulok, meg a velük egy hajóban úszkáló Demokrata párt ezerrel tolják a palesztinok támogatását, mellette meg Izraelt próbálják beállítani bűnösnek.
  Na ezt rakjuk össze!
  Olyan az egész, mintha a nyugati országokban lévő, főként balliberális zsidók Izrael ellen lennének. Korábban mindig Izrael oldalán voltak minden kérdésben, most meg, amióta a multikulti bejött a képbe, azóta az arabok oldalára álltak. Érdekes lesz ez a háború, mert ilyet még nemigen láttunk tőlük.
 • Tetsuo
  #6
  Ez igaz. Izrael sok mindennek nem törvényes ura, aztán mindenféle ENSZ-határozatra fittyet hányva de facto mégis az. Pl. a Golán-fensík, Ciszjordánia, az Al Aksza mecsetkomplexum, stb. stb.
  Számomra megdöbbentő, hogy az ott élő zsidók egy jelentős része állatias sőt diabolikus agresszivitással és kegyetlenséggel bánik sokakkal csak azért, mert palesztinok. És nem csak a számokról van szó, hiszen a zsidók nayságrendekkel több palesztin civilt mészároltak le, mint fordítva, vagy több gyereket kínoztak halálra, mint fordítva, hanem azok a válogatott kegyetlenségek, az az embertelenség, ami nap mint nap éri a palesztinokat legyen Gázában, Ciszjordániában vagy Izrael zsidó területein arra emlékeztet, ahogy a magyarországi zsidó Lenin-fiúk bántak ártatlan emberekkel. Ahogyan megnyilvánulnak az utcákon vagy a közösségi médiában, ugyanaz a tempó, ugyanaz a habitus.
 • Kotomicuki
  #5
  De a kerítés túloldalán és a tenger felől is ők állnak és ők mondják meg, hogy ki-mi mehet be oda, vagy jöhet ki onnan..., sz'al szabadnak, vagy önállónak semmiképpen sem mondható az a terület.
  Az általad felsorolt bűnöktől meg uú szenved az izraeli - vagy bármelyik "nyugati" - elit is.
  Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a palesztin szomszédság barátságosabb lenne - erről van egy legalább 250 évet átölelő, intenzív és véres tapasztalatunk - , de ebből a szempontból a másik oldal sem különb.

  Ja, meg a "törvény"...
  A mai világban?! :O
  Ugyan már, minden hatalmas, magasról tesz rá..., és pont emiatt lett olyan szarrá a világunk, amilyen!
 • militavia
  #4
  Csak Izrael nem törvényes ura Gázának. Kivonult és átadta az köziget és mindent a palesztínoknak. Ahol keves arafat és a többi vezít elsikkasztott mindent is.
  Aztán jó szokás szerint a turbánosok egymást is ölték a hatalomért és a hamasz azóta is csinálja, amit csinál.
 • Cat #3
  "zsidókról van szó és ők uralják a médiát."
  Én pont ellenkezőképp látom. Izrael kezdi elveszíteni az október hetedikei támadás után világszerte feltámadt szimpátiát, és egyszerűen nem tud mit kezdeni azzal, hogy annak ellenére, hogy még mindig több száz túsza van a hamasznak, és még mindig rakétázzák onnan őket, most már a nemzetközi balos és fiatal rétegben már ő a népírtó közellenség. De szerintem egyre inkább nem is érdekli őket.

  Képzeljük el, hogy megtámad egy országot több száz fegyveres, megöli 1400 állampolgárát, elhurcol 280-at, megerőszakol/lefejez/megkínoz közülük rengeteget, majd ezek után az az ország azt mondja, hogy "oké, ez van, nem csinálok semmit". Mindezt úgy, hogy a támadók kijelentik, hogy újra és újra meg fogjuk ezt tenni, és a célunk a teljes kiírtás. Nincs olyan ország, ahol hátradőlnének, és nem próbálnák megtalálni a felelősöket. És eközben a támadók polgári személyek mögé bújnak, akadályozzák a civilek szabad elvonulását, és a hadigépezetüket a civileknek szánt segélyekből táplálják.
 • Kotomicuki
  #2
  "– Fellázadtak. Igen vagy nem?
  – Igen. De vannak enyhítő körülmények. Komoly enyhi...
  – Nincs „enyhítő körülmény”, amikor valaki fellázad törvényes ura
  ellen.
  – Kivéve, ha győz." (James Clavell A Sógun)

  '48-ban a zsidóknak sikerült az angolok ellen, most a palesztinok próbálkoznak uott.
  Aztán, hogy ki a terrorista, arról meg kéne kérdezni pl. Margaret Thatcher-t is, hogy mi a véleménye erről...
 • Tetsuo
  #1
  Tényleg nagy a médiavisszhang? Persze, hiszen zsidókról van szó és ők uralják a médiát. A hasbara ráadásul önkéntes zsidópártiság. Ilyen nincs a másik oldalon. Olyan nincs, hogy valaki nem arab és csak úgy az arabokkal van. Az arabok mellé az igazságérzet miatt áll valaki, ha ott van. A cionista keresztények magasról tesznek a valóságra, lásd Fidesz, Hit Gyülekezete stb.
  Igaz hangot alig-alig találni.