6
  • Tetsuo
    #6
    Ez lassít is, nem? Több proxyn átmenő forgalom növeli a pinget és csökkenti a letöltési sebességet.
    Azt sem teljesen értem, az ingyenes vagy nagyon olcsó VPN-t miért kínálja böngésző, vírusirtó egyaránt, mikor az olcsó VPN piszok lassú és sok weboldal nem is engedi használni vagy mindig újra be kell lépni, hiszen egyszer németországi, egyszer thaiföldi az IP-m. De írják, hogy veszélyben vagyok, mert látszik az IP-m a weboldalak üzemeltetőinek számára...
  • end3
    #5
    A hozzászóló hozzáértők tökéletesen látják. A hírből a monetizálás a lényeg, hogy mindenki mást kizárjanak a adattolvajlásból, kivéve a Google-t magát és az ez ügyben a G-hez forduló, (fizető!) vevőket. (A G szándékai szerint is, ne legyen "ingyen ebéd".)

    Egyrészt az "egy világrendi", globális irányítást és az ehhez szükséges hatalmat egy kézben tartani akarók, online eszközeit "autokratikus rendszerekké" kell tenni mindehhez. (Senki ne lásson bele, mit csinálnak éppen a szoftvereikkel, de főként, logikusan az ellenséges, felfejlődő hatalmi centrumok online szűrhetőségét, vagy adott esetben egyes technológiai területekről a kizárását, - illetve a keresési találatoknak a régiókra történő pontosabb befolyásolását is, - így akarják megteremteni.., Pl. BRICS-országok. (Azaz, akár személyre szabott infobuborékokban elzárni a célszemélyeket, bizonyos, a világrendi hatalom szerint meghatározott, "nem nekik való" információktól.)

    A VPN-es, IP-anonimizáló rejtések valós időben történő felderítéséhez is szóba jöhető megoldás. Ami az így kialakított proxy-ra kötött MI-s számtechnek valószínűleg nem jelent hatalmas feladatot.)

    Ehhez persze, böngészőként Google Chrome-ot kell használni. - Amit az online életemben a Chrome megjelenése óta keményen kerülök, és minden lehetséges eszközzel korlátozni próbálok és ahol csak lehetett, próbáltam lebeszélni mindenkit.

    (A G.Chrome tulajdonképpen már eddig is egy online proktológiai eszköz volt, amely jó mélyen mindenki fenekében ott volt, aki használta.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.11.15. 08:23:33
  • manypet
    #4
    "ha ezt bevezetik minden forgalom a google halozatan at fog haladni"
    Tökéletesen igazat adok. Az lesz csak a kérdés, hogy a titkosítás már a felhasználó saját gépén megtörténik, vagy csak a Google rendszerén? Mert ha az előbbi, akkor még nincs gond. Viszont ha a Google titkosítja az adatot, az azt jelenti, hogy ő rálát, más meg senki. Persze reménykedni lehet, de valljuk be, nincsenek túl nagy reményeim egy baloldali parazita óriáscéggel kapcsolatban. :-)
  • dyra
    #3
    az embereknek tökmind1.
  • Macropus Rufus
    #2
    sajnos ez így van. De a felhasználók nagy részét ez kurvára nem fogja érdekelni. Ők ebből a hírből annyit értettek meg, hogy nem tudják nyomon követni őket. Az már nem esik le nekik amit te is írtál, hogy gyak. minden infó a google szerverin megy keresztűl és ő ugyan úgy nyomon tudja követni a felhasználót.
    A szgépen még megoldható a kikerülés, de mi van akkor ha az android következő verziójában már benne lesz ez a lehetőség, és nem a böngészőben. De jó nem tudnak nyomon követni... a telefonon átmenő összes adat ott van a google szerverin...
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2023.11.14. 11:46:37
  • kvp
    #1
    Az anonimizalas a kisebb gond. A nagyobb az, hogy ha ezt bevezetik minden forgalom a google halozatan at fog haladni. Raadasul a google a bongeszo gyartoja is, tehat ha az o szerveren halad at eloszor, akkor o hozzafer a teljes titkositatlan forgalomhoz is, mivel a titkositas feltorese nelkul a site certificate-eket csak a bongeszo gyartoja tudja meghamisitani man in the middle tamadassal, ami egyebkent pont ugy nez ki a gyakorlatban mint a google uj megoldasa.

    Szoval tenyleg azt szeretnenk, hogy a teljes webes forgalmunk a google-on at menjen, titkositatlanul? Ehhez kepest a forras oldali kulso ip cim ismerete a felkeresett oldalak altal nem igazan jelent akkora veszelyt barkire is. Anonimizalt modban meg csak lenne valami ertelme, de egyebkent ez kb. olyan mintha minden weboldalt a facebook feluleten akarnank megnezni.