6
  • zola2000
    #6
    Mondjuk az Android egy nyílt forráskódú OS mint a Linux. A Google vagy Xiaomi appokat aki akarja akár le is gyalulhatja ADB debloattal, míg iOSen nem nagyon lehet törölni az apple appjait.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2023.11.13. 18:24:23
  • kvp
    #4
    Ezek a rendszerek gyakorlatilag beszinkronizaljak a telefon minden adatat a jarmure. Elonye, hogy pl. a bongeszest is ott lehet folytatni a kocsi kijelzojen ahol a telefonon abbahagytuk. Vagy egy telefonon megnezett cimet at tud venni a fedelzeti navigacio. Zenet vagy podcastot ott folytatja ahol otthon vagy kocogas kozben abbahagytuk.

    A megoldas hatranya, hogy a torles csak elrejti az adatokat, de ott maradnak. Mint ahogy a facebook messenger is mukodik minden platformon. Csak a teljes rendszertorles takarit, mint ahogy altalaban telefonon is. Az auto csak egy nagy, onjaro tablet, alacsony biztonsagi szinttel. Tobbnyire meg jelszot sem ker a belepeshez.

    Az EU adatvedelmi torvenyen lehet megbuknanak az emlitett autogyartok, szoval ha itt perelik be oket akkor kereshetik a csekkfuzetuket...
  • gosub
    #4
    Akkor gyenge a képzeleted. Droidon is menden engedélyköteles. Az almádon engedélyezed a hozzáférést az miben különbözik?
  • barret
    #3
    Ilyen az élet :D
  • Bruce_Willis
    #2
    Ezt a problémát android rendszeren tudom csak elképzelni.
    Az apple mindenről tájékoztat, és minden jogosultságot engedélyeztet a felhasználóval.
    Emailek hozzáféréséhez meg egyáltalán miért ad jogosultságot egy felhasználó?
    Még az sms-t azt csak csak megértem, ha valaki gyakran használja ennek a formáját a kommunikációnak, de én csak a hívásokat intézném apple carplayen, semmi mást.
  • NEXUS6
    #1
    Régi igazság: ha olyan szolgáltatást veszel igénybe, amiért nem kell fizetni, akkor valószínűleg te magad vagy a szolgáltatás.