6
 • zola2000
  #6
  Mondjuk az Android egy nyílt forráskódú OS mint a Linux. A Google vagy Xiaomi appokat aki akarja akár le is gyalulhatja ADB debloattal, míg iOSen nem nagyon lehet törölni az apple appjait.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2023.11.13. 18:24:23
 • kvp
  #4
  Ezek a rendszerek gyakorlatilag beszinkronizaljak a telefon minden adatat a jarmure. Elonye, hogy pl. a bongeszest is ott lehet folytatni a kocsi kijelzojen ahol a telefonon abbahagytuk. Vagy egy telefonon megnezett cimet at tud venni a fedelzeti navigacio. Zenet vagy podcastot ott folytatja ahol otthon vagy kocogas kozben abbahagytuk.

  A megoldas hatranya, hogy a torles csak elrejti az adatokat, de ott maradnak. Mint ahogy a facebook messenger is mukodik minden platformon. Csak a teljes rendszertorles takarit, mint ahogy altalaban telefonon is. Az auto csak egy nagy, onjaro tablet, alacsony biztonsagi szinttel. Tobbnyire meg jelszot sem ker a belepeshez.

  Az EU adatvedelmi torvenyen lehet megbuknanak az emlitett autogyartok, szoval ha itt perelik be oket akkor kereshetik a csekkfuzetuket...
 • gosub
  #4
  Akkor gyenge a képzeleted. Droidon is menden engedélyköteles. Az almádon engedélyezed a hozzáférést az miben különbözik?
 • barret
  #3
  Ilyen az élet :D
 • Bruce_Willis
  #2
  Ezt a problémát android rendszeren tudom csak elképzelni.
  Az apple mindenről tájékoztat, és minden jogosultságot engedélyeztet a felhasználóval.
  Emailek hozzáféréséhez meg egyáltalán miért ad jogosultságot egy felhasználó?
  Még az sms-t azt csak csak megértem, ha valaki gyakran használja ennek a formáját a kommunikációnak, de én csak a hívásokat intézném apple carplayen, semmi mást.
 • NEXUS6
  #1
  Régi igazság: ha olyan szolgáltatást veszel igénybe, amiért nem kell fizetni, akkor valószínűleg te magad vagy a szolgáltatás.