2
  • felemelő
    #2
    Természetesen az EU arra is adhat jogszabályt, hogy lépcsőzetesen bevezet korlátozást.
    Először egy adott határidő után államiigazgatás és hadsereg, rendőrség, stb. nem tárolhat adatot, csak EU cégben (ami értelemszerüen nem leányvállalat, hanem önálló EU cég (pl. az 1./-ben leírt módon, de lehet kínai, orosz, indiai, japán akármi, ha megvan az 1./ és 2./ egyszerre).

    Aztán lépcsőzetesen tovább, az állami szervezetekre, később az állami tulajdonú cégekre, még később az állami tulajdont tartalmazó cégekre, aztán később az államtól támogatást kapó cégekre és szervezetekre, stb, stb.
  • felemelő
    #1
    Speciel Párizsnak igaza van.
    A megoldás kétféle lehet.

    1./ Hozzanak létre europai vállalatokat (nem leányvállalatokat, új céget ahová tőke és technologiai transzfert vihetnek, hogy azonos legyen a szolgáltatás szinvonala, mint az USA-ban). Ezekre nem vonatkozik az amerikai jog. Persze csak ha kell nekik az EU piac.

    2./ Egy új EU jogszabály, ami alapján az EU-ban érvényes engedélyezési jogot (vagy az adat tulajdonosának hozzájárulása vagy nemzetközi bűnügyi eljárásokban állami engedély) megszegő adatforgalmat büntetik.

    Az illegálisan adatot mozgató személy esetenként és megkezdett kilobyte-onként 2 évig terjedő szabadságvesztésre itélhető, a cég meg megkezdett kilobyte-onként 1.000.000 $-ra büntethető.