13
 • NEXUS6
  #13
  Hááát, maradjunk annyiban, hogy elég erősen karakter színész. Bár hálivúdban nehéz nem annak lennie valakinek. Van egy jó szereped és attól kezdve újra és újra abban a karakterben akarnak látni. Freeman esetében szerintem dettó ez a helyzet, gyak beragadt már vagy 30 éve a jovális, úriemberes, bölcs idős feka szerepébe. Nem láttam ezt a filmjét, de csdodálkoznék, ha nem azt kéne játszania. Ahogy Denzel Washington is a szabadságharcos lelkisimereti néger akciósztár szerepben ragadt lásd Praktiker-Terminátor sorozata, ami ilyen idős korában már kicsit ciki. Bár ugye Liam Neeson stílust teremtett ugye az 60+ korosztályos akciósztár műfajjal és egyre többen próbálják ki magukat ebben.

  Sajnos a feketéknek hálivúd még kevesebb mozgásteret enged. Bekerültél a dísznéger szerepbe, egy jó karakterrel, akkor játszad azt halálig, és ne hőbörögj, örülj hogy ennyit is kapsz és eszedbe ne jusson újítani.
  Szal valójában nem tudjuk, hogy Freeman jó színész-e, lehet hogy az, de én még mindíg ugyan abban a szerepben láttam.
 • Tetsuo
  #12
  1. Brando messze jobb színész volt, mint Freeman valaha. Brando a világ egyik legjobb filmszínésze volt, de lecsúszott - érthető módon. A családi tragédiák, aberrált életmód meghozta gyümölcsét. Egyébként a legtöbb színész tehetsége megkopik, nem fejlődik. Tom Cruise is nagyon jól indult, aztán mi lett belőle...
  1955-ben kapott Oscart az On the Waterfrontért. Szerintem megérdemelten, és akkor még nem volt "felkapott". Igazából sosem volt az, hiszen az említett problémák, félresiklott élet miatt nem jött ki a legtöbb emberrel, a rendezőkkel, producerekkel sem.

  2. Nem is azért rossz A remény rabjai, mert nekem nem tetszik, hanem egyszerűen az milliónyi okból. Megfogtál, mert ha konkrétumokat kéne mondanom, akkor ahhoz újra végig kéne néznem. Ezt nem tesze meg a kedvedért.

  3. nem minden négerfilm kvótaság, de vannak felkapott színészek, akik azért felkapottak és azért kapnak bizonyos szerepeket vagy más pozíciókat, mert jól mutat adott cégnek, produkciónak, hogy négereket is alkalmaz. Vagy a hollywoodi producereknek. A szisztematikus agymosásról/érzékenyítésről ne is beszéljünk.
  Sidney Poitier is ennek jegyében lett futtatva, bár tagadhatatlan a tehetsége. Nagyon jó színész volt ő is.

  4. Erről beszéltem. Ha egy ócska, rossz szerepet elvállal öreg korára, az a negatív jellemét mutatja, hogy hajszolja a pénzt (bár nem kéne), hogy hajszolja a sikert, számokat bármit. Nincs mértékletessége, nincs önuralma, nincs igényessége.

  5. A színészi túlvállalásról és az igénytelenségről beszéltem. Ékes példája Bruce Willis.
 • Macropus Rufus
  #11
  "Freeman egy Marlon Brando poros lábanyomába nem ér."
  Aha, annak a Brandonak aki egyetlen egy szöveget sem volt képes megtanulni és a kollégák súgtak neki? Ha már valaki akkor Brando kapott azért Oscart mert felkapott színész volt és nem azért mert jó színés is volt. :p

  " A remény rabjai hulladék."
  az, hogy neked nem tetszik még nem jelenti azt, hogy hulladék.

  ez a hsz némileg gáz lett. Kvótanéger???
  "Freeman meg a többi mai "fekete sztár" kvótanéger. "
  gondolom akkor az Életfogytig című filmben az összes fekte kvóta néger.

  "Egy normális színész ha már megteheti, értékeli a szerepet és a darabot is, majd ez alapján dönti el, hogy elvállalja-e a szerepet. "
  ezt kb. akkor csinálja amikor még számít ez a karrierje miatt. Tudod, a feltörkevő színészek. Ő neki igazából már dolgoznia sem kellene. Amit most csinál azt már csak azért csinálja mert csak.

  "Egy igazi művész nem a számoknak él, hanem a minőségnek. "
  Ez igaz lehet egy festőre, egy zeneszerzőre, egy színházi színészre. Meg azokra a színészekre akik mindefajta nézhetetlen művészfilmben játszanak. Ha az lenne amit írsz, akkor nem lett volna soha mondjuk Terminator, Alien vagy StarWars sem. Mert ezek nem - művészi értelemben vett- minőségi alkotások. Ezek szórakoztatásra vannak.
 • Tetsuo
  #10
  Freeman egy Marlon Brando poros lábanyomába nem ér. A remény rabjai hulladék. Már régen láttam, nem is nézném meg újra, de ezek a libsi filmek arra épülnek, hogy sajnálni kell valakit, mert rab, mert néger stb. A szenvedésért meg jár az Oscar, ha éppen az aktualitást nyomja. Freeman meg a többi mai "fekete sztár" kvótanéger. Vagyis csakis azért választották őket a szerepekre és azért sztárolják őket, mert kell bizonyos számú néger színész a nyilvánosság elé. Ez nem a Netflix-szel kezdődött, hanem már Sidney Poitier előtt. Ő viszont nagyon jó színész volt, ezt el kell ismerni.
  Egyébként ez nem a feketékről szól, hanem mindenkiről. Manapság csapnivalóak általában az úgynevezett művészek. Nincs is jó film, jó festmény, jó szobor stb. már hosszú évtizedek óta. És egyre rosszabb...
 • csicso82
  #9
  MIKOR? Először is azzal a filmmel amivel nagyon berobbant a köztudatban már elég idősen 50 plusszosan a Miss Daisy sofőrje. Aztán persze szerepelt a VILÁG (IMDB szerint - is - legjobb filmjében: A remény rabjai.
  Aztán:
  Az 54. hadtest, Hiúságok máglyája, Robin Hood a tolvajok fejedelme, Nincs bocsánat, Vírus, Hetedik, Amistad, Milli dolláros bébi, Batman: Kezdődik!, Alvilági játékok (talán nem akkor a film de imádom), A sötét lovag, Invictus, Red, Red 2, Feledés, Szemfényvesztők, Szemfényvesztők 2,
  1 Oscar díj, 4 jelölés
  Szerintem bőven "A" listás. Pechjére elég későn futott be 52 évesen a Miss Daisy sofőrjével (előtte is volt sok filmje de én innen datálom utána jöttek az igazán nagy filmek.
 • Tetsuo
  #8
  Egy normális színész ha már megteheti, értékeli a szerepet és a darabot is, majd ez alapján dönti el, hogy elvállalja-e a szerepet. Egy normális színész (ha már megteheti) tud nemet mondani egy blockbusterre is. Egy igazi művész nem a számoknak él, hanem a minőségnek.
 • Tetsuo
  #7
  Te meg idióta.
 • repvez
  Szüli
  #6
  ha igy nézzuk, melyik A kategoriás stárnak van szigsége még egy filmre és a vele járo pénzre? mikor igy iy milliokat akaszt le egy filmrol? és még utána is évekig?
  és az sem biztos, hogy a következő A kategorias filmmel nem bukik nagyobbat mint egy jol sikerült B kategoriással nyerne.

  De egy ilyen fillmel lehet 2 hét alatt leforgatja a saját részét és megvan a bevétel és legalább fenntartja a érdeklödést , mert lehet , hogy enélkül mondjuk 2-3 évig is várnia kéne egy ujabb A filmre.Aztán meg lehet kiesne a válogaton, mert már 3 lve nem forgatott filmet, de ha minden évbe van neki egy ilyen beugros B is akkor más a szitu.
 • Ender Wiggin
  #5
  egy csomó B kategóriásban játszott már. de ez semmit nem von le a képességeiből. inkább az a fura, hogy az "éhezők" csak lawrence-ből csinált sztárt, pl. hutchersonból nem.
 • manson222
  #4
  Rasszista vagy
 • Cat #3
  Miért, szerinted szüksége van erre a pénzre? Pont, hogy rombolja a saját márkáját, és a következő nagy filmnél nem tud annyi pénzt kérni.
 • repvez
  Szüli
  #2
  igy 80 körül azért hadd engedhessen már ki egy kicsit gyengébb szerepekkel is amiböl még jol fizetést tud kivenni komolyabb megfeszités nélkül.
 • Tetsuo
  #1
  Mikor volt A-kategóriás? Ma már nem, de karrierjének elején azért futtatták, mert néger.