3
 • Cat #3
  Az általa okozott kár több tízmilliárd dollár. A sajátjaként kezelte mások vagyonát. Ez a pénz eltűnt, elégett, illetve elköltötte. Több ezer ember vesztette el mindenét. (Pont, mint kazincbarcikai Marcsika, akit szintén valahol a karibi szigetvilágban kaptak el.) Ebből villát vett a szüleinek, magánrepülőgéppel utazgatott, jótékonykodott, és politikusokat támogatott.

  Magyarországon ugyanennek kellett volna történnie pl. a Questor ügyben, osztán mi lett a bűnösökkel? Kaptak 250 óra közmunkát.
 • manypet
  #2
  Lehet a magas büntetés mögött az, hogy nem egy embernek, hanem sokaknak okozott érdeksérelmet, és voltaképpen 'összeadták'. Ha csak egy embert ver át, lehet, hogy pár hónappal megússza.
  Másrészt meg ez kripto. Az ellen meg ugye példát kell statuálni, meg minden eszközzel fellépnie az államoknak, mert veszélyezteti a pénzügyi hatalmukat. Ha mondjuk mindenki áttérne bitcoin-ra, akkor nehezen lehetne adóztatni, meg még kevésbé lehetne inflációval pénzt tolni a politikusok valaga alá. És ez már elég komoly érdek, hogy példát statuáljanak. Bár nem látok rá az ügyre, de szerintem valami ilyen lehet mögötte.
 • hawkie22
  #1
  Nekem csak 1 kérdésem lenne. Mi a francért várnak jövö év március 28-ig? Az még majdnem 5 hónap. Bünösnek nyilvánították, mi tart az ítélethirdetésig ennyi ideig? Mondjuk azért az is kemény, hogy ekkora mértékü csalásért 110 évet kap, mások meg tömeggyilkosok, sorozatgyilkosok, gyilkosok, azt kapnak 5-6 évet érte. Mondjuk Amerikában kicsit többet, de akkor is, csak én érzem soknak a büntetés mértékét? Kapjon mondjuk 20-at, de ne 110-et.

  Most láttam, még egy ítélethozatal vár rá márciusban. Ennyi büntetés nem elég? Még azért is elítélik? Fasza.
  Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.11.03. 16:09:01