14
  • manypet
    #14
    Így már érthető a korábbi megfogalmazásod. :-) Nagyrészt egyetértünk. A régi időkben valóban a királypártiság volt a jobboldaliság. Annyiban változott ez mára, azaz országtól függően már vagy 100-150 éve, hogy mióta nincsenek feudális rendszerek, azóta a korábbi baloldal, azaz a régi köztársaság párti irány kettészakadt. A régi baloldal egyik fele azt csinálta, hogy a régi feudális rendszer hatalmát adta az emberek kezébe. Ez a demokrácia megoldása, azaz a többség uralma, ami minden esetben szocializmushoz és annak különböző verzióihoz vezet. Legyen az nemzeti szocializmus vagy államszocializmus, legyen szociáldemokrácia, balliberális megoldás avagy kommunizmus. Mindegyik kollektivista, mindegyik az - általában manipulált - tömegek erőszakos hatalmát használja fel arra, hogy uralkodjon ezen tömegek felett. Erre van egy nagyon jó összefoglaló, mármint a szocializmusokról:
    https://szabadtarsadalom.hu/blogs/news/kis-szocializmushatarozo-1

    A korábbi baloldal másik fele viszont nem azzal a hazug dumával akart 'az emberek kezébe hatalmat adni', hogy az elnyomó feudális hatalmat adta nekik. Azaz nem egy négy évente választott feudalizmust hozott létre. Hanem azzal akart szabadságot elérni, hogy magát az állam hatalmát próbálta minél jobban csökkenteni. Ez a liberális irány - ami naagyon nem összetévesztendő a mai balliberális kommunisták baromságaival. Ezt képviselték kisebb vagy nagyobb mértékben Széchenyiék, Wesselényiék, Kossuthék, de odaát Benjamin Franklin és társai is. Igazából a felvilágosodás valódi eszméjét próbálták összerakni. Mai szóval általában libertáriusnak nevezzük őket, mert a régi liberális szót a balliberálisok már beszennyezték. De néha nevezik őket köztársaság-pártiaknak is, de ez nem teljesen pontos, mert a régi köztársaság-párti irányból ők csak egyet képviselnek. De egyébként működött is volna, ha a balos hulladékok nem teszik tönkre az egészet. De manapság, miután feudalizmus már nincs, azt mondhatjuk, hogy a minél kisebb állam felé hajló libertarizmus a jelenkori jobboldal. Ezen belül is az anarchokapitalista, állam nélküli világot megálmodó radikálisok a szélsőjobb, mivel ők 0% államot képzelnek el, így pont az ellentétét jelentik a 100% államot képviselő radikális szocialistáknak, a kommunistáknak. Míg az enyhébb, avagy normál jobboldalt a minarchista libertáriusok jelentik, akik egy kis jogkörrel bíró un. 'éjjeliőr államot' képzelnek el, amelyik fő feladata az állampolgárainak alapvető emberi jogainak védelme, és amely csak a legszükségesebb mértékben avatkozik bele bárki dolgaiba.

    Nem véletlen egyébként, hogy bennünket libertáriusokat még a náciknál is jobban gyűlölnek a ballibeárlisok. Persze szeretnek minket összemosni a régi nácikkal (miközben azok éppen az ő ideológiájuk, mivel balosok). De sokkal inkább választanák ők a nácizmust meg a fasizmust is, minthogy a libertárius szabad világot. Hiszen a nácizmust ugyanúgy el lehet vinni szépen a kommunizmusig, a totális államig, mint a szociáldemokráciát vagy az államszocializmust. De a libertárius szabad világgal nem tudnak mit kezdeni, mert az minden tekintetben felmosná velük a padlót. Különösen azért gyűlölik a libertáriusokat, mert ha az emberek többsége számára feltűnne, hogy ez a valódi jobboldal, akkor kiderülne a többség számára, hogy a nácik is balosok, úgy meg nem tudnák a saját két baloldaluk (náci-kommunista) megosztással manipulálni a közvéleményt.

    Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb libertárius kifejezetten konzervatív értékrendű, családközpontú. Nagyjából a fele keresztény, a többi agnosztikus, esetleg néhány jobboldali zsidó vallású meg ateista van még köztük, ami a balosoknál megint kiveri a biztosítékot. Ráadásul döntő többségük fehér férfi, ráadásul még csak nem is feminista vagy homoszexuális, hanem sokuk kifejezetten ellene is van a woke agymenésnek. És majdnem elfelejtettem, jó részük nem humánbölcsész büfészakos agyhalott, sem alsó rétegből jövő átlagproli, hanem töbségük a valódi értelmiség köreiből kerül ki, mérnökök, biológusok, orvosok, fizikusok, vállalkozók, cégvezetők, cégtulajdonosok, többségben saját erőből tehetőssé vált emberek. Ja, és ebből következően még a klímahiszit is elutasítja többségük.

    Így gyakorlatilag az átlag libertárius mindent megtestesít, ami egy balos szemében gyűlöletes:
    Fehér, hetero, kapitalista, férfi, antifeminista, anti-woke, 'klímatagadó' (így mondják), konzervatív, stb.
    Minálunk balos jobban még nem gyűlölt senkit, pedig feléjük ez rendkívül felkapott sportág! :-)
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2023.11.04. 18:09:22
  • Tetsuo
    #13
    Nahát, nem gondoltam, hogy valaki itt etekintetben valamennyire is képben van. Az egyszerűség kedvéért fogalmaztam így, hiszen párszor már leírtam, a nemzeti szocializmus, illetve bármiféle nacionalizmus az alapvetően baloldali eszmeiségű, de mindig magyarázni a sok értetlennek...

    Evola nyomdokain kijelenthető, a jobboldaliság királypártisággal kezdődik. Az abszolút és a rendi monarchia szerves egysége a kívánt jobboldali társadalmi rendszer, más nem lehet.
    A fasizmus doktrínáit mondanám középnek illetve kissé jobbosnak, a megvalósítása már más lapra tartozik sajnos.
    A nemzeti szocializmus a legjobbosabb baloldali mozgalom, így a legkevésbé kártékony eszmeiség volt azok közül.
    A baloldaliság egyik legnagyobb bűne a nivelláció és az anti-meritokrácia, vagyis hogy az embereket kollektivizálja, egyenrangúként kezeli, vezetőknek pedig a legaljából választ.
  • manypet
    #12
    Egyetértek azzal, amit írsz. Egy dologban tévedsz csak. mégpedig abban, hogy a régi nácik ne jobboldaliak. Nem is vallották magukat soha annak. Hitlerék balosok voltak.A nácizmus és a fasizmus is a marxizmus egyik terméke. Ugyanolyan osztályellenséggel dolgozik, mint a kommunizmus, a szocializmus, a feminizmus vagy a multikulti, meg az lmbtq. Csak más az osztályellenség, akit elnyomóként határoznak meg, és más a kivételezett réteg, akit áldozatként mutatnak be. A komcsiknál meg a szociknál az elnyomó a tőkés meg a kulák, a szegény elnyomott meg a proletár. És ezzel az áldozatszereppel nyomja el a másik osztályt, meg ennek segítségével az egész társadalmat. A náciknál a zsidó a gonosz elnyomó és az árja az áldozat. Ez ennek segítségével, meg az ebből eredő félelemkeltéssel nyomja el a másik osztályt meg a társadalmat. A feministáknál a férfi a gonosz elnyomó és a nő az áldozat. Az lmbtqnál a hetero az elnyomó és a többi az áldozat. A multikultinál a fehér az elnyomó és a többi az áldozat.

    A működési elv azonos. Csak az osztályellenség más.
    Eközben meg mindegyiknek a totális állam és az embereken való totális kontroll a célja.

    Hitlerék annak idején magukat közép-balosnak határozták meg.
    Hitler szerint is tőlük balra voltak a komcsik, jobbra meg a kapitalisták, liberálisok. Itt megjegyzendő, hogy akkor még nem azt értették liberális alatt, amit most. Tehát nem a balliberális, valójában kommunista csőcseléket, hanem a klasszikus liberálist, akit ma leginkább libertáriusnak lehet nevezni. Tehát Hitler szerint is a jobboldal a kapitalista, liberális, libertárius volt, nem pedig ők. Goebbels szerint is ők a szocializmusért harcoltak. Csak ők a szocializmust nem internacionalista módon az egész világra akarták kiterjeszteni, hanem csak nemzeti keretek között, nacionalista módon. De ettől még ízig vérig szocialisták voltak. Mind működésükben, mind elveikben, mind jelképrendszerükben szocik voltak. És ugye nehéz jobboldalinak, pláne széljobbosnak mondani egy nemzeti SZOCIALISTA német MUNKÁSpártot. :)

    Csak a háború után a balosoknak kínossá vált, hogy a fasizmus meg a nácizmus is tőlük ered.
    És ezért elkezdték azt hazudni, hogy a náci meg a fasiszta a szélsőjobb.
    Ezzel egyrészt átdobálták a mocskot magukról másra, jó balos propagandával. Másrészt sajnos sikeresen bemocskolták a jobboldali elnevezést. Mára már az is szitokszó lett. Mint jóformán minden, amihez a balosok hozzányúlnak.
    A mai legnagyobb nácik pedig voltaképpen a ballibeárlisok. Csak már nem a zsidókat gyűlölik, nem az az osztályellenség. Hanem a heterok, a férfiak, a fehérek és a többi csoport lettek a gonosz elnyomók. Igazából a balliberális a jelen kor nácija. De nevezhetjük kommunistának is, mert gazdasági szempontból meg azok. Szóval egyesítik magukban a marxizmus minden 'csodáját' az osztályellenségtől a gyűlölködésig, a söpredék csoportjaik erőszakosságától az alattomos hazudozásig meg propagandáig. A nácik most is köztünk élnek. Úgy hívják.: balliberális. :) De nevezhetjük liberálnácinak, liberálfasisztának, kultúrmarxistának, meg akár simán csak komcsinak meg nácinak is.

    De a lényeg, hogy az eredeti náci sem széljobbos, de még csak nem is jobboldali. A náci is balos.
    Csak a balosok a pofánkba hazudnak újfent.
  • felemelő
    #11
    +1
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #10
    Sajnos ide jutottunk, hogy a gyerekek védelmére hivatkozva veszünk el alapvető szabadságjogokat. Hátha EU nem követi a demokrácia sárba tiprását.
  • Tetsuo
    #9
    De azért látod, hogy nácizmus meg szélsőjobb már jó ideje nincs a fejlett világ politikai színterén, ergo ezen példák csak elviek, míg a balos, bitorolt uralom sajnos mára alapvető.
  • manypet
    #8
    Csodálatos! Az állam majd megmondja, mit is mondhatsz.
    Eddig legalább ha nem tetszett a cenzúra, átléphettél másik weboldalra, ahol nem mondták meg, mint írhatsz. De most már mindegyik esetben az aktuális hatalom fogja megmondani, mit is szabad mondanod. Meg persze az fogja börtönbe zárni is azt, aki nem megfelelőt mond. És majd odafönt a politikus bácsi jobban fogja tudni, mi is a megfelelő. Hol ez, hol az. Hol a zsidót kell majd szidnod, hol meg a fehéreket. Hol a négerek valagát kell nyalnunk, hol a melegekét, hol meg másokét. Attól függően, hogy éppen kik lesznek a a politikában az uraink. De hogy fentről mondják majd meg, mi a helyes nekünk, az biztos. Hiszen mi úgysem lennénk képesek magunktól eldönteni.

    Ismét egy nagy lépés a totális állam felé! Örüljünk együtt! :-)
    Hitler meg Sztálin sírva könyörögne az ilyen szintű cenzúrázási és tömegmanipulálási lehetőség láttán. Öröm látni, hogy itt is ennyieknek tetszik ez.

    Tessék is szépen énekelni!

    Kinek ezt:
    https://www.youtube.com/watch?v=4eTVaPyrH-I

    Kinek meg emezt:
    https://www.youtube.com/watch?v=6HQnzN8MVRI
  • end3
    #7
    Az emberek leszoktatása az online világról ott ezzel elkezdődött. (Aki nem így érzi, sajnálatos és nem túl okos.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.10.30. 09:06:43
  • kvp
    #6
    Az uj brit torveny utan pedig de jure nem beszelgethetsz csak ugy. Ettol persze nem diktatura, hiszen ezt hivjak rule of law rendszernek.
  • AndReWsss
    #5
    Diktatúra jobb? (amúgy ezzel nem értek egyet)
    Diktatúrában de facto nem beszélgethetsz csak úgy
  • AndReWsss
    #4
    "...a királyi jóváhagyás megadása után..."
    Kevesebb konzervatívabb, nacionalistább nemzet van...
    De most már kezdik megszívni az Brexitet is a bolondok...
  • koviroli
    #3
    Sajnos ez az elbutulásnak a következménye. Az embereknek már nem csak azt kell megmondani, hogy ne tegyél egy cicát a mikróba, azt is, hogy mit helyes leírni a közösségi médiában és mit nem. Ja és persze demokrácia netovábbja, mikor két ember között sem mehet a beszélgetés úgy hogy a kormány bele ne szóljon.
  • MerlinW
    #2
    Anglia azt csinálja, amit már 20 évvel ezelőtt kellett volna az egész világnak. Hajrá és remélem az EU is erre az útra lép hamarosan.
  • duke
    #1
    Remelem minden ceg azonal elhagyja angliat es szarnak az agyalagyult baromsagukra.