18
  • bunny
    #18
    japánoknak is hogy bejött már ... ja, nem. Mondjuk arra mindenképp jó lesz, hogy hátha csökken a népesség szaporulat náluk is, a japcsik lassan elfogynak.
  • manypet
    #17
    "Mitől is szocialista?"
    Írtam már: A fő bevételét az államtól (India) kapta, hasonlóan mint nálunk Pénztáros Lőrinc.
    És csak ezután tudott a világpiacra kitörni.
    Így szocialista.
  • manson222
    #16
    Rabokat kéne dolgoztatni 70 órára, legalább lenne értelme a börtönnek.
  • felemelő
    #15
    "megint egy nyomorult szocialista társadalommérnök"

    Mitől is szocialista?
    Ez kérem keményen vadkapitalista.
  • manypet
    #14
    Mennyi lenne az "elég"?
    https://www.youtube.com/watch?v=YxmguL78Epg
  • t_robert
    #12
    Anyád....... inkább fizessetek eleget 40 órában.......
    Utoljára szerkesztette: t_robert, 2023.10.30. 09:30:50
  • dyra
    #12
    Hagyjuk már. 4 testvérem van. 5-en nottuk fel egy családban. Anyám idejét teljesen kitatte a gyerekek nevelése. Sokan lenezik a nagy családos embereket. Hát pedig felnevelni ennyi embert brutál sok munka. Raadasnak kell egy normális férfi aki nem kur félre nem iszik családcentrikus stb..

    Én megértem a nőket. Nekik is egy életük van. 2 gyereknél többet csak olyan emberek vállalnak akik vagy hülyék vagy nagyon csaladcentrikusak.

    Nincs ebben politika. Se jobb se baloldal.
  • manypet
    #10
    "A kulturalisan sokgyermekes csoportok maradnak meg"
    Nincs olyan, hogy kulturálisan sokgyermekes csoport. Az létezik csak, hogy az afrikai és arab térségekben a jólét még nem ért oda olyan mértékben, mint a nyugati társadalmakban. Ezért ott még jobban szaporodnak. De ha megnézed, ott is drasztikusan esik vissza a fertilitási ráta. Pont amiatt, amit írtam. Fogamzásgátlás, oltások, élelemhiány megszűnése, és így tovább. Ezeken a helyeken is erősen visszaszorult a népszaporulat, és ha minden jól megy, meg is fog állni. Persze ez lehet, hogy minket addigra már nem vigasztal, mert erősen túl fognak szaporodni minket, mire ez megvalósul. Tehát az alapfelvetésed jó a kimenetel veszélyét illetően, csak a kiváltó ok az, ami máshol keresendő.

    "a munkasoktol szabadulni szandekozo nagytokesek celja"
    Az un. "nagytőkések" célja nem a munkásoktól való megszabadulás. Aranyos ez a kommunista szólam, amit tolsz, de ez több sebből is vérzik. Abban ugyan igazad van, hogy vannak nagytőkések, de itt sugallod, hogy kapitalistákról lenne szó, ami téves. És téves az is, hogy a munkásoktól akarnának megszabadulni. nem attól akarnak, hanem a fehérektől. Magyarázom.
    Először is a hagyományos munkásosztály legnagyobb szövetségesei éppen a kapitalisták. Ha megnézed akár az USA-ban is, akkor azt látod, hogy a fehér munkásosztály kifejezetten a republikánusokra és a libertáriusokra szavazik, és erősen a demokraták ellen. Ugyanis a munkásosztály, amelyik valóban dolgozik, rájött, hogy a jólétét éppen a szabad piacnak köszönheti, és a legnagyobb ellenségei éppen a komcsi demokraták. A komcsiknak meg a legnagyobb tábora pont a szociáldemokrata rendszerből élősködő, bürokráciában látszatmunkát végző nők, a dolgozni nem akaró feketék és hispánok, meg a nagyvárosok semmittevő virágkötő-szakos diplomásai. Tehát éppen a kommunisták vannak a hagyományos munkások ellen.
    Másodszor is pedig ezeket a balos mozgalmakat, amelyek a nyugati világban tombolnak, éppen a kommunisták pénzelik. Régebben a Szovjetunió tette, most meg Kína az, aki pénzeli. Ezt egészíti ki az arabok olajból meggazdagodott államai, szintén nem kis összegekkel. És persze a szintén állami, azaz szocialista rendszer pártján álló nagy cégek is, akiknek ugyancsak jól jön az állami szabályozás, mert annak ők lesznek mindig a haszonélvezői. Ez utóbbiakat mondod te nagytőkésnek, ami igaz, csak félrevezető, mivel ezek nem kapitalisták.

    Annyit kell csak mindig megnézned, hogy ezek a multik és hatalmon lévő csoportok kit támadnak, illetve hogy kit támogatnak. És máris látod, kik is a valódi ellenfeleid.
    Tehát szerinted a multicégek:
    - A komcsi Demokrata pártot tolják, avagy a kapitalista Libertárius pártot?
    - Európában a balliberális pártokat tolják, avagy a jobboldali nemzeti pártokat?
    - Az Elon Musk előtti Twitter meg a Youtube az LMBT közösség meg az Antifások profiljait függesztette fel, avagy mondjuk a libertárius Jordan Petersonét?
    - A Mastercard meg a Visa a gyűlölködő és ölésre buzdító BLM mozgalom banki utalásait tiltotta le, avagy mondjuk a konzervatív jobboldali David Horowitz-ét?
    - A Gilette, az IKEA, az Unicef, a Zewa, az Edeka meg a többi cég nőgyűlölő, avagy éppen férfigyűlölő reklámokat pakol az emberek elé?
    - Vagy a Bayer csoport antifeminista, avagy éppen feminista reklámokat pénzel? Pl. itt:
    https://veledmindenlepesnel.hu/szules_utan/hetkoznapi-feminizmus/
    - A Facebook, a Google, az Apple és a többi IT cég a szocialista meg kommunista profilokat törli avagy shadow bannolja, avagy a jobboldali libertárius profilokat?

    A fentiek alapján te is láthatod, hogy a multik meg a média nem a kapitalisták oldalán állnak, hanem éppen a szocialistákén.

    A kommunisták módszereit meg az alábbi videóban egy volt KGB ügynök kiválóan elmagyarázza. Látni fogod, hogy valójában nem változott a módszerük semmit. A nyugati világgal azt csinálják, amit már akkor is, csak egyre durvábban. Látszik, hogy ezek kommunista felforgatók:
    https://www.youtube.com/watch?v=jeV4SJ_oFiM
  • kvp
    #10
    "mivel eddig így alakult ki a fajunk, és evolúciós reflexeket kellene felismerni és kiszelektálni a kukába."

    Kiszelektalodik ez magatol. A kulturalisan sokgyermekes csoportok maradnak meg es neesitik be a szabadda valo helyet. Nem veletlen, hogy mara foleg ezen kuturak megvaltoztatasa vagy felszamolasa lett a munkasoktol szabadulni szandekozo nagytokesek celja.
  • exatly
    #9
    Kiválóan összeszedted a problémákat, én testközelből tapasztalom a munkahelyemen. Igazából nem is a munka a lényeg, hanem hogy a nők egymást szivassák. Nagyrészüknek nincs olyan férfi az életében, aki lefárasztaná őket, és a feszültséget úgy vezetik le, hogy kiválasztanak valakit, akit utálnak, és arra hordanak minden negatívumot. Akinek meg kinevezése van, az tapos lefelé ahogy a csövön kifér. Amint valamelyiknek sok hatalom összpontosul a munkakörében, átváltozik észtvesztett kígyóvá.

    Kiegészíteném még a listád azzal, hogy amelyik férfinak nincs autója, azt nem is nézik emberszámba.

    A válások még azt a problémát is indukálják, hogy a férj nyilván mindig fiatalabb hölgyet keres, a csajok meg kattannak a beérett egzisztenciával rendelkező férfiakra, így a fiatalabb srácokra még kevesebb nő jut. Arról nem is beszélve, hogy eleve már fiatalon elfelé pályáznak innen a lányok.

    Ebből a témából könyvet lehetne írni, de megoldódni nem fog a helyzet, mivel eddig így alakult ki a fajunk, és evolúciós reflexeket kellene felismerni és kiszelektálni a kukába.




    Utoljára szerkesztette: exatly, 2023.10.29. 18:41:36
  • manypet
    #8
    "Rosszabb, kapitalista nagytokes."
    A fő bevételét az államtól (India) kapta, hasonlóan mint nálunk Pénztáros Lőrinc. És csak ezután tudott a világpiacra kitörni. Így szocialista.

    "Igy "szabadult" meg Japan, Korea es legutobb Kina is a lakossag novekedesetol"
    A japán meg kínai növekedés megállása rohadtul nem a még több munkának köszönhető. A kínaiak meg a japánok éppen manapság dolgoznak kevesebbet, mint régen. A 60-as években napi 16 óra sem volt ritka, most meg 12 fölé azért még náluk sem mennek. És lám, a 60-es években növekedett a népesség, most meg csökken. Miközben nálunk Európában is drasztikusan lecsökkent az utóbbi évtizedekben a havi munkaóra a régebbi időkhöz képest, ráadásul sokkal könnyebb is lett a meló. Mégis most csökken a népesség, akkor meg éppen emelkedett. Szóval ha a logikádat igaznak vennénk, akkor régen sokkal jobban kellett volna, hogy csökkenjen a népesség. Nem beszélve mondjuk az 1900-as évek elejéről, amikor idehaza is gyakori volt a napi 16 óra, mégis drasztikusan növekedett a népesség.
    Szóval a munkaóra száma bizony nem befolyásolja a népszaporulatot.

    Ami miatt csökken a népesség:
    - Jólét, elégséges táplálkozás, oltások, ami miatt már nem szülnek 4-5 gyereket családonként, mivel már nem kell számolniuk a gyerek halálával.
    - Fogamzásgátlás, ami miatt tervezhetőbb lett a gyerekvállalás.
    Eddig nagyjából stagnálna a népesség.
    De:
    - A feminista férfigyűlölő rendszerben ha válás történik, akkor a gyereket (és vele együtt a lakást meg a tartásdíjat) a legtöbb országban az anya kapja. Így sokuknak megéri válnia, akár mondvacsinált indokkal is. A férfiaknak meg ugye nem éri meg egyáltalán. És mivel a mai férfiak jó része eleve végignézte még gyerekkorában, hogy az apját hogyan szakították el tőle, így nyilván jó részüknek eleve eszében nincs gyereket vállalni.
    - Szocialista újraelosztó rendszer, ami miatt a jólétben állami pénzen eltartott, drasztikusan túlfizetett, sok esetben értelmetlen munkát végző nők tömegei (lásd bürokrácia, stb.) sokkal könnyebben válnak el a férjüktől, mivel a férfi már nem közvetlenül, hanem az államon keresztül (adó) tartja el őket. A nagyobb mértékű válási kedv pedig kevesebb gyerekvállalást jelent.
    - A semmit érő diplomák világa (szintén a szocialista állam adóinak és állami irányításának eredménye), ahol pusztán magolásért tud bárki diplomát szerezni, majd azon keresztül a fent említett semmit érő, vagy alig termelő látszatmunkát végezni (általában az állami területen, avagy a céges bürokráciában ,ami szintén az állami előírások miatt nagy). És a diploma megszerzéséig, illetve az indulásig a nő biztosan nem akar majd gyereket vállalni, azaz már nem a 20-on éves kor elején, hanem a végén, sőt, akár a 30-as éveiben kezd szülni átlagosan. Ami azt jelenti, hogy sokan már nem is fognak tudni megszülni több gyereket, sokszor csak egyet.
    - A feminizmus férfigyűlölő rendszere, ahol egy ideológiai háború megy a férfiak, főleg a férfias fehér férfiak ellen. Így a párválasztás esetében a nők sokkal bizonytalanabbak lesznek, még kevésbé köteleződnek el.
    - Az állami iskolák dolgozó nőket akarnak (lásd megint a szocializmus, mint régen a traktoros nők), így az iskolákban legtöbbször az anyaságról, gyereknevelésről, szülésről és hasonlókról alig esik szó, nem hogy még fel is készítsék erre a lányokat.
    - A feminizmus miatt a fiúk hátránnyal kezdik az életüket, sokkal kisebb támogatást kapnak gyerekkorban, nyugaton meg már bűnösként is vannak kezelve, főleg, ha fehérnek mertek születni. Így az önbizalmuk eleve rossz, ami a párválasztásra és a párkapcsolatokra is kihat, még kevesebb házasságot, meg főleg még kevesebb gyereket eredményezve.
    - Emellett mivel nőies közegben nőnek fel a fiúk, többségük eleve nem is alkalmas apának. Nem csak hogy sokuknál a nőies feminizálódás teszi őket erre alkalmatlanná, hanem a fentebb írt gyerekkori hátrányos megkülönböztetés is. A legdurvább meg az lesz, hogy a lányok - mivel a szocialista oktatási rendszer magoltató és lányközpontú - sokkal könnyebben jutnak diplomához. Igaz, hogy csak virágkötő-ruhatár szakos diplomához, de egy érdemi szakmunkás fiúnak esélye sem lesz a beképzelt diplomás picsha esetében a párkapcsolatra, hiába próbálkozna, hiszen ő "csak" szakmunkás. Persze erre sok fiú is elkezd ilyen bölcsész-szakos diplomát szerezni és feminizálódni, de ebből meg nem tud majd eltartani nem hogy egy családot, de a feleségét sem.

    További is van, de a lényeg benne van.
    A lényeg, hogy a népességnövekedés megállása egy jóléti társadalomban természetes. A csökkenés pedig a mindenhol (még Japánban és Kínában is) a jelen lévő és egyre erősebb baloldali nyomulás miatt történik. Ha az újraelosztó rendszert meg az állami szabályozásokat (szocializmus) megszüntetnénk, meg a párkapcsolatokba (gyerekelhelyezés) sem szólna bele az állam, akkor idővel pár évtized alatt helyreállna a rend és beállna stagnálásra az egész. Sajnos ebben rövid ellenérdekeltek a nők (főleg az állami rendszeren keresztül eltartottak), meg a nyugdíjasok tömegei (mondjuk nekik is 2/3-uk nő). És mivel demokrácia van, így jó eséllyel továbbra is meg fogják szavazni maguknak a rövid távú haszon reményében.
  • barret
    #6
    Túl nagy a népesség,tenni kell valamit.Garantáltan nem lesz idejük gyerek nevelésre!
  • kvp
    #6
    "Már megint egy nyomorult szocialista társadalommérnök."

    Rosszabb, kapitalista nagytokes. A 70 oras munka tobb penzt termelne neki es gyorsan csokkentene a lakossagot. Igy "szabadult" meg Japan, Korea es legutobb Kina is a lakossag novekedesetol es allt egy generacionkent megfelezodo lakossagu palyara. Ha ez a cel, akkor vegul is igaza van. Igy lehet hatekonyan penzre valtani a lakossagot.
  • UUUU
    #5
    Na igen, minden vezető szeretné, hogy látástól vakulásig dolgozzon mindenki, mert az lefoglalja az embereket és másra nincs idejük,még elégedetlenkedni se, meg szépen mutatnak tőle a mutatók.
    De ha nekik kellene ezt csinálni, éhbérért egy gyárban,ahol a folyamatos megterhelés miatt rendesen mozgatni se tudnák a kezüket az inhüvelygyulladástól, nem pedig Rolexel a csuklójukon, légkondis irodában dőzsölve, akkor bezzeg menne a rinya.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2023.10.28. 14:14:57
  • manypet
    #3
    Már megint egy nyomorult szocialista társadalommérnök. Hogy miért nem vesznek ezek ki végre a világból?!
  • dyra
    #3
    Ezeket az idiotakat ki kéne lőni a holdra. Épp hogy kevesebbet kellene hatékonyabban. Ha a melohely tele van fáradt zombikkal az aztán biztató.
  • grobs
    #2
    "termelékenységi ráták továbbra is alacsonyak"

    Ezután bedobja azt az ötletet ami a legjobban rombolja a termelékenységet, hogy látástól vakulásig dolgozzanak. Japán és Németország romot takarított, és újjá építették az országot. Ez fárasztó, de nem igényel nagy kreativitást.
    Indiát semmi nem bombázta le, legfeljebb a vallási sötétség. De azt se heti 70 órányi munkával lehet eltüntetni, hanem normális oktatással ami gondolkodni tanít.

    A heti 70 óra munka egy dolgot old meg: a termékenységi ráta garantáltan bezuhan.
  • Balu777
    #1
    Az ilyeneket nyelje el a föld. Nem a heti 70 óra, hanem a hatékonyság a lényeg. Ezek rabszolgatartó feudális és vadkapitalista maradványok. Remélhetőleg végleg kihal egyszer a fajtájuk...