5
  • Sequoyah
    #5
    A streaming arak nem feltetlenul az inflacio miatt nonek, bar az elfogadhatobba teszik az aremeleseket.

    A streaming arak elsosorban azert nonek, mert vege a streaming aranykoranak. Eddig keves streaming szolgaltato volt a piacon, es mindenki azt a keveset nezte. Ettol fuggetlenul a fo cel a novekedes volt eddig, nem a profit, ezert hajlandoak voltak elnezni vesztesegeket, hogyha a felhasznalok szama novekedett.

    Az elmult par evben valtozott a helyzet mindket teren. Most mar nem uj streaming nezok piacra hozasa a cel, mert mar mindenki streamingel. Most mar egymas elol probaljak elhalaszni a nezoket. Es a versenytarsak szama is minden eddiginel nagyobb, szoval egysegnyi szolgaltatora sokkal kevesebb nezo jut, tehat kevesebb a profit.
    Viszont a novekedesi idoszak vegevel, a befektetok most mar profitot akarnak latni, nem nezik el a profit elmaradasat csak hogy megvagjak az arakat hogy uj nezoket csabitsanak el.

    A profitot pedig ket felekeppen lehet novelni, vagy kevesebbet koltenek a tartalomra, vagy arat emelnek. Es mindkettot latjuk. Sok szolgaltato valogatosabb hogy mit rendel meg, gyakrabban kaszalnak el sorozatokat, es persze arat is emelnek.Es valoszinuleg fogjak meg tovabb emelni, addig amig el nem erik a turokepessegunk valodi hatarat, ahol majd elkezdenek bukni a gyengebb szolgaltatok.
  • Cat #4
    Azt ugye te sem gondolod, hogy nálunk nem fognak ugyanígy emelni?
  • Ellaberin
    #3
    Ezek szerint nem csak nálunk épül az infláció, ellenben (ez is) nálunk csúcsosodik ki :(
  • grobs
    #2
    Tekintve, hogy az apple tv+ eddigi 7 USD (2550 HUF) előfizetése 2800 HUF volt nálunk, elég valószínűtlen, hogy a 10 USD-s majd olcsóbb lesz.
    Többi cégnek van régió korlátja, így régiós előfizetést tud adni. Apple-nek nincs ilyen, mert csak saját tartalmat adnak. Ha nem ők lesznek a legdrágábbak az csak azért lesz mert a netflix is emelésre készül ... bár állítólag ők csak a legnagyobb csomagon emelnek.
  • zetortraktor
    #1
    Ja., Amerikában meg van reklámos Netflix, Disney+ és HBO Max, és a YouTube Premium is több ezer forinttal drágább, de hol érdekel ez minket, ha Magyarországon vagyunk.