9
  • M2 #9
    CSERÉLHETŐ akkumulátorokról hallottál már? Csak tervezés kérdése.
  • t_robert
    #8
    Gyakorlatilag nem lehet olyan hordozható eszközt gyártani, ami ne igényelne valamilyen áramforrást valami féle aksi vagy elem formában. Persze lehetne mobil telefon helyett mondjuk postagalambot tartani. Igaz az meg összeszarik mindent ráadásul csak oda talál el a galamb, amit már ismer. Olyan helyre nem megy el, ahol még soha nem járt. Vagyis ma nem igen lehetne olyan hordozható eszközt kitalálni, ami ne tárolna a müködéshez valamilyen módon energiát.
  • t_robert
    #7
    Azért az se mindegy, hogy egy cég ha már karbon semlegesnek tekinti magát valójában mit tesz ezért. Ha mondjuk az általa felhasznált energia egy részét naepelem parkkal vagy szélerőművel termeli meg vagy valóban megfinansziroz mondjuk 1000 hektár erdő telepítését. Vagy elektromos meghajtású járműveket használ erősebben szigeteli a létesítményeit. Vagy kevésbbé káros csomagoló anyagokat használ a termékeihez és millió más lehetőség, amivel végül is csökkenti az ökológiai lábnyomát. Azért egyértelműen jobb, mint ha semmit nem tesz. Valójában nem lehet semmit úgy termelni, ami ne járna nyersanyag és energia felhasználással és szállítással. De ha a környezeti terhelés egy részét ellensúlyozza más módon az végül is jó dolog... a semmihez képest...
  • Tetsuo
    #6
    A nemzetiszocialisták még komolyan gondolták a környezetvédelmet.
    Azóta sok víz lefolyt a Rajnán.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2023.10.25. 12:33:43
  • manypet
    #4
    Jesszus, ti itt tényleg ennyien aggódtok a CO2 kibocsátás miatt? :) Vagy csak félreértem, amit írtok?
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2023.10.24. 23:31:23
  • dyra
    #4
    Ja. Pár év és elérjük hogy szövegben mindenki nettó nullás lesz. Csak épp a kibocsájtas marad az egekben. De mindenki szupezöld lesz és nagyon boldog mert elértük a célt a nulla kibocsájtast.
  • kvp
    #3
    A kornyezetvedelmet csak hatalomszerzesre hasznalja szinte minden erdekcsoport, de nem veszik komolyan. A nep szamara kb. egy ujfajta vallaskent jelent meg, a szivarvanyos zaszlohoz es a blm-hez hasonloan, de valodi tettek nelkul, tisztan marketing celokra hasznalva.
  • Sequoyah
    #2
    A karbon-kredit az egy nagy scam, mindig nezzunk utana hogy nem-e ez all a kornyezetbarat tanusitvanyok es allitasok mogott...
    A karbon kredit lenyege az lenne, hogy nem en csokkentem a kibocsajtast, hanem masnak fizetek hogy o csokkentse.
    Ehelyett a kreditek jelentos resze mogott olyanok tortennek, mint peldaul:
    - Valaki megigeri hogy nem vag ki egy erdot, amit egyebkent nem is terveztek kivagni
    - Olyannak fizetnek, aki egyebkent is csokentette volna a karbon kibocsajtast
    - Szimplan nem teljesitik a fenti igereteket, peldaul vegul megis kivagjak az erdot.

    Persze elofordul, hogy a karbon kredit valos, de ez nem egy megbizhato rendszer, mindig sajat magunknak kell utananezni.

  • M2 #1
    Semmi nem tud annyira káros lenni a környezetre, mint egy olyan eszköz amit ki kell dobni ha elöregszik benne az akkumulátor. Az ilyen termékeket már rég ki kellett volna tiltani az EU-ból! (ilyen az összes AirPods, összes Apple Watch, sok Mac kiegészítő...)