2
  • felemelő
    #2
    Seneca Néró császárnak írt intelmeiben a hatalom és a kormányzás módjáról filozofált (elég jól, mert fennmaradt a neve és munmkássága máig).

    Ebben szépen levezeti, hogy ha a hadsereg vagy a pénz között kell választani, akkor a pénz a nagyobb hatalom. Mert pénzből építhető hadsereg, megvehető a hatalom, de pénz nélkül a hadsereg is működésképtelen.

    "ha pénzed van a széltől is megóv a hadsereg"

    Na ebből következik, hogy az EU-nak, mivel van pénze még lehet akár hatalma, hadserege is. Csak ugye a NATO és az USA (önjelölt szerepe) ellustította.
    Bár mára az ukrán háború azért módosított a képleten.

    Megjegyzem erre a pénz dologra bizonyíték a gugli, apple, FB stb, hiába igérgetik, hogy itthagyják az EU piacot, azt nem merik megtenni.
    Egyrészt a bevétel elvesztése miatt (megennék a befektetők a managementet), másrészt azzal hogy átadják a piacot valaki másnak, lehetőséget biztosítanának arra, hogy kinőjön a saját konkurenciájuk.

    Ugyanezen ok miatt az ilyen trump félék fenyegetőznek (mivel meggondolatlan, fogalmatlan figurák) hogy nem védi meg europát az USA hadsereg. Ha ennek legkisebb realitása is lesz, onnan az EU-ban hirtelen erős hadsereg épül, ami eddig nem kellett, ezért nincs is.

    De ha lesz, akkor az USA és Kína után az EU hadserege is modern, ütőképes lesz. Ha akarják megcsinálni.
  • kvp
    #1
    Nem ertem, hogy egy gazdasagi es katonai hatalom nelkuli orszagra miert kellene barkinek is hallgatnia? Nemetorszag es tagabban az EU nem fogja fel, hogy a jovobeli tarsadalmi folyamatokban nem kivancsi senki a velemenyere. Valojaban a mostani europai szabalyozas is egyfajta potcselekves es a globalista elvarasok teljesitese elobb utobb mindig bekovetkezik.