22
  • Tetsuo
    #22
    Szóval nem értesz egyet azzal, amit magad linkeltél? Ott azt írják, nincs szabad sajtó és nincs ellenzék, mert ezekkel leszámolnak.


    Intelligens embert még nem hallottam az orbáni rendszert lediktatúrázni. Még a kritikusai sem teszik ezt, mert egyszerűen nem az.
    Az említett 444-en és Telexen kívül az RTL Klub, Klubrádió, HVG, Népszava, Tilos Rádió, Blikk, Magyar Hang, Magyar Narancs, Élet és Irodalom, Jelen, Azonnali... Ezeknek semmi közük a kormányhoz sőt!
    Van egy csomó külföldi kötődésű média, amerikai és német libsi szemét. Azok is simán működhetnek, a kutya nem zargatja őket, de a magyar ellenzékieket sem.
    Amelyik megdől, az azért van/volt, mert az emberek nem vásárolták, nem voltak rá kíváncsiak.
    A sok kis sz@rról nem is beszélve, senki nem próbálja ellehetetleníteni egyiket sem.
    Ennyi Hofi lenne? Bödőcs tartja magát annak, meg még ez is mind Hofi? Egy diktatúrában ilyen nincs. Egy diktatúrában maximum egy Hofi van, akit kontrollálnak, átnézik az anyagot, mielőtt publikus lenne... Hol van ilyen?
    Ne legyél már bolond!
    Ellenzéki pártok tele senkiházi jöttmentekkel: Párbeszéd, LMP, Momentum a három külföldi ügynökfészek.
    Bárki lehet képviselő, még a többes állampolgárságát sem nézik. Bármi ellen felszólalhat, tüntethet nincs semmi ellenállás.
    Ez nem diktatúra.

    Ha arra akarsz kilyukadni, hogy már egy jó ideje, kormányokon és országokon átívelően valami baj van a világban, az egész az összeomlás felé halad, nincs semmilyen fejlődés csak hanyatlás és az emberek többsége vak, rossz úton jár, akkor egyetértek. Ennek része az Orbán-kormány is meg a Gyurcsány-, a Biden-, a Macron- és a többi.




  • cateran
    #21
    Ennyire nem lehetsz homaly, mar emberiseg elleni buntett...Hany pont klappol mondjuk az elso linkbol? 10-bol 8-9? Erted, hogy az EU-ban vagyunk igy a LATSZATOT fent kell tartani? Meg akkor is, ha az ellenzek es ellenzeki media 1 vicc es pepitaban tolja a kormanypropagandat (nezz mar ra 1 444-re vagy Telexre...masrol sem cikkeznek, csak hogy mit csinalt XY Fideszes...Azt csinaljak, amit anno Hofi, csak nem annyira szorakoztatoan)
    "De aki szerint ez diktatúra (és a Nyugat nem), annak halvány lila gőze sincs a diktatúráról. Az csak tudatlanul böfög, éppen az egyik ellenzéki média (van egy pár) befolyása által."
    Szoval batran kihuzhatod a fejed a seggedbol..de, ez diktatura...Ertem en, hogy szerinted minden letezo definicionak 100%-os pontossaggal meg kellene felelnie....Hat, ismetlem "Mondjuk a kommentek alapjan nem csoda, hogy Mo olyan-amilyen....."
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2023.10.19. 12:07:01
  • Tetsuo
    #20
    A linkjeid pontosan engem ismételnek. Sajtó, ellenzék stb. Szuper. De te hogy lehetsz ennyire retardált, hogy amit linkelsz sem olvasod el?
  • cateran
    #19
    Jesszusom....meg mindig el kell magyarazni, hogy a diktatura nem annyit tesz, hogy helybol lelonek mindenkit, aki csunyan nez a vezeto kirakott kepere?
    Ezt tanitjak az iskolaban (ahonnan lathatoan sokan hianyoztak)

    Bovebben, kulfoldiul (angolul)

    Mondjuk a kommentek alapjan nem csoda, hogy Mo olyan-amilyen.....
  • Tetsuo
    #18
    A hozzászólásodnak semmi értelme nincs. Ha csak az nem, hogy rávilágít beteg elmédre, miszerint ami illiberális, az nem is demokrácia és csakis diktatúra lehet.
  • Szefmester
    #17
    Tekintve hogy Orbánék szerint illiberális demokrácia van, és hogy Orbán maga mondta, hogy a rendszerváltás előtt ő nem a diktatúra ellen, hanem az azt vezetők ellen dolgozott már kezd némi képet alkotni arról mi van és mi nincs.

    logikus - illogikus
    liberális - illiberális
    Ha ezek a jelentéspárok megvannak, akkor jöhet a demokrácia kifejezés... Ami kb azt jelenti hogy nem szabadon választható képviseleti kormányzás... demokráciásat játszik a kormány és az ellenzék, de nincs demokrácia. Ráadásul évek óta rendeleti kormányzás van hála a konstans vészhelyzetnek, így ha Orbán zsinórban háromszor összefossa magát egy étterem kajájától, simán hozhat olyan rendeletet a retyón ülve ami ellehetetleníti azt a helyet..

    A félidézet mellé meg magyarázatként: Nem a rendszerrel volt baja, hanem hogy ki a főnök... most tökéletesen meg is mutatja ezt.
    A ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit csinálok pedig szép megfogalmazása annak hogy hazudozni fogok éjjel-nappal... Az emberek mégis neki tapsolnak és nem annak aki lebaszott egy rakat párttársat hogy legyen elég a hazugságokból... :D Az emberek hülyék, nem is véletlen hogy jönnek a ruszkibarát és palesztinbarát emberek... És a régi térképeken nincs is ez meg az magyarázatok.
  • Tetsuo
    #16
    Ezzel nagyjából egyetértek. Azt hozzátéve, hogy a Horthy-korszakban az ország prosperált, ma csak ellenkező folyamatok vannak.
  • inkvisitor1978
    #15
    Magyarországon jelenleg nem diktatúra van.
    Ami most van az a Horty korszak és a dualizmus urambátyám világa, ahol a hatalmon levő párt haverjai és kiszolgálói azt tehewtnek amit akarnak. önálló kiscégek nincsenek, akinek nincs magasabb szintű fideszes pártfogója az szabad préda, és ha a cége elkezd nagyobb hasznot termelni, akkor veszélyben van. Ha példa kell, ott a Bige holding. A műtrágyagyár az utolsó nagy hasznot hozó cég, ami nincs fideszes kézben az országban. Támadják is erősen.
  • Tetsuo
    #14
    Aki elhiszi, hogy valaha, valahol 100%-ban demokrácia volt, annak valami gond van a fejében.
    Én utálom az Orbán-kormányt sőt... De aki szerint ez diktatúra (és a Nyugat nem), annak halvány lila gőze sincs a diktatúráról. Az csak tudatlanul böfög, éppen az egyik ellenzéki média (van egy pár) befolyása által.
    Diktatúrában például nincs ellenzéki média egyáltalán. De nincs ellenzék sem. Ha valaki egyénileg kinyitja a száját, az könnyen börtönben vagy a hullaházban találhatja magát. Orbánról, a kormányról azt mondhatsz, írhatsz amit akarsz. Tévéműsorok, újságcikkek, podcast-ek ócsárolják reggeltől napestig, meg tovább. Mindenféle retorzió nélkül sőt, gyakran állami támogatással.

    Ellenben nem lehet szidni a zsidókat, nem lehet kétségbevonni a holokausztjukat, az államukat stb. Ugyanis egész Európában aki ezt teszi, az könnyen börtönbe kerülhet. Nincsenek ilyen állásponton lévő sajtóorgánumok, pártok... Nem lehetnek, mert azoknak és a réstvevőknek vége.
    Szóval eszerint judeokratikus diktatúra van, igen. Orbán is, Merkel is, Makron is stb. ennek felel meg, nincs kivétel.
    De gondolom te és Sequoyah már megint nem erre gondoltatok, hiszen egy párhuzamos univerzumban éltek, csak nem tudjátok alátámasztani az állításaitokat. Ezért kell mégjobban cenzúrázni a Facebookot, az X-et... és akkor újra leereszkedhet a rózsaszín köd. Nincs ellentmondás, így szép a liberális demokrácia.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #13
    A diktarura resze nem ostobasag. A gyulolkodes sem igazan, bar itt nagyon nem mindegy, hogy mirol is beszelunk. Aki elhiszi, hogy nalunk ma Magyarorszagon 100%-ban demokracia van, ott valami gond van fejben.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.10.15. 13:03:30
  • Tetsuo
    #12
    Egyrészt ez hazugság: "Peldaul az EUban a szabadsag es a demokracria alapveto jog", másrészt ebből nem következik Ukrajna támogatása.
    Ez meg hihetelen ostobaság: "Magyarorszag inkabb a diktatura es a gyulolkodes fele hajlik". :-/
  • Sequoyah
    #11
    Az EU es magyarorszag tamogathatja azt amelyiknek az ideologiajahoz kozelebb all. Peldaul az EUban a szabadsag es a demokracria alapveto jog, szoval Ukrajnat tamogatjak. Mig Magyarorszag inkabb a diktatura es a gyulolkodes fele hajlik, ezert Oroszorszagot tamogatja.
  • Tetsuo
    #10
    Nos, az izraeli háború esetén úgy tűnhet, de némi informálódás után rájöhet az ember, hogy a palesztinok nem azok.
  • barret
    #9
    Sőt senkit! Mindenki ellenség.
  • Tetsuo
    #8
    Az EU-nak és Magyarországnak egyik felet sem szabadna támogatnia. Egyetértek.
  • peterx
    #7
    Nagyon helyes! Kínának Oroszország a szövetségese és ez akkor se fog változni ha a hoholok a fejük tetejére állnak.
  • Kissssss0 #6
    hogy jön ide putyin? :D sehol nem említettem.
  • noland
    #5
    idiot alert :D
  • opinion #4
    Mert az őrült Putyint szabad támogatni, mi? :D
  • Rick Walsh
    #3
    Na azzal nem hiszem, hogy számottevő hátrányt szenvednének így. Rafináltabb annál Ukrajna. Ha a kínaiak nem akarják, majd beszerzik az ukránok máshogy és így is kell csinálni. Nem Kína fogja megállítani Ukrajnát! :)
  • Kissssss0 #2
    nagyon helyes hogy akadályozzák, ezeket az örülteket nem szabad támogatni semmilyen téren, legfőképpen a szélsőséges ukrán félkatonai szervezetek nem.
  • Szefmester
    #1
    őrületként jellemezni hogy minden eszközt megragad valaki a védekezésre hát... elég meredek...