15
  • NEXUS6
    #15
    Helyes, ticcsuk be az Xwittert! De akkormán tilcsuk be a bulvársajtót is mellesleg, ne eshessen le megint ufó Csongrádban!, És tilcsuk be a brüsszeli konteókat, mosógépből előállított drónok, Puttler félheréje, miközben a dublőre a lépcsőn leesve összexarva magát megint meghalt stb. Sőt a wasingtoni konteókat is, Byden kisfiának szűzies tisztaságú múltját végre senki ne firtathassa orosz, a választók tisztaságát bemocskoló álhírek alapján.

    Szabad országban végre mindenki azt mondhassa amit szabad! Persze csak szigorúan a sárija jelentette polkorrektség nevében!
    XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.10.17. 21:38:42
  • Tetsuo
    #14
    És mi a hiteles forrás? Amit a zsidó tömegmédia sugároz Izraelről, az hiteles, amit az elnyomott, esetleg lelőtt arab újságírók, az fake news, ugye?
    Ha a magyar kormánynak nagyobb befolyása lenne, mint a zsidóknak, akkor Mészárost lenne tilos kritizálni minden platformon. Ez ugyanaz lenne, csak pepitában. Ennek örülsz, te nagy "szabadságharcos"?!
    Nem az lenne a jobb, ha mindenki mondhatná a magáét, az emberek meg kiválogatják, kinek akarnak hinni?
  • Tetsuo
    #13
    De mi nem ilyen EU-t akarunk, hanem olyat, ami meghagyja a szuverén nemzeteket.
  • Dodo55
    #12
    A pedofíliát a közerkölcs tiltja (több egyéb embertelen műfaj mellett), a pedofil anyagok ellen így közjóváhagyás alapján bárki felléphet és fel is lép az interneten. A TV-vel pedig amúgy sem jó analógia egy kalap alá venni, mert míg ott közvetítések vannak amiket felelős személyek állítanak össze és általában államhatárokon belül zajlik az információtovábbítás (tehát könnyen igazolható belügyi szabályozások alá vonni), addig az internet az egy nemzetközileg nem felosztható, így állami hatáskörökben nem is jogképes virtuális tér ahol a tartalmakat te csemegézheted ("böngészheted") ki magadnak és azokat bárki közzétehet ott a saját erőforrásain. Jogi felelősség maximum az erőforrások fizikai manifesztációjához (szerverek) kapcsolható, tehát a közzétevői oldalról lehet próbálkozni szabályozással, de a vételi, fogadói oldalon semmiképp, mert akkor a hálózat kizárja a kompromittálódott szakaszokat, újak jönnek létre ahelyett és immunválaszokat (technológiákat) fejleszt a későbbi hasonló próbálkozások ellen. Ez a természetébe van kódolva, mint egy mi általunk alkotott és működtetett, de a szabályrendszerébe való célzott beavatkozás lehetőségét már meghaladó nagyságrendeket öltött világba. Tehát építeni, szépíteni vagy épp megpróbálni lerombolni, lerohasztani tudjuk, viszont célzottan szabályozni semmiképp, mert ahhoz már túl komplex és gigantikus teret alkotó élővilággá nőtte ki magát.

    Így megérkezünk végül oda, hogy a természet törvényeivel és végtelen erejével megy szembe amivel az EU próbálkozik. Tehát ahogy kezdtem, még ha a célok akadhat is ami nagyon helyes, pl. most ennek a barbár terrorszervezet propagandájának megfékezése - amit mondjuk még mindig nem értek mellette, hogy itt európán belül, ahol a zsidó kultúra mondhatni már őshonos és a náci elmebaj kiírtása óta maximális védelmet is élvez, miért is jelenthet valós veszélyt egy teljesen idegen és a mostani tettük által saját magát határozottan elfogadhatatlan állásba helyező kultúra képviselőjeként, de most ezen lépjünk túl - maga a módszer/eszköz rettenetesen rossz, visszás, buta, átgondolatlan, feszültségkeltő és hosszútávon a fenti okokból teljesen hatástalan, ráadásul a ti pénzeiteket és az én pénzemet is fecsérelik ilyenekre ahelyett, hogy pl. a piaci versenyt tennék végre rendbe az elmúlt évek apokaliptikus történései után és hasonlók, ami a dolguk lenne alapvetően.
  • Sequoyah
    #11
    Eleg egyszeru pedig. Ha tudnak hiteles forrasra hivatkozni, akkor rendben van, ha pedig nem, akkor jo esellyel hazugsag.

    Egy egszeru pelda hogy erzekeltessem a kulonbseget: Ha egy politikus hazudik, es ezt a hazugsagot a media leadja, akkor a media nem hazudik. De ha a media azt allitja hogy a politikus hazudik, mikozben az a politikus soha nem is mondott semmit a temaban.
    A politikus egy hiteles forras, ha igazolhato hogy tenyleg onnan szarmazik. Ha viszont nevtelen senkik terjesztenek dolgokat a mediaban, barmifele forras nelkul, akkor arra semmilyen jogi vedelem nem vonatkozik.
  • Sequoyah
    #10
    De, igy mukodik. Csak azert mert te pedofil vagy, egyaltalan nem all jogodban gyerekpornot nezegetni... Nem letezo szabadsagjogokkal peldalozol.

    A fogyasztoi vedelem a modern demokracia resze mar nagyon regota, es az EU-nak teljes mertekben jogaban all szabalyozni hogy mit mutogatnak az EU-ban. Ahogy a Magyar kormany is szabalyozza hogy mit mutatnak a Magyar TV-ben.
  • Kissssss0 #9
    nagyon fájhat prüsszelnek hogy nem tudnak kontrollt gyakorolni az Xtwitteren és a saját agi prop szarjukat terjeszteni.
  • harmi2009
    #8
    Ezt inkább úgy kell felfogni mint egy országhatárt. Át látsz a másik oldalra éátod mit csinálnak esetleg olyat ami te országod értékeivel nem egyezik meg. De ha onnan jön valaki és nem fogadja el az oszágod szokásait és törvényeit akkor ne csoálkozzon ha szankciók érik.
  • M2 #7
    Ha valakik megírják, hogy Ursula szerint Ukrajna már készen áll az EU-s tagságra, akkor ezzel hazudnak vagy nem? Ki állítja meg az európai vezetők képmutató hazugságait? Ki rántja le a leplet a profitleső populizmusukról? Nekem úgy tűnik, az európai vezetőket leginkább ezek zavarják. Útban vannak a globalizáló terveiknek, ahol minden ember az ő uralmuk alá kerülhetne.
  • Dodo55
    #6
    De ez nem így működik. Ami egy USA beli szerveren van, azt ott mutogatják, az ottaniak dolga és kizárólagos joga megválogatni, nekem pedig jelenleg a sérthetetlen szabadságjogaim része azt nézegetni az interneten amit csak jól esik. Az EU-nak itt nem osztottak tehát lapokat. Ha ezzel nem értenek egyet így, akkor fáradjanak be a magyar Alkotmánybíróságra és sok sikert, addig viszont az alapvető jogaim elleni fenyegetésként értékelek minden ilyen törekvést a részükről, még ha ágyúval verébre módon ezzel egy tényleges problémát / veszélyt is akarnak elhárítani.
  • Sequoyah
    #5
    Az EU-t nem erdekli, hogy miket mutatnak az USA-ban. Az EU-t az ertekli, hogy EU-ban miket mutatnak.
    Ha a Twitter ki tudja szurni ezeket az EU-ban, akkor az USA-ban tovabbra is olyan alhireket terjesztenek amiket csak akarnak.

    Ha akarsz, akkor az EU-bol is hasznalhatsz VPN-t, hogy elerd az USA tartalmat.
  • Dodo55
    #4
    Azt értem önmagában, hogy a félrevezető hírek terjedése nem jó.

    Viszont amit egyáltalán nem értek:
    - Mi köze az EU-nak ahhoz, hogy egy magyar vagy német vagy osztrák vagy akármilyen állampolgár mit néz egy USA beli weboldalon? Miért gondolják, hogy ez bármennyire is lehet az ő hatáskörük?
    - De ha az emberek / nemzeti kormányok mégis engedik nekik, hogy szabadkereskedelmi vámunió létükre a kezükbe vegyenek tagállami belügyi hatáskörbe tartozó ügyeket (hálózati forgalom ellenőrzése), akkor miért gondolják, hogy az internetsemlegességet és a szólásszabadságot sértő eszközök propagálása jó visszhangot fog kelteni és nem pedig az európai egységet zúzza szét azáltal, hogy mint a legismertebb európai szövetség, ők ilyen szakmaiatlan és barbár, a társadalmat mélységesen megosztó gondolatokhoz adják a nevüket, mint pl. az internetes tartalmak törvényi nyögésekkel való szabályozási kísérlete?
    - Egyáltalán az ENSZ pl. még miért nem nyilvánította mindig az internet virtuális terét egyfajta "semleges nemzetközi vizeknek", ahogyan az a természetéből fakadóan megdönthetetlenül fent áll a működésének gyakorlati és kultúrális szempontjait vizsgálva? Minél tovább húzzák ezt, annál jobban teret kaphatnak olyan feszültségek, amikre napról napra rosszabb gondolni, ha odatesszük mellé, hogy a mindennapi élet egyre több és több területe függ az infrastruktúra működésétől.

    + ha már Izrael vs. Hamász, akkor ott valaminek nagyon félre kellett itt mostanában mennie, hogy egyáltalán reálisan félni lehessen attól, hogy az európaiakat a Hamász, egy számunkra szélsőségesen idegen vallást és kultúrát képviselő közel keleti terrorszervezet maga mellé tudja állítani, ráadásul pont a zsidókkal szemben, akik meg az izraeli önálló nemzetük mellett népességtanilag az európai lakosság egyik legfőbb kultúrális és vallási rétegét teszik ki. Szóval nagyon nem olyan ez, mint pl. Ukrajna vs. Oroszország, hogy két szláv nép közül kinek melyik a szimpatikusabb, hanem itt egy európától rendkívül idegen szélsőséges nézeteket valló csoport támadt rá egy történelmileg régóta nagyon erős gyökérzettel rendelkező európai népcsoport közelkeleti őshazájában húzódó államára...
  • nlght
    #3
    Még nagyobb baj hogy a mai fiatalok egyáltalán ablakot se akarnak a világra, csak 30 mp-es tiktokos buziskodásra vágynak naponta 500szor, meg néha a YT-ra is ránéznek, de ennyi... tisztelet a kivételnek!
    Szerintem az EU-ban az emberek nagy része telibeszarja a twittert/X-et... Az USA-ban van inkább kultúrája.
  • noland
    #2
    az a legnagyobb baj, hogy valakiknek ez jelenti az ablakot a világra, ugyebár
  • Szefmester
    #1
    Tehát orbinak semmi baja nem lenne azzal, ha valaki elkezdene egy fiókon kamuhíreket közölni róluk...
    (mintha a valódiak nem lennének elég durvák ugyebár)