7
  • Szefmester
    #7
    Mert ezért a 30%-ért te amúgy semmit sem kapsz és mindent neked kell csinálni igaz? Szerverüzemeltetés ahonnan letöltik a terméked, a szerverüzemeltetés ami kiszolgálja a multiplayer játékosokat, az a hevenyészett másolásvédelem amit az oldal maga nyújt, vagy a rajongók által készített tartalmak és beszélgetéseknek ad gyűjtőhelyet...

    Jó.. az epic ebből pl az utolsó kettőt pont nem adja, de ez lenne a vásárláson és letöltésen kívül az egyetlen értelmes létezése az ilyen launchereknek...
  • ranat
    #6
    30%... Miért sok.

    Nézzünk egy egyszerű példát
    100 Ft-ért gyártasz valamit. 110 Ft-ért akarod eladni, mert ez 10% hasznot jelent neked.
    Ha 110 Ft-ért teszed ki, ennek a 30%-a 33Ft, így veszteséges leszel, tehát drágábban kell adnod.
    Ahhoz, hogy megkeresd a 110Ft-ot, amit szeretnél, 158Ft-ért kell adnod. Ha ebből lejön a 30%, akkor nálad megmarad a 110Ft.
    Szóval: Te a saját termékedért kerestél 10Ft-ot, aki kirakta a kirakatba, az meg keresett rajta 48 Ft-ot. Bizony, majdnem az 5-szörösét, mint Te. Ilyen sok a 30%!

    A gond az, hogy a 30% nem a nyereségből levont összeg, hanem a teljes bevételből.
  • t_robert
    #5
    Azért az ingyen játékok olyan kifutott játék, aminek a költségét már vagy 5-ször beszedték a vevőktől. Ajándék lónak amúgy ne nézd a fogát. Az ingyen játék célja, hogy odacsaljanak a felületre, hogy ha már ott vagy hátha veszel valami új játékot mondjuk 30-40 ezerért.... szóval oka van az "ajándéknak".....
  • t_robert
    #4
    Vagy megszoksz vagy megszöksz. Ott volt a másik lehetőség, hogy fejlesztenek egy saját platformot. reklámozzák felfuttatják és szereznek 300 millió felhasználót. Ja persze beleölnek elöbb 10 év munkát és úgy 100 milliárdot dollárban. Amúgy mihez képest sok a 30%? Azon gondolom nem akadsz ki, hogy a 30 forintos költséggel előállított zsemlét te 80 forintért kapod a boltban.... a pékségben is, ahol maguk készitik, bár ott lehet 120 forint... Amúgy egy 30%-os díj nem is extra igazán. Ha azt veszed, hogy abból a 30%-ból fenntartani a céget, fizetni az alkalmazottakat, az adókat, üzemeltetni a hálózatot, a szervereket finanszirozni a fejlesztéseket stb. Szerintem egy zsamlében vagy doboz vajban nagyobb haszon van az eladási és előállítási ár közt, amit simán kifizetsz. Ja valamelyik nap ettem egy tányérnyi káposztás tésztát egy kifözdében. Alig került bele úgy 1500 forintba. Amúgy mennyibe kerül kb. 8 dkg tészta, egy fél marék káposzta, egy kis zsir vagy olaj, egy pici cukor, só meg az egy tányérra jutó energia és munkabér. Szerintem az egész nem igen kerül többe, mint 150 forint. Tuti joggal reklamálhattam volna, hogy miért van 1000%-os haszon az egy tányér káposztás tésztámon. Szóval akkor mihez képest sok a 30%?????? Miközben az Apple és Google ad hozzá mindent. Ők adják a piacot hozzá, ők fejlesztették, ők tartják fent a háttér infrastruktúrát, ők fejlesztik stb. de mi lehet a káposztás tésztámban az 1000%, ha egy programnál sok a 30%??????
  • Szefmester
    #3
    Amennyiben nyújtasz is valami szolgáltatást érte úgy nem, ahogy az epic launcher csinálja, nagyon az lenne. Még jó hogy nem kérnek el annyit. Bár nekik ott az UxE licencek, meg a fortnájt.... viszont kiadásnak meg a heti 1-2-3 ingyen játék évek óta.

    A steamen nem igazán van ingyen játék a valvetól, de a kiadók adhatják ingyen. A gog is osztogat, de nem rendszeresen és nem relatíve friss címeket.

    Abszolút nem meglepő hogy nincs pénze az ilyen agyatlan pénzszórás mellett.
  • YaniMan
    #2
    30% akkor is nagyon sok.
  • t_robert
    #1
    Ja vélhetően azt gondolták, hogy milliárdokat kaszálnak majd az Apple-től vagy a Google-től vagy legalább ingyen használják a felületeket learatva mások beleölt évtizednyi munkáját..... nem jött be.