4
  • Balu777
    #4
    Nincs gyártási kapacitás hiány. Ez évben mondott vissza a tsmc felé az amd valamennyi (bocs így fejből nem emlékszem a pontos adatra) gyártási kapacitást. Szóval nincs ilyen a képben. Sokkal inkább az, hogy az Amd amikor a gyorsítóit prezentálta gyakorlatilag egy nagy partner (HP, DELL, Amazon, Google, MS, stb.) sem volt ott bemutatni arra épülő szolgáltatást, vagy terméket ellenben az NV-vel, amely kapásból 5 gigapartnert tudod kész megoldással hozni. Amúgy Amd lehet összekapja magát, mert a Microsoft-al most nagyon dolgoznak valamin, előbb-utóbb kiderül annak a gyümölcse is.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Kérdés az, hogy AMD miért nem kezdett el így pénzt nyomtatni, nyilván hátrébb vannak, de féláron fele teljesítmény is bőven win, még akkor is, ha 50%-al nagyobb a fogyasztás. Lehet a gyártási kapacitás hiánya a probléma.

    És bizony, ha gyártási kapacitás probléma van, akkor már lehet vizsgálódni, hogy történek-e versenyellenes lépések.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.10.02. 10:14:14
  • MerlinW
    #2
    Egyetlen vállalat sincs aminek lenne bármilyen versenyképes technológiája. Milyen versenyről beszélünk itt?
  • Balu777
    #1
    A fölényben nincs semmi meglepő. Az NV szoftveres háttere, támogatása a nagy gyártók felé igen jól el lett készítve. Ezért is amikor bejelentették az új gyorsítójukat, ott a roadshow keretében már vagy fél tucat gigapartnert is oda tudtak hozni, akik kész megoldásaikkal kerültek reflektorfénybe. Ezzel ellenben az Amd-nél, noha jó a termékük a bejelentéskor egyetlen partner sem demózott kész termékcsaláddal. És itt a bökkenő, hogy a zöldek a kezdetektől ügyesen csinálják a támogatási hátteret. Amúgy nem feltétlen jobbak a vasban, de ha az összcsomagot nézzük, sokkal felkészültebbek. Ennyi a titkuk. Az hogy meg a vállalati gyorsítóik ilyen drágák, azért van mert annyi megrendelést kapnak hogy alig győzik leszállítani, így aztán ők szabják az árakat. Ha meg valakinek drága, vegyen az Amd-től, vagy egyéb megoldást, semmi sem kötelező.