7
  • Szefmester
    #7
    Lehet csak kockáztatnak a teljes visszahívás ha baj van / teljes újratervezés költségei között választáskor. Megéri e a perek költsége és a bírságok a z egészet vagy tényleg vissza kell hívni és újratervezni?
  • jozsi031
    #6
    Jól tükrözi a mai technikai kütyük színvonalát.
  • kvp
    #5
    "Androidnál ez teljesen jó így, az Apple esetében meg hűha, itt a világ vége..."

    Aki kinai cuccot vesz es szethajtja az altalaban szamit a melegedesre. Az apple viszont kepes uresjaratban is forrosodni, a hetkoznapi (chat+facebook+facetime) hasznalat kozben.

    A megoldas talan az lehet amit a Sony is hasznal, azaz a telefon homerseklet fuggoen lassitja magat. A Sony eseten direkt nyari napsutesben a fekete burkolatu telefonjuk hajlamos tulmelegedni hdr video felvetele vagy nagysebessegu sorozatkepek keszitese kozben es olyankor automatikusan letilt par funkciot. Egyszeruen a lelassitott sebessegen nincs eleg szamitasi ereje a magas framerate-u kepfolyam feldolgozasahoz.

    Tehat ha az Apple homerseklet fuggoen lassitja a telefont vagy megelozeskeppen mar eleve a lassitott modban indul el, akkor nem lesz gond, csak a teljesitmeny fog jelentosen leesni es esetleg par nagy cpu igenyu funkciot kell ideiglenesen letiltaniuk. A masik megoldas a hatterben dolgozo sok szamitast igenylo feladatok megelozo jellegu lelassitasa. Jellemzoen az Apple keszulekeknel ez az elso aktivalas utani idoszak, amikor minden a gyartas ota osszegyult frissitest lehuznak es felraknak, majd elpakoljak es indexelik a felhasznalo elozo keszulekerol athozott file-okat.

    ps: Azt nem ertem, hogy az Apple miert nem kepes megfogni az ilyen alapveto tervezesi hibakat meg a gyartas elott? Ez mar a sokadik eset, az ugynevezett "rosszul fogod" tipusu hibara. Mintha nem vegeznenek szinte semmilyen eletszeru tesztet vagy ha vegeznek, akkor ignoralnak az eredmenyeket.
  • Tetsuo
    #3
    Ezenfelül ez nem kettős mérce. Az androidos felhasználók és az Apple felhasználói más emberek, más igényekkel.
    Maguk a felhasználók panaszkodnak, nem egy tesztíró.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2023.09.30. 23:33:38
  • gosub
    #3
    De most nem extrém használat közben forrósodik, hanem a csevegőalkalmazások váltásai és scrollozásakor. Ez a probléma.
  • Ulkesh
    #2
    Érdekes.. Éppen most néztem a Xiaomi 13T Pro tesztjét, ahol a készülék játék közben 42 fokig melegszik, a benchmark futtatása alatt meg 50 fokig. A teszter szerint ez teljesen jó eredmény. Persze itt jön a kettős mérce... Androidnál ez teljesen jó így, az Apple esetében meg hűha, itt a világ vége... röhejes :D
  • end3
    #1
    Ha így van.., egy kis negatív szoftveres tuninggal, - azaz órajel- és teljesítménycsökkentéssel az Apple biztosan megoldja.