19
 • gosub
  #18
  Pártközpontban mondták hogy még mindig óvodásokkal kezdesz ki, de szerintem már nyáron abbahagytad.
 • gosub
  #18
  Pártközpontban mondták hogy még mindig óvodásokat abuzálsz, de szerintem már nyáron abbahagytad.
 • avman
  #17
  te amúgy magadtól vagy ennyire sötét, vagy a pártközpontból kellett pluszban segítséget hívni a tardsegítő csopitól?
 • kvp
  #16
  "Olyan dolgokról beszélsz Magyarországról, amikről sokat te sem tudsz."

  Azt tudjuk, hogy az amerikai kozossegi media a demokrata part utasitasara hazugsagokat terjeszt es bunugyeket titkol el. Mar az elozo valasztas elott is minden allitasuk hazugsag volt, es ezt a sikeres valasztas utan el is ismertek, belertve a valos tenyek es bizonyitekok cenzurazasat.

  "Mindkét oldalról folyik a propaganda"

  Pont ez a gond. Hogy ha torvennyel hatarozzak meg, hogy mi az igazsag es mi nem az, akkor a hatalmon levok igazsaga lesz teny, minden mas pedig dezinformacio. Most pont e fele megy az EU es az USA is.

  "Nyilván nekem fogalmam sincs, hogy mi is az igazság a Biden családdal kapcsolatban, ahogyan Trumpról szóló infók egy részét is nevetségesnek tartom, de neked sincs, mivel az összes infód elfogult újságírásból és/vagy a magyar közmédiából származik"

  Publikusak a kiszivargott informaciok es aki tud angolul, az el tudja olvasni a bizonyitekokat. A teljes ukran forradalmat a Biden csalad es az oket tamogato befektetok finansziroztak meg es hajtottak vegre a CIA-n keresztul, Obama hata mogott. Arrol feljegyzes van, hogy felhaborodott, amikor megtudta (lasd szenatusi meghallgatasok jegyzokonyvei, publikusak). Az erre a narancsos forradalomra adott hirtelen valaszreakcio lett a Krim orosz megszallasa es nagyon rossz dontesek sorozatakent a mostani haboru.

  Az amerikai mediaban ennek semmi nyoma, mivel tiltolistara kerult minden ezzel osszefuggo info. Attol meg az interneten meg egyelore ott van minden bizonyitek, de nagyon hamar eltunhet, mar az internet archive-ot (wayback machine) is tamadjak.

  "Hazavitt iratokat? Ennek sokszorosát követte el a Biden család, ládaszámra kerültek elő a garázsból, innenonnan korábbi tevékenységekor meglovasított, kilopott iratok, de a tényellenőrök gyorsan cenzúrázzák ezeket"

  Itt az a vicces, hogy Trumpnak joga volt feloldalni a titkositast elnokkent es minden esetben meg is tette. Bidennek alelnokkent nem volt joga, megis elvitt mindent. Valojaban csak Biden kovetett el torvenysertest, viszont az elfogadott igazsag az amit a mostani kormany mond es az az, hogy Trump bunos, Biden artatlan. Mintha Rakositol kerdeznek, hogy tisztva volt-e az 1947-es valasztas.

  Gyakorlatilag politikai koncepcios perek sorozatat latjuk, mint ami magyarorszagon a Rakosi rendszerben volt jellemzo es a korai sztalinista diktaturak egyik jellemzoje. Az, hogy ezt most dokumentaltan az idosebbik Soros altal sponzoralt ugyeszek es birok hajtjak vegre az USA-ban eleg sulyos aggodalomra ad okot. Egyebkent mivel a magyar kormanypart szinte mindenben az amerikai demokrata part strategiajat masolja, amennyiben az USA-ban sikerre vezet es egyszereplosse teszi az elnokvalasztast, akkor en itthon is szamitok hasonlo perekre. Ukrajnaban es Feheroroszorszagban mar betiltottak az ellenzeket, Nemetorszagban ez eppen folyamatban van, ugyhogy akar itthon is elofordulhat. (a ha nyugaton szabad akkor itthon is megteheto elven)

  Amit latok, az az amerikai demokracia ellopasa a nagytokes globalista csoportok altal es az EU-s kozponti kormanyzat teljes engedelmessege ezen szereplok fele. Az EU parlamentje az altaluk tamogatott stakeholder demokracia modellben meg ki is fejti, hogy miert jo a tokealapon sulyozott szavazati jog hasznalata egy demokraciaban. Persze az onnantol mar reszvenytarsasag es nem koztarsasag. Es ezt akarjak az uj foderalis unio, az Europai Egyesult Allamok hivatalos allamformajava tenni. A magyar ellenzek vezeto ereje pedig lelkesen tamogatja az elkepzelest.
 • Szefmester
  #15
  Azé' vannak Trump ellen olyan eljárások is amik gyakorlatilag a tettenérés kategóriába sorolhatók. Párral ő maga dicsekedett, hogy ennyire hülye, vagy manipulálni akart valakiket az passz. Úgy rémlik hogy az sem volt túl fair vagy törvényes amikor megtartotta elnökként a vállalkozásait, s az egyik saját szállodájában szállásolt el közel keleti fejeseket.. Nála emiatt furább volt a szitu mint itthon a legtöbb közbeszerzésen.

  Erre azt mondani hogy koncepciós per... Meg hogy nem lesz rajta kívül másik induló... Nettó szamárság. Mert szerinted a repubok csak egy darab D. Trumpból állnak? :D

  Fletó nem szólta el magát... Vagy nem érted a kifejezést talán? Elszólás az egy véletlen esemény olyan irányba aki felé az adott információt nem kívántad megosztani. Ez egy kiszivárogtatás volt. Egy párton belüli puccs, vagy egy beépített ember szabotázsa. Lebaszta a többieket hogy elég legyen már. Nem mentem az alól amit művelt, de Orbán nyakán sokszor annyi van, és mégis dicsőítik érte.

  Basszus... folyamatosan fals infókat adott meg nem egy fideszes a vagyonnyilatkozatában, amiben asszem évenként egyszer javíthatsz elírást/kihagyást. A többi eztán bűncselekmény. Nem szabálysértés ejnye bejnyével... bűncselekmény. És akkor jön az antilop aki a 4.-5. alkalommal is kifelejt valami 100 millás cégecskét meg ingatlant. Viktor szegény kevesebb megtakarítással rendelkezett az egyik évben fizetésarányosan mint én amikor minimált kerestem segédmunkásként... De rá kell bízni egy ország gazdaságát. :D Vaaaagy, hazudott a dokumentumokban, amiért sitt jár. Melyik a jobb?

  Amikor a nemzeti szószólók azt mondták hogy Hadházy faterja megölt valakit az mi ha nem dezinformáció és rágalmazás? Miért van az hogy a ner emberei sorra bukják el a rágalmazási pereket, míg a másik oldalon hébe-hóba fordul elő ilyesmi? A "semleges" TV2 tucatnyi pert bukott már el és csak azért sem tartanak helyreigazítást... A közmédia vezérét már bíróságon is hírhamisítóként ismerik. De dezinformáció biztos nincs ott.

  Ha most a ner elkezdeni az X-re nyomni kampányszövegeket, azokat most már jelenteni sem lehetne hogy hazugság, még akkor sem ha ott a kezedben a bizonyíték rá! Kivették a lehetőségét, mindezt a szólásszabadság jegyében.

  Nem véletlen hogy az X lett az egyik leginkább dezinformációra alkalmas platform.
  Páran összekeverik a szólásszabadságot a hazugsággal... A sok hülye meg be is nyeli rendesen.

  Gondold végig a következőt. Mi a baloldal? Mindenki egyenlő. Mi a liberalizmus? A szabadság elve... mik az ellentétek? Jobboldal? Hierarchia (úr-szolga viszony). Konzervativizmus. Tartsuk meg a régi értékeket... mik a régi értékek? A nő helye a konyhában, stb.. pár csoport elnyomása. Melyiket is válassza az ember? Legyek szabad és az én felelősségem ha hülye vagyok, vagy legyek szolgája valakinek, de szerencsés esetben mutogathassak másra hogy ő a hibás?

  Ma ki a hibás a gazdasági helyzetért? Mondom én: prüsszel/gyúcsány/soros/migráncs/libernyák/transzi ovis... csak az nem aki vezeti azt.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #13
  Olyan dolgokról beszélsz Magyarországról, amikről sokat te sem tudsz. Mindkét oldalról folyik a propaganda és te most épp Trump-ot véded az sg.hu-n :-) Mi ez, ha nem tényellenőrködés?

  Nyilván nekem fogalmam sincs, hogy mi is az igazság a Biden családdal kapcsolatban, ahogyan Trumpról szóló infók egy részét is nevetségesnek tartom, de neked sincs, mivel az összes infód elfogult újságírásból és/vagy a magyar közmédiából származik. M1-en, K. rádióban olyan dolgokat mondanak néha Trumpról és Bidenről, amiket még a Fox News propagandistái sem mernek bevállalni, mert túlságosan erős a hiperbólia még nekik is. (és ugye USA-ban az USA-ról csak tájékozottabbak az emberek)
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.09.29. 07:29:06
 • gosub
  #13
  Érdekes elképzelés, de mintha Trumpi ellen folytatott az összes szósöl média hadjáratot azzal, hogy az oroszok az ő javára beavatkoztak a választásokba! A csapból is Killary folyt, hogy Putyin kézivezérli, majd az egész elnöksége alatt ezt vitték tovább. Te is benyaltad pedig mára ez a szósölmédia is bevallotta hogy összehangolt hazugságot terjesztettek.
  Most újra elővették ezt a lemezt.

  Trumpit most mivel vádolják? Már annyi minden volt. Hogy 20 év után egy nőnek eszébe jutott hogy egy nyilvános üzletben ruhapróba közben megerőszakolta? Nagyon hiteles, de megtényellenőrködték és lehet terjeszteni, hogy a vádlottak padján ül.

  Hazavitt iratokat? Ennek sokszorosát követte el a Biden család, ládaszámra kerültek elő a garázsból, innenonnan korábbi tevékenységekor meglovasított, kilopott iratok, de a tényellenőrök gyorsan cenzúrázzák ezeket, meg ott van a gyerek elhagyott laptopja a tengernyi korrupcióval, de a faxbúk, tvitter... tényellenőrök megtényellenőrködték, erről tilos a szósölmédiában bármit nyilvánosságra hozni, mindezt a választások előtt. Egy év kellett hogy ne gyomlálják ezeket a híreket.

  Aztán ott van a kapitólium elleni támadás, hát azt is milyen jól engedték komunikálni, mintha Trumpi eszelte volna ki és kézivezérelve irányította az embereket, pedig pont az ellenkezője történt, de jó tényellenőrök kezében jól működik a propaganda.
 • Sequoyah
  #12
  Nem, dezinformacio az az ami tenyszeruen hazugsag.

  Rengeteg velemeny es informacio van ami elter a mindenkori kormany velemenyetol, es nincsen se letiltva, se akadalyozva, se buntetve.

  Trump pedig nem dezinformacio miatt ul a vadlottak padjan, hanem mert konkret bunoket kovetett el. Peldaul valasztasi felugyeloket fenyegetett, titkos iratokat lopott, vagy uzleti csalast kovetett el.
 • kvp
  #11
  "Politikai témában ez pl SOKKAL nehezebb dolog."

  Pedig eleg egyszeru. Ha van ra torveny, akkor a dezinformacio az ami elter a hivatalos allami narrativatol, tehat a hatalmon levok velemenyetol. Ez most a hivatalos amerikai allaspont es a twitter (X) kivetelevel minden amerikai media ceg ezt tartatja be.

  Ne felejtsuk el, ha Musk nagyon pattog es nem all be a sorba, akkor Trump melle kerul a vadlottak padjara mint a nepi demokracia ellensege. Ez nem egy valoban demokratikus allamra jellemzo hozzaallas.

  "Most meg ül a vádlottak padján és úgy néz ki ő lesz az első elnök aki letöltendőt kap."

  Koncepcios perekben. Mint anno Rajk Laszlo nallunk. Meg Nagy Imret is valosabb vadak alapjan iteltek el mint Rajkot. Az USA szamara nem tul nagy dicsoseg, hogy csatlakoznak a kommunistakhoz (meg a Feherorosz es Ukran vezeteshez) es elkezdik bebortonozni a politikai ellenfeleiket. A most folyo eljarasok lenyege, hogy levegyek Trumpot a szavazolaprol, mialtal csak egy jelolt (a demokrata) maradna. Ez sem egy mukodo demokraciara jellemzo tunet. Mi lesz a kovetkezo lepes? Ha az allami szerveknek nem tetszik az aktualis elnok, akkor lelovetik valami orulttel?

  "A valóság az, hogy az előtte és utána hallható pár mondat arra utal hogy épp lebassza a többieket hogy ebből elég, túlzásba viszik."

  Attol meg, hogy a tobbiek bunosebbek voltak nalla meg o volt az aki elszolta magat es lebuktatta magat es a tobbi kollegajat. Ezt hivjak magyarosan el*****nak.

  Jelenleg egyebkent ma Magyarorszagon viszonylag egyertelmu a ket fo oldal allaspontja: Vannak a lathatoan bena nemzeti erok, a technikai okokbol stromanok moge bujtatott allamkapitalista gazdasagi modelljukkel (lasd Kinai gazdasag), jelenleg meg kormanyon es vannak az Europai Egyesult allamok tamogatoi az ellenzekben, akik megigertek, hogy ha hatalomra kerulnek, akkor minden meg megmaradt szuveren hatalmat atadnak az EU vezetesenek. Egyebkent ez utobbi gondolat elso itthoni megfogalmazoja volt anno Gyurcsany. A nemzetek Europaja (konfoderacioja) helyett egy teljes mertekben egyseges es homogen Europai Uniot szeretne, az EU-s parlament elsopro tobbsegevel egyutt. Egy orszag, egy nep, egy vezetes. A magyarok meg valasztanak a ket ut kozzul. Harmadik utas politikai ero meg nincs. (erre volt a regi politikai vicc, hogy: - Te harmadik utas vagy? - Harmadik utas a halal...)
 • Szefmester
  #10
  Mi köze az X-hez? Csupán az, hogy egyre kevésbé nézik azt hogy ki mit ír. És amikor egy ország választója azt látja ami nem valódi információ, és a másik felet mocskolja, akkor azt fogja igaznak gondolni.

  Nem kell hogy az összes megosztás ilyen legyen. De anno volt egy socialnetworkos feltérképezése egy egészségüggyel kapcsolatos dezinformációs halmaznak. 12 emberre lehetett visszakövetni az efféle hírek túlnyomó részét. És mit ad isten, ennek a 12 embernek volt olyan vállalkozása ami abból húzott hasznot hogy bedőltek a hírnek. Ha te pedig felszólaltál a kamuhírek ellen, akkor te voltál a hülye agymosott... még akkor is ha bizonyítani próbáltad hogy kamu.

  Politikai témában ez pl SOKKAL nehezebb dolog. Mert ott sokszor csak ígéretek és feltételezések vannak. Lásd a teljes fidesz kampányt. Nem azt mondták hogy ők mit fognak tenni, max azt hogy folytatják.. de bezzeg az ellenzék majd jól tönkre tesz ezt is meg azt is. Politikai célú félelemkeltés jobb helyeken terrorizmusnak minősül és nem hétfő délelőttnek a kampánycsendben.
  Valamelyik nap olvastam egy felmérésről, hogy Fico-ék pl direkt dezinformálják a lakosságot. Most rájuk hogyan jelzel? Hogy hazudnak? Pártot amíg nem lépnek át egy szintet, nem fognak tiltani. Amikor egy tömeg ellen uszítasz, ott már lépnek. De a random kamuszöveg ellen? Senki sem fogja ellenőrizni hogy az amit mond igaz e és tényleg megerőszakolta e a migráns a templomba járó nénikét és unokáját...

  Nézd meg pl a Trump balhét. Amikor vádolták akkor féknyúz meg baloldal, meg szocik, meg komcsik, meg libsik meg mindenki csak ártani akar neki. Most meg ül a vádlottak padján és úgy néz ki ő lesz az első elnök aki letöltendőt kap. Törikönyvbe kerül, de nem úgy ahogy szerette volna. :D

  Amikor egy felület mondhatni rekorder az álhírek tekintetében, és az azt birtokló csak még inkább kivágja a tényellenőrzést és a bejelentési lehetőségeket akkor az csak rosszabb lesz, és kb bármi ami nem tájékoztató jellegű csiripp egy cégtől az simán lehet kamu.

  Lásd, "a gyúcsány beismerte hogy hazudott!" állítás igaz. A valóság az, hogy az előtte és utána hallható pár mondat arra utal hogy épp lebassza a többieket hogy ebből elég, túlzásba viszik. De ez nem fér bele a 160 karakterbe. Igaz állítás? Az. Célja? Uszítás ellenük.. Eközben meg a "ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit csinálok" egy ígéret volt amihez tartják is magukat viktoréknál.. És megtapsolják érte őket ugyanazok akik a hazudtunk kifejezésre kaszát fognának. :/

  Én eddig sem voltam tagja a csőrike egyletnek, mert nem láttam semmi értelmét vagy hasznát. Mostanra pedig minden téren romlott a minősége. Musk bátyó valamit nagyon el akar érni, de nem sikerül neki.
 • Tetsuo
  #8
  Majd ami Brüsszelnek és Washingtonnak nem tetszik, az mind dezinformációként törölve/titlva lesz minden létező információs csatornán.
  Ez gyönyörű lesz. Szép új világ!
 • gosub
  #8
  Szefmester-nek írom:

  Felsoroltál hamis, vagy igaz híreket, de ennek mi köze az X-hez? Igazi balliberális csúsztató összemosás. Tényellenőreid megmondták, hogy az X-en szerintük több, gyorsabb a fakenews innentől számodra minden fakenews egyenlő az X-el?

  Tényellenőr, már a szó is hazug, tisztára 50-es évek Magyarországa, Orwelli 1984.
 • sad1976
  #7
  pihen a beteg! nyugszik..csak vegyél mély levegőt ! ismételd. mély levegő nyugalom. Liberál gci :D rögtön robban az agyad igaz ? ha nem azt az ótvarost hallod amit a mami hotelban anyád nyakán élve 30 éve nem hallod. . titeket kell és nem kéne villára hányni az ifa platóra. - buék. egy nem fideszes ;)
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  Valakik nagyon megették a kormánypropagandát. ;)
 • jozsi031
  #5
  Dezinformátorok az EU-nak nevezett gittegylet.
 • noland
  #4
  Ezek direkt olyan primitívek ;)
 • Szefmester
  #2
  Mármint az valós infó volt amikor mindenütt az volt hogy márpedig nincs háború? Vagy hogy börtönbe került az a ruszki aki azt mondta hogy pedig de?

  Ultraliberális nézőpont meg mainstream media... szegények elnyomnak mindenkit! De ti vagytok a bölcsesség megtestesítői, az igazság bajnokai. Ugye hogy jól mondom? Nálatok a jobb oldalon, a konzervatívok között soha semmiféle balhé nem történt. Nem volt eresztényi menekülés, nem találtak titkos iratokat a fürdőben, nem voltak meglepetésszerű találkák olyan egyénekkel akiket amúgy köröznek nemzetközileg... semmiféle ilyesmi.

  Sőt!

  covid sem vó't ugyebár, meg az orosz gazdaságnál erősebb nincs is és a szankcijók nemműködnek, meg nincs is olyan hogy globális felmelegedés mert tegnap is sapkát kellett húzni este olyan hideg vó't!
  Titeket csak elnyomnak...

  Nem az ereszténykonzervatívok hoznak törvényeket arra hogy a másik miképp éljen, hanem az aki egy opciót szeretne magának a te életed zargatása nélkül! Jól mondom? Akik csak szeretnének szabadon élni, anélkül hogy ártanának valakinek vele.. azokat jól el kell nyomni, és ha véletlen felszólalnak ellene, akkor hópihézni őket, és hópiheként viselkedni minden tettük ellen...

  Ki kellene húzni a fejed a kis buborékodból ahol minden szép és minden jó, és minden ami rossz az soros/gyúcsány/prüsszel/migráns/eju/hanyatlónyugat/globáliselit/lipshy ármánykodás csak azért hogy neked rossz legyen...

  Amikor a kosztévé 12. alkalommal is levetítette UGYANAZT a migránsos videót 5 év alatt miszerint ostromolják a határkerítést.. az mi ha nem dezinformáció? Megy a vinnyogás 10e migráns befogadásáról... de ha elkezdenéd kiszámolni hogy mondjuk járásonként (vicc ez a kifejezés is) hány darab az, és egy járásban hány település van, akkor jön a meglepődöttpikacsufész hogy fel sem tűnne... Meg amikor azt harsogja az itthoni koszmédia, hogy a svédeknél nogo zónák vannak olyan szörnyű a helyzet, itthon pedig minden szép és jó... de fura módon nem a svédeknél van erre kihegyezett vészhelyzeti kormányzás... és fura módon egyik vezető politikus vagy megmondóember sem utazik le a luxuskocsijával testőr nélkül egy esti sétára mondjuk csak az Avas lakótelepre, vagy egy borsodi zsákfaluba... ;)
 • Nabateus
  #2
  Csak mert nem a mainstream media es az eddigi ultra liberalis nezopont van rajta, meg nem minden dezinformacio.

 • Sequoyah
  #1
  Egy altalam egyebkent nagyra tartott ismert szemely (lenyegtelen ki az) mondta, hogy bar aggalyosnak tartja a Twitter hibait, megis fontos informacioforrasnak tartja, mert gyorsan terjed rajta az informacio.
  Amivel en nagyon nem ertek egyet. Az ismert hircsatornakat mar igy is sokan kritizaljak, hogy a gyorsasag es pontossag hataran tancolnak. De ok legalabb egy minimalis tenyellenorzest elvegeznek, hogy azert total baromsag ne kerulhessen ki tolunk.
  A Twitter az egyszeruen tul gyors barmifele hitelesseghez, es a dezinformacio gyorsabban terjed rajta mint a valodi... Es igy ertektelen a letezese.

  Es ehhez meg figyelembe se vettem hogy Elon Musk kifejezetten a dezinformaciot tolja eloterbe...