3
 • Macropus Rufus
  #3
  "Ha a 15 perces varosokat bevezetik a britek, akkor ugyis mindenki ott lakik majd ahol dolgozik, tehat nem lesz szukseguk autora, de igazabol nagyobb kapacitasu tomegkozlekedesre sem."
  Sztem a britek nem szeretnék, ha a 15 percre a lakhelyüktől veszélyes hulladék égető működne esetleg egy vegyi üzem... Te sem szeretnéd. Nem lesz ebből semmi. Hidd el. 15 perces városokat már marha régen is terveztek, hamvába holt ötlet. De egy futurisztikus jövő vázolásához szép pr dumával tökéletes.

  "Akinek meg szuksege lesz a helyvaltoztatasra (a milliardosoknak), ok nemcsak a vtol legitaxit, de a nagy teljesitmenyu elektromos szemelyautokat is meg tudjak majd fizetni."
  a többi meg menjen gyalog mi? :) vagy közösködjön valakivel... nem hinném, hogy ez belátható időn belül meg fog valósulni.

  "A hatarido kitolasa a generaciovaltas kivarasa miatt kell. Ha nem tudjak atverni a mobilitas megszuneset a mostani dolgozo generacion, majd sikerul azokon akik mar ebben nonek fel. "
  szóval a mostanin nem tudják átverni de a következő ebbe nő bele, abba amit most nem tudnak átverni.. what? Hogy nőne bele valaki amit nem tudsz bevezetni, mert nem lehet átverni a mostani társadalmon?
  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2023.09.28. 14:58:31
 • kvp
  #2
  A legtobb autoban egy ember ul es napi kevesebb mint 100 kilometert megy. Ahhoz folosleges a nagy auto es hatotav. Ha a 15 perces varosokat bevezetik a britek, akkor ugyis mindenki ott lakik majd ahol dolgozik, tehat nem lesz szukseguk autora, de igazabol nagyobb kapacitasu tomegkozlekedesre sem.

  Akinek meg szuksege lesz a helyvaltoztatasra (a milliardosoknak), ok nemcsak a vtol legitaxit, de a nagy teljesitmenyu elektromos szemelyautokat is meg tudjak majd fizetni.

  A hatarido kitolasa a generaciovaltas kivarasa miatt kell. Ha nem tudjak atverni a mobilitas megszuneset a mostani dolgozo generacion, majd sikerul azokon akik mar ebben nonek fel.
 • csicso82
  #1
  Ó hányszor lesz ez még eltolva! Korainak érzem, ha majd egy pl. fél nm-es kocka területű akkuval egy átlagos autó elmegy 1000km-t vagy 500-at nehezített körülmények között:
  - extrém meleg, extrém hideg időjárás
  - nehéz terep, emelkedő
  - 5 fő (5 100kg-os emberrel)
  - légkondi (kellemes 26-28 fokra hűtőt beltér)
  - világítás