3
  • Zombee
    #3
    Már a 15 év is necces, anno a Trópusi vihart már támadták, pedig abban zsidókat és melegeket sem figuráztak ki. Utóbbi pedig nagyon ment a 80-as/90-es években, ma azokért a poénokért embert ölnének. Mondjuk én is ölni tudnék már egy jó oldschool vígjátékért.
  • Ellaberin
    #2
    Még a filmet nem láttam, de meg fogom nézni. A miértekhez:

    Azért nincsenek igazán jó vígjátékok, mert az emberek már mindenen megsértődnek és azonnal hatóságokhoz, a médiához rohangálnak igazságszolgáltatást kérve, tüntetve, stb.
    Egyszerűen nincs olyan poén, amit ne venne magára valamilyen ökör és okádná tele vele a netet valamilyen dzsihádot vagy metoo-t, cancelculture-t kihirdetve. És ekkor még nem a kretén poénokról beszélek.
    Szóval nincs az a rendező amelyik filmre vinne olyat ami csak félreérthető lenne, nem hogy olyat ami nyíltan kiparodizál egy-egy népcsoportot, viselkedés módot vagy identitást, stb.
    Egyszerűen nem tudnak az emberek magukon röhögni, ergo semmilyen önkritikájuk nincs, semmilyen görbe tükröt nem képesek elfogadni, feloldani magukban azt a görcsöt, hogy az amit lát vagy hall egy poén, csipkelődés.
    Gondoljunk csak bele, hogy mennyi vígjáték, paródia nem jöhetne ki most, amik 15-20+ évvel ezelőtt még megtöltötték a mozikat vagy fogytak el a polcról a DVD-i, VHS kazettái :).
    Ma meg egy Torrente az első rész után világégést generálna.
    Szóval ezért, besavanyítottuk magunkat és már csak otthon, egyedül is félve merünk megnézni egy Csupaszpisztolyt vagy Airplane paródiát.
  • Palinko
    #1
    Nekem tetszett, plakátot annyira nem olvastam hogy ted alkotóitól van csak a két kutyát néztem és gondoltam ilyen családi valami film de nagyon nem cserébe vicces volt a prosztóság benne és szerintem jó lett, ritka ma már hasonló film.