2
  • Cat #2
    Az alapprobléma az hogy az egyszeri felhasználó fel sem fogja miről van szó, sőt, ha őt korlátoznák a Facebook használatban az európai politikusnak menne neki, aki őt megvédeni akarja a kihasználástól, nem pedig a Zuckerbergnek, aki eladja az adatait mindenkinek.

    Azaz nehéz fellépni valakinek a védelmében úgy, hogy az nincs tudatában (nem tudja vagy nem érdekli, ez most mindegy), hogy mi történik vele.
  • end3
    #1
    Talán először is a technológiai feltételeket kellene megteremteni a teljes Európa és USA közötti adatfolyam ellenőrzésére. - (Mert jelenleg valószínűleg az egész világot érintően csak az USA rendelkezik ilyen lehetőségekkel..,)

    Pl. "Európai Nagy Tűzfal" és VPN-ek rendszere. Szűrni, szűrni és szűrni. - Főként az ilyen "zukerbergek"-féle portálokat. - (Persze a Microsoft, Apple és a Google felé menő oprendszeres telemetriákat is. - Azután lehetne szabályozni, mi mehet és mi nem.

    Kiváltképp jogilag alaposan redukálni kéne az ilyen célra általuk felhasználható és a rendszerekbe épített processzeket és az elérhető IP-ket. Nem különben azonnali hatállyal meg kellene tiltani a harmadik személyek felé az oprendszerekben működő, automatikusan aktív és alapértelmezett adatmegosztásokat. A Windows alatt is van, kb. fél tucat ilyen cég, ha nem több.)

    Mégiscsak rohadt egy dolog, hogy a személyes telefonjaink az életünk legnagyobb beépített adattolvaj-szereplői, és CIA, Moszad, stb. ügynököket bőven felülmúló hatékonyságú lehallgató eszközei!

    A telefonokon a legfontosabb ikonnak kéne lennie, kitűzve a kezdőképernyőre, hogy.. - "Nem kívánok a telefonomon keresztül multinacionális tech.-óriások nagyvállalatainak személyes adatokat továbbítani, csak és kizárólag a rajta keresztül elért személyes kapcsolataimnak". - Akiket illet.., - és a pénzkereséseiket, - oldják meg más módon.

    Esetleg egy az online szolgáltatásokat értékén kifizető világban lenne esélye az európai szoftverfejlesztőknek is felnőni Európa polgárainak értelmes, szoftveres kiszolgálásához. - Itt lenne bőven tere és értelme az európai protekcionizmusnak.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.09.18. 10:19:33