7
 • M2 #7
  Mackó Misinek is volt már ilyenje az ötvenes években, csak az repülni is tudott.
  "Mackó Misi és a csodabőrönd"
 • kvp
  #6
  "Pontosan olyan a kereke, kormánya és ülése, mint egy rollernek, akkor mitől is nem roller?"

  A motoros rolleren allni kell, a motorbiciklin ulni is lehet. Igazabol ez a fo kulonbseg a ket jarmu kozott. Egyebkent az otlet nem uj, ilyen borond motorok mar a 2. vilaghaboru elott is leteztek. Par evente PR celbol epit ilyet egy-egy ceg, aztan rajonnek, hogy miert nem volt jo otlet mar anno sem. Egyebkent ezt parodizalta az 1962-es Jetson csalad nyito jelenete is, amikor a csaladi repulo cseszealj aktataskava hajtogatja magat a parkoloban.

  https://youtu.be/t2Z8kPpLg1g?si=XkopSwstwapYyuA1&t=50
 • Tetsuo
  #5
  Nem bőrönd, hanem csomagtartós roller. Egy üresen 19 kg-os bőröndnél haszontalanabb dolgot nehéz lenne kitaláni.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #4
  Pontosan olyan a kereke, kormánya és ülése, mint egy rollernek, akkor mitől is nem roller?
 • repvez
  #3
  egyébként ez olyan, hogy mindenre jo , de közbe semmire. ha böröndnek használod akkor elveszi az azonos térfogatu hagyományos börönd térfogatának jó részét, tehát ebbe kevesebbet pakolhatsz.
  Az akksi és a kerekek meg minden robogohoz tartozo cuccot akkor is emelgetned kell ha ures a börönd vagy épp nem tudod robogoként használni a helyszin miatt.
  A repülön is eleve hátránnyal indulsz amikor mérik a böröndöt feladáskor.
  Ha a reptéren nagyok a távolságok akkor ott jobban hasznosnak érzem a rolleres megoldást amit bérelni lehet egyik kaputol a másikig. akkor mindenki ki tudná használni az elönyét nem csak az aki megvesz egy ilyet.

  ez ilyen fun dologként jol mutat ,de életképtelen a mindennapokban és a nagy tömegeknek
 • Cat #2
  Ez 1981-ben még menő volt, de ma már egy elektromos rollert egyszerűbb bedobni a kocsi hátuljába, és közlekedésre is sokkal hasznosabb.
 • t_robert
  #1
  Ebben azért marha sok innováció nincsen azért már 5 éve láttam filmen, hogy olyan motoros böröndök voltak, amire fel lehetet ülni és haladni vele. Még versenyeztek is velük egymás ellen. :) Amúgy annyi ráció van benne, hogy a nagy reptereknél akár 2-3 km-t is menni kell az egyik beszálló kaputól a másikig egy átszálás esetén. Azért mondjuk egy LA-reptér esetében akár 200 beszálló kapu is van. Nem véletlen, hogy tele vannak hosszú mozgójárdákkal is a terminálok, mert a fene se igazán boklászna át csomagokat cipelve a reptér egyik feléről a másikra.... egy Disney sorozatban volt a Sidney és Max-ben. A nagymama vett a barátnőivel motoros böröndöt és azzal furikáztak, még versenyt is rendeztek. Az öreglányok nem seprün lovagoltak, hanem motoros böröndön. :) Szóval már vagy 3-4 éve látható volt ilyesmi egy film sorozatban