7
 • end3
  #7
  Nevezhetjük bárminek ezt a háttérhatalmi maffiát, de egyvalamiben biztosan eltérnek az érdekei a világban a termelésben, értékelőállításban, világméretű kooperációban működő tőkés cégekétől.

  Az eltérés pedig az.., hogy nincsenek ilyen érdekeik!

  Annyi pénz felett rendelkeznek, hogy minden egyéb működés, mint a felvásárlásokkal, hatalmi leigázásokkal megszerzett jövedelemnövekmény, azaz haszon, - érdektelen számukra. Viszont megoldás szempontjából már "szemet vetettek" azokra a tényezőkre, amelyek hosszútávon csökkenthetik vagy elvehetik a pénzüket. Na ez Kína, Oroszország. Valamint a Föld népességének növekedése is ebből adódóan problémás számukra.

  Az elképzeléseik már most nagyszerűen kirajzolódnak a világban e cél érdekében felhasznált eszközeiken keresztül. A háttérben maradás ellenére a proxy-megoldások, a "másokéval verni a csalánt" mutatja a nyomukat, mint a csiganyál a kertben a csigákét.

  A szankciók is utalnak rá, a migri-import erőltetése, a kikényszerített pandémia, és a korábban létező termelési láncok lebontása, a Föld még létező energia és nyersanyagkészletének felvásárlása, kizsigerelése, saját hasznukra fordítása. Más országok gazdaságának blokkolása, tönkretétele. A világ országainak a kényszerített hitelfelvételeken keresztüli totális eladósítása. Világháborús készülődés.

  Ez a "laza civil", hálózatos formában jelentkező-ténykedő érdekszervezet, a világon mindenütt rákos sejtek tömegét jelenti az emberiségen, - akik "sátánista erőként" hivatkoznak rá, nem tévednek nagyot, - (már ami a ténykedésük hatékonyságát, "eredményességét" illeti.) Ez az ami, - ha így folytatódik, - pár évtized alatt felzabál mindannyiunkat.
 • Cat #6
  Elviekben igazad van, a gyakorlatban viszont egy államilag erősen támogatott szereplő, a Huawei versenyzik olyanokkal, amelyek viszont nem kapnak állami támogatást.
 • kvp
  #5
  "A szankciók azért kellenek, mert a demokrácia mentes Kína kihasználja, hogy nagyon sokkal olcsóbban tud előállítani ~bármit, aztán amikor mindenki más hazai piacát tönkrevágta, úgy emelhet árat, ahogy akar, sőt (neki kül)politikai ügyekbe is ugyanígy szólhat bele."

  Ez politikai, nem gazdasagi kerdes. A vilagkapitalizmus lenyege az lenne, hogy barmilyen politikai berendezkedesu orszag barmilyen termeket eloallithat es arusithat barhol a vilagon es minden ceg es egyen eldonti, hogy hajlando-e kereskedni az adott ceggel/allammal. A szabadkereskedelem szankciokkal torteno korlatozasa csak es kizarolag politikai celbol tortenik, azaz a nyugati ertekrendet es politikai berendezkedest probaljak raeroltetni egy olyan orszagra, amit nem tudnak (vagy akarnak) katonai erovel demokratizalni.

  Ez az imperializmus egyik jellemzo viselkedese es ugy latszik a globalis nagytoke is kepes imperialista modon fellepni, bar jol latszik, hogyan nyomta le (puha) erobol az eszakamerikai es europai kornyzatokat a jol kiepitett nemkormanyzati halozatan keresztul. Kina es Oroszorszag eseteben ez sikertelennek bizonyult, ezert valtottak kemenyebb taktikara. Sajnos a szankciok utan mar csak a fegyveres blokad es a kozvetlen haboru maradt mint nyomasgyakorlo eszkoz.
 • YaniMan
  #4
  1) A chipek feliratai nem lesznek törölve, mert a Huawei akarja, hogy megtalálják ezeket a chipeket. Ez az ő középső ujja a szankciók bevezetőinek.
  2) A szankciók azért kellenek, mert a demokrácia mentes Kína kihasználja, hogy nagyon sokkal olcsóbban tud előállítani ~bármit, aztán amikor mindenki más hazai piacát tönkrevágta, úgy emelhet árat, ahogy akar, sőt (neki kül)politikai ügyekbe is ugyanígy szólhat bele.
 • kvp
  #3
  "Semmi baj nem lenne a szankciókkal"

  A szankciok a kozvetlen katonai fellepest megelozo egyik utolso intezkedes, a hatarok fegyveres blokadja elott. Nem gazdasagi es nem politikai eszkozok, ezert se gazdasagi, se politikai racionalitast nem kell keresni bennuk, csak a kozvetlen katonai hasznuk szamit.
 • Dodo55
  #2
  Semmi baj nem lenne a szankciókkal, ha nem tennék tönkre a korábban évtizedekig megszokott intenzív versenyt a világpiacon és az annak köszönhető megfizethető fogyasztói árakat. Mivel viszont láthatjuk, hogy ilyen válságosan visszás hatásuk is van, ezért szerintem csőlátású túlpörgött politikusokon / ilyen-olyan közvetlen haszonélvezőkön kívül minden más épeszű ember meg kívánja ezeket szüntetni és szerintem az ilyenekből (is) egyre világosabb, hogy ezért aki tud, aktívan tesz is. Javaslom tehát a jogi síkról való eltörlésüket is, hogy a jog világa ne szakadjon el a valóságtól és ez által a jog és a nemzetállami, illetve államközi törvényalkotó testületek ne váljanak teljesen nevetség tárgyává.
  Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.09.10. 00:49:16
 • Kotomicuki
  #1
  Ha nem lenne a kínai telefonban koreai lapka, akkor meg a részvényesek szűkölnének és a gazdasági elemzők vizionálnának - még újabb - világvégét.
  Az nV sem hiába ragaszkodik a legnagyobb piacához foggal-körömmel...

  Mivel egy olyan képmutató világban élünk, ahol nem az a baj, hogy megtörtént a bűn, hanem az, hogy ha ez kiderül, így egyszerű a megoldás: le kell vakarni a lapkákról a feliratot, netán átírni azt egy helyi lapkagyártóéra és máris megszűnik a lelepleződés veszélye.
  Ennyi, probléma megoldva, miközben a mindenható részvényesek pénztárcája sem "sérül" és az együgyű szankcióik is fenntartatnak a hataloméhesek számára.