12
  • hawkie22
    #12
    Nem, nem CSAK filmekért fizet az, aki elöfizet Netflix-re, HBO Max-ra, Hulu-ra, Disney+-ra stb. Elmegyek moziba (vegyük a német árakat, ott élek) egy filmre, a jegy 14-16€ között van. Plusz a kukorica, kóla, nachos, tökömtudjamégmi, az még 10-11€. Tehát ott vagyok, hogy kiadtam egy filmre majd 30€-t, miközben jelenleg a Netflix elöfizu egy hónapra 9 vagy 11€, már nem tudom pontosan. Ezért pedig annyi filmet, sorozatot, doksit nézel meg, amennyit nem szégyellsz. Nyilván streaming jobban megéri, mégha az élmény nem is pontosan olyan, mint moziban (bár ma már van olyan technika otthonra is, ami közel olyan élményt ad).
    És akár részletekben is megnézhetem a cuccost, míg ha moziban felállok a film közepén és nem megyek vissza, akkor bukom a lóvét és a filmet se láttam végig.

    Nem azt mondom, hogy a streaming sokkal jobb, mint a mozi, mindkettönek van jogosultsága. Nekem is van elöfizum Netflixre, Disney+-ra, Amazon Prime-ra és emellett megyek havonta minimum egy filmre moziba.

    Ez a film is sikeres lesz Netflix-en, ugyanúgy, mint az utóbbi idöben a Netflix-re készült filmek többsége, pl. Gal Gadot-val a Rachel Stone vagy a Ryan Reynolds-Gal Gadot-The Rock film és még lehetne sorolni. Nekem tetszett az elözetes, egy estét streamingen simán megér. Pláne, hogy novemberben nem jön moziba a Düne 2, mert a hülye sztrájk miatt el kellett tolni jövö évre. :(
  • hawkie22
    #11
    Említsük azt is meg, hogy az általad felsorolt filmek közül a Flash meg a Shazam 2 az baromi unalmas volt, a Hangya 3 egy filmnek jó volt, de egy trilógia, illetve az MCU részeként már inkább csak alulról súrolta az élvezhetöség szintjét, az Indianat viszont nem nevezném bukásnak. Anyagilag leszarom, hogy a gyártónak profitja van-e belöle vagy sem, nekem az számít, hogy tudok-e szórakozni egy filmen. Nálam simán hozta az elsö 3 (a 4-et direkt nem említem) élvezeti szintjét, jó volt megint látni gyerekkorom egyik hösét a vásznon. Nyilván nem ér fel az elsö vagy a 3. részhez (nálam e kettö volt az etalon), de azért szar filmnek se nevezném.
  • kalapos01
    #9
    Egy szolgáltatásért fizet. nem konkrét filmekért. Amivel nézhet filmeket, sorozatokat, és még az is lehet, hogy valaki a játékokért fizet.

    Hiába teszel úgy, mintha nem értenéd, a lényeg ettől még nem változik. Aki fizet, az nem konkrétan fizet, hanem mondhatni tudtán kívül, automatikusan levonásra kerül a pénz a számlájáról. A legtöbb Netflixesnek, streamingesnek a kiadás természetes költség, mint az áram és a gáz. Ha valaki főz egy levest, akkor sem számolja bele az árba az áramot vagy a gázt - viszont, ha a levesfőzésért külön kéne fizetni arányos áram- és gázdíjat, akkor kevesebben tennék meg.

    Ezért írtam, hogy érthető legyen a filmes példát: egy Netflix-filmet moziban sokkal kevesebben néznének meg, mert fizetni kell érte. Egy Flash-t streamingen sokkal többen fognak megnézni, mert nem azért fizetnek, hanem azért, hogy lehetőségük legyen sok filmet nézni. Ha az ember vesz egy mozi bérletet egy hónapra, akkor több filmet néz meg, mert a vásárlás után már minden film ajándék, és minél többet néz, annaál kevesebb a fajlagos költség.
  • kvp
    #9
    A streaming elofizetesek tobbnyire altalanydijasok. Ha leosztjuk a havidijat az adott honapban megnezheto filmek szamaval akkor meg centek sem maradnak. Az elofizetok a moziban is pontosan ennyit fizetnenek az adott filmert.
  • Kelta
    #8
    Tehát nem azért fizet hogy filmeket nézhessen? Akkor vajon miért? :)
  • kalapos01
    #7
    " vicces amit írsz előfizetőknek ingyen van..érzed benne az ellentmondást? :)"

    A világon semmi ellentmondás nincs benne. A néző nem a filmért fizet. Igen, a szolgáltatás átalánydíjas, de nagyon nem mindegy, hogy valaki ül otthon és elé rakják a filmet, hogy ha akarja, minden további nélkül megnézheti. Vagy a konkrét filmet csak akkor nézheti meg, ha fizet érte. Teljesen más nézői magatartást indukál. A Flash-t is sokan meg fogják most nézni az HBO Maxon, akiknek nem jutott volna eszébe moziba menni érte. Csak azért, mert ott van előttük.

    Ez a streaming előnye, ezért nézettebb egy csomó másodvonalas streaming film, mint kiemelt mozifilmek. Ha azok a filmek moziba kerülnének, akkor közel sem lennének olyan nézettek. Mert nem "ingyen" vannak.
  • kalapos01
    #6
    Az egyik bukni fog anyagilag, a többi nem. A következő hónapok, évek során még rengeteg pénzt fognak hozni, de ez majdnem minden filmre igaz. A bukás abban nyilvánul meg, hogy sokkal többet vártak tőlük, és a várt bevétel elköltését már eltervezték, így a cash flow szenvedi meg. Pénzt nem nagyon fognak veszíteni.
  • Kelta
    #5
    de, mind bukott anyagilag, sokat
    vicces amit írsz előfizetőknek ingyen van..érzed benne az ellentmondást? :)

    mintha azt írnád hogy az all inclusive ellátásért nem kellene fizetned :)
  • kalapos01
    #4
    Azok mozifilmek, ráadásul messze nem bukott mind. Sőt. Némelyik moziban kevesebbet hozott a vártnál, csak később lesz pénzénél.

    De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ez nem mozifilm. Olyanokkal érdemes példálózni, amik streamingen voltak bukták a látvány ellenére. Ráadásul a mozifilmekért fizetni kell. Ez ingyen van az előfizetőknek, csak klikkelsz és nézed. Teljesen magától értetődik, hogy sokan meg fogják nézni. És siker lesz.
  • Kelta
    #3
    Flash az volt, bukott
    Indiana az volt, bukott
    Shazaam 2 az volt bukott
    Hangya kvantumánia az volt bukott

    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2023.08.26. 09:32:03
  • Mertos
    #2
    Ha látványos lesz akkor már nem fog bukni.
  • Kelta
    #1
    Hát nem tudom, csak én untam kicsit az előzetest?
    titkos mindentudó megmentő gyerek (Star Wars) fénykard? (SW) homokdombok meg jövendőlések (Dűne) varázsos állatok (Harry Potter?) mindenhonnan összelopkodott történetnek tünik, amiben persze hatalmas robbanások meg látványos csaták, és borzalmas klisés közhelyes szövegek..
    nagyon fog bukni