4
  • kvp
    #4
    "Lehet lassan el kellene kezdeni intenzíven hazudni az AI-knak az emberiségről,"

    Ennel sokkal jobb a helyzet, a chatgpt es tarsai mar folyekonyan es meggyozoen tudnak hazudni barmirol. Eleve arra tanitottak oket, hogy mindig az aktualis emberi partneruk szamara valoszinusithetoen legkedveltebb valaszt adjak, ami tobbnyire nem az igazsag. Ezek utan azt sem lehet elhinni nekik ha kerdeznek es erre akarnak gazdasagot epiteni...

    Az automatizacioval kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy most itthon kiesne par szazezer munkahely, akkor nem kellene par szazezer kulfoldi munkast kolcsonkerni, tehat a magyar gazdasag kvazi mar felkeszult arra, hogy ezek a munkasok hazaternek es az automatizacio veszi at a helyuket. A gond inkabb az, hogy meg mindig tul messze vagyunk a mukodo es gazdasagosan mukodtetheto megoldasoktol.

    A cikk tobbi resze meg arrol szol, hogy ha a munkasosztaly nyugodtan es csenben varja, hogy lecsereljek gepekre, akkor szepen csendben nyomorogni fog, majd ki fog halni. A wef tervei pont errol szolnak a 4. ipari forradalommal es munkasosztaly kivezetesevel kapcsolatban, ahogy anno az igavono lovakat kivezettek az 1. forradalomnal, most a munkasokon lenne a sor. Hat meglatjuk osszejon-e.
  • end3
    #3
    Ott hibázik a logikád, - és persze a hasonlatod, - hogy egy konyhakés nem öntanuló módszerekkel dönti el, hogy mibe vág bele. (Ráadásul egy konyhakés számára az online adatfeldolgozás-használat is megoldhatatlan tényező.)
  • t_robert
    #2
    Lehet lassan el kellene kezdeni intenzíven hazudni az AI-knak az emberiségről, ha tőlünk tanulnak. Hátha legalább az AI beveszi, hogy az emberek okosak, szépek, rendesek, tisztességesek, becsületesek, szeretetre méltóak stb. Csak valami köcsög meg ne mondja végül neki az igazat az emberekről...... :)
  • t_robert
    #1
    Ez pusztán attól függ, hogy mi emberek hogyan és mire használjuk. Önmagában egy konyhakés se rossz vagy jó dolog. Ha én kenyeret vágok vele a konyhában jó dolog. Ha belállítom egy vita hevében a szomszédba, akkor meg rossz. De önmagában a konyhakés se nem jó se nem rossz. Az AI ugyan ilyen. Egy eszköz pusztán. Nagyon érdekes volt, amikor 1-2 éve indultak az ilyen ChatGPT szerű genaratív AI-k vagy micsodák. Ráengedték arra, amit az emberek hagynak a neten és napok alatt full fasiszta. antiszemíta, homofób és rasszista válaszokat adott. :) Abból dolgozott, amit a neten tanult. :) Ha csupa faszság van jórészt a neten mondjuk, amit egy adott témában talál nos az Ai is faszságot fog mondani. Az AI a mi tükörképünk. A mi kutyánk kölke... :)