11
  • Tetsuo
    #11
    Jó meglátások.
  • kvp
    #9
    "De hisz ezt csinálják más EU országok"

    Amit szabad a nemet vagy francia kormanyzatoknak, azert miert is lenne szabad egy keleteuropainak? Arrol nem beszelve, hogy nallunk is megengednek, ha a kormany a globalis nagytoket segitene ezzel. Ezt hivja az EU stakeholder demokracianak, azaz tokearanyos kepviseletnek.

    "Ennél a Huaweinél végül is visszanyalt a fagyi, máris sutba dobják a szabadelvűséget és erővel lépnek ellene."

    A Huawei kinai ceg, nem resze a globalis tokenek, hanem Kina a globalis piac egyfajta nemzeti ellenpolusakent lep fel az utobbi idoben. Ennek fo oka az, hogy oket is megprobaltak beterelni a globalis nagytoke iranyitasa ala es erre Kina egyfajta maoista restauracioval reagalt. Pedig nyugaton mindenki azt hitte, hogy a szabadkeresekelem hatasara Kina is feladja a nemzeti onrendelkezeset es csatlakozik a globalis tarsadalmakhoz, mint ahogy tette az az EU legtobb tagallama is. Nem ez tortent.
  • gosub
    #9
    "legnagyobb baja az orszaggal, hogy itthon a kormany atallt egyfajta allamkapitalizmusra," De hisz ezt csinálják más EU országok, minden ágazat le van osztva, saját cégeiket részesítik előnyben, sőt még dotálják is! Szerinted egy nagy nyugati céggel aminél ahogy írod nagyobb költségvetéssel müxik mint a magyar állam azzal milyen verseny, vagy érdek érvényesülhet? Eklatáns példa a Danon. Cukoripar... Vagy ha megvannak a korrupciós csatornák akkor energetikai példa az erőművek privatizálása, gázüzletág liberalizációja... láttuk, hogy ez full gazdasági csőd, idegen pénzszivattyú, tiszta ukrajna, vlgül teljes idegen kézivezérlés.

    Ennél a Huaweinél végül is visszanyalt a fagyi, máris sutba dobják a szabadelvűséget és erővel lépnek ellene.
  • kvp
    #6
    "Fellépni ellene, gátolni, tenni ellene még szuverén törvényalkotással is tilos."

    Igen, ez az EU egyik legnagyobb baja az orszaggal, hogy itthon a kormany atallt egyfajta allamkapitalizmusra, tehat egyetlen nagy cegkent kezelik a magyar gazdasagot. Johetnek a kulfoldi cegek, de csak akkor ha szerzodest kotnek az allammal es csak azok akiket az allam beenged. Ez a kivalasztott cegeknek jo, mert biztos jogszabalyi hatter jar hozza, viszont rossz a be nem engedett vagy kiszoritott cegeknek. Figyelembe veve, hogy ma mar egy atlagos globalista ceg nagyobb gazdasagi erovel bir mint a magyar allam, ez a hozzaallas a minimalisan szukseges a sajat erdekek ervenyesitesehez. Az allamkapitalista szemlelet egyebkent nagyon nepszeru volt anno Del-Koreaban is es jellemzi Kinat a mai napig. Anno sokat segitett mindket allam felemelkedeseben, ugyanis meg a protekcionizmusnal is hatekonyabb.

    "Érdekes, hogy ezek a Huawei eszközök a birtokukban van, de mégis csak feltételezik, hogy kémtevékenységre vannak felkészítve, de nincsenek technikai konkrétumok."

    Vannak. Ugyanaz a digitalis alairasi rendszer van bennuk mint az amerikai termekekben, csak eppen a firmware-ek alairokulcsai nem az amerikai cegeknel es az amerikai harombetus hivatalnal vannak, hanem a kinai cegnel es a kinai torvenyek szerint a kinai hivatalnal. Mivel az amerikai kepes ezzel a kemtevekenysegre (es hasznaltak is erre), ezert a kinai is kepes, akkor is ha jelenleg meg nem hasznaljak arra.

    Minden mas szempontbol a termekek egyformak, csak a kinai az europai knowhow miatt visszafele kompatibilis az europai szabvanyokkal, az uj amerikai meg nem. Pont ezert valasztottak anno a kinait, mert nemcsak olcsobb volt, de a meglevo halozat tobbi reszet sem kellett hozza atepiteni.
  • gosub
    #7
    Nálunk a nyugati cégek erőfölényükkel, tőkéjükkel gyárakat, ágazatokat tett tönkre, szerzett meg elsősorban az élelmiszeriparban és kereskedelemben. Ezt hívatják korlátlan kapitalizmusnak és európai szabad kereskedelemnek, amit tiszteletben kell tartani. Fellépni ellene, gátolni, tenni ellene még szuverén törvényalkotással is tilos.
  • dyra
    #6
    Majd nyomtatnak pénzt és kész.
  • Tetsuo
    #5
    A hivatalos indok a kémtevékenység. Senki nem említi a kínai termékek versenyelőnyét, hiszen ez indokból kivetett szankciók a kapitalizmus alapelveit hazudtolnák meg.
  • Major
    #2
    Amondó vagyok, hogy kémtevékenység a legkevesebb, itt arról van inkább szó, hogy a kínai ipar minden mást tönkre tesz.
  • gosub
    #3
    USA éveken át lehallgatta európa vezetőit, mint szövetséges. Nem tudjuk, hogy ebben része volt e amerikai elektronikai termékekbe épített kémprogramoknak. A kémkedés már letagadhatatlan tény. De az eredménye az lett, hogy a német kormány csupa amerikai tanácsadót, német érdekeket nyiltan megtagadó minisztert, amerika érdekei mentén, saját jólétét feladó német pokitikát folytat. Az EU vezetői is nulla önállóságról tesznek tanúbizonyságot, élén a kisasszonnyal.
    Érdekes, hogy ezek a Huawei eszközök a birtokukban van, de mégis csak feltételezik, hogy kémtevékenységre vannak felkészítve, de nincsenek technikai konkrétumok. Inkább tűnik ez ürügynek előnyszerzés céljából.
  • kvp
    #2
    Amire egy ilyen halozat elavul az legalabb 10 ev es eppen most telepitettek az uj rendszereket. 10 evig nem lehet elhuzni a nyugat levalasztasat Kinarol, mert egyreszt addigra megnyerik a gazdasagi versenyt, masreszt most mar barmikor elkezdodhet Kina blokadja es a tajvani konfliktus. Az USA-nak nincs 10-15 eve varni, hogy mindenhonnan kikopjon a kinai technologia. Arrol nem beszelve, hogy az amerikai alternativak nem kompatibilisak, mig a kinai rendszerek europai szabvanyokra epulnek, igy visszafele kompatibilisek a jarmuvekre szerelt regebbi rendszerekkel. Egy atallas nem csak a tornyokat dobna ki, hanem szinte minden vonat fedelzeti rendszeret is.
  • RJoco
    #1
    Mindig csak a hülyeség. Ahelyett, hogy arra koncentrálnának, hogy a cserére kényszerítsék a vállalatokat, inkább arra kellene koncentrálni, hogy megtiltsák, hogy a jövőben ilyen eszközöket építsenek be.
    Előbb-utóbb úgyis muszáj cserélni. A technológia elavult lesz, az igények nőnek. Így is, úgy is le lennének cserélve.
    És a cégeknek sem kerülne hirtelen sokba.