6
 • Macropus Rufus
  #6
  meglepődnék ha ebből bármi is lenne 2026-ra (3 év)

  "Az elektromos, függőlegesen fel- és leszálló repülőgépeknek nem lesz szükségük kifutópályára, de olyan nagy távolságokat tudnak majd megtenni, mint egy repülőgép. "
  hát ebből tuti semmi nem lesz. Jelenleg nincs olyan elektromos repülő ami képes lenne felvenni a versenyt a hagyományos meghajtással rendelkező társaival. 3 évvel később sem lesz.
 • zriboliv
  #5
  Az éppen aktuális buzzword.
  Ha valaki egy kést szigszalagoz egy távirányítós autóra akkor az már a médiában kvázi harci drón lesz, A repülő amit meg valaki egy garázsban épített és/vagy mindenre jó csak repülésre nem az meg szintén drón vagy repülő autó.
 • cherubim06
  #4
  Tökéletes témafelütés, grat:-)
 • Irasidus
  #3
  A robotrepülő önállóan teszi meg az utat a kijelölt célig, a Dorne, UAV stb.- vagyis pilóta nélküli repülőgépet meg távirányíthatják. A drone kifejezést a repülés korai napjaitól használták , és a csatahajó fegyvereinek gyakorlati tüzelésére használt, távolról irányított célrepülőgépekre alkalmazták az 1920-évetől, a kifejezés továbbra is általános használatban marad.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.07.25. 19:38:10
 • NEXUS6
  #2
  Folytatódik a spanyolviasz újrafeltalálása. Drón régen is volt, csak akkor robotrepülőnek hívták. Városi, elsősorban helikopteres légitaxi, vagy kisgépes repülés is volt azokban a nagyvárosokban, ahol ezt a kereslet eltartotta, csak nyilván belsőégésű hajtóművel és pilótával felszerelt eszközökkel.

  Nyilván az elektromos meghajtás, és a repülés automatizálása jelenthet alacsonyabb költséget, és így a szolgáltatás kiterjesztését, de már herótom van attól, hogy ezzer megy a drónozás, úgy beállítva, mintha valami hihetetlen, eddig nem látott csodát látnánk a szemünk elött kibontakozni. XD
 • kvp
  #1
  Budapesten mult hetvegen a forma egy legitaxijainak koszonhetoen megtapasztalhattuk, hogy milyen elonyos, ha megjelenik egy varos folott a legi mobilitas.

  Sao Paolo azert is jo teszt helyszin, mert sok nyomornegyede van, amiket csak a levegoben lehet kikerulni es ezek megjelenese/elterjedese a globalis nagyvarosokban egy globalis trend resze.