35
Remnant 2
 • MerlinW
  #34
 • JonasSandor
  #34
  Na zsír akkor legyártom azt úgy megyek neki a bossznak hátha segítenek.
 • Synchronous
  #33
  Szétnézegettem a Ward 13-ban és megtaláltam az ürgét, aki a lőszert árulja. Reggie az. Hátul van és egy kis asztalnál üldögél az egyik haverjával.

 • extra sensory
  #32
  Ha be van kapcsolva a menüben a sebzésszámláló, akkor azt is láthatod, hogy milyen mértékű kárt okozol. De az is jelzi a sebzés nagyságát, hogy milyen színekkel vannak kiírva a számok.

  fehér - átlagos sebzés
  sárga - komoly sebzés
  piros - extrém sebzés

  Ami a lényeg: mindig törekedj a gyenge pontokat lőni az enemy-n, mert ott nagyobbat sebzel, és ezek mindig piros színű sebzések lesznek. Ilyenkor általában sniper lőszert dobnak az ellenfelek, és nagy eséllyel lesz "one-shot kill" a találat, azaz még a lőszert sem kell pazarolnod. A N'Erud-i zombiknál általában a mellkas bal oldalán vannak ilyen kis mirigy tasakok, és azokba kell beledurrantani. A root-infected ellenfeleknél a fejen, vagy a felső testen van egy lyuk, aminek a belseje láva színű, és azt kell eltalálni. A labirintus kavicsszörnyeinek pedig a hátán vagy a feje tetején vannak kis fehér világító kockák. Ha azokba lősz, szinte egyből meghalnak. A robotoknál meg a led-es fényeket keresd, általában a mellkas két oldalán vannak, a drónoknál meg középen. A bossoknál szintén érdemes a weak pontokat lőni, mégpedig tüzes töltényekkel. Az viszonlyag sok HP-t vesz le, és nagyobb eséllyel nyomod le őket még aznap.
 • MerlinW
  #31
  Neked lehet több karaktered.
 • JonasSandor
  #30
  Csak mikor indítom a játékot akkor 3 helyre lehet valamit kreállni.
 • MerlinW
  #29
  Mindkét fegyveredet használd és több ammo esik. Illetve a melee fegyverek nagyobb eséllyel dobnak ammo-t. A lőszer dobozt nem tudom ki árulja, de láttam valahol. Mondjuk nekem veteran fokozaton egyszer sem volt rá szükségem szólóban.

  Ha sűrűn van szükséged ammo-ra, akkor a sebzésed alacsony (vagy ész nélkül lődözöl :)), fejleszd a fegyveredet / gyűrűket okoskodd össze. Ja meg van 2 mutator ami elég nagy eséllyel rak vissza ammót a tárba / táskádba.
 • MerlinW
  #28
  Karakter társat nem lehet. Handler osztálynak van egy kutya pet-je, ami megkönnyíti az életet (jó sebzése van, gyógyít, véd, stb), ezért is ajánlottam. Illetve van a summoner osztály amit ki kell farmolnod. Az meg tud idézni lényeket.
 • JonasSandor
  #27
  Társakat is lehet kreállni?
 • hiper KOCKA
  #26
  Folyamatos lőszerhiányban szenvedek. Valaki tudja, melyik kereskedő árul ammo box-ot? Az első részben volt ilyen árus, így fel tudtam belőle tuningolni, de most nem találtam egy kereskedőt sem, aki árulná. Az ellenfelek sem dobtak eddig, és a ládákban sem találtam. Ráadásul összesen 35 töltényt hordhatok magamnál a long gun-ból. Ez nagyon hamar elfogy, főleg, ha ilyen tápos disznók jönnek folyamatosan... már rettegek, mikor meghallom azt a "ta-damm"-os hangszignált, mert olyankor mindig valami sokHP-s görény kúszik elő. Rájuk megy el az összes lőszer, és mellettük egyidőben még ott a csomó kisebb dög is.
  A legrosszabb, mikor egy checkpoint előtt nem sokkal gyaknak le, mert olyankor kezdhetem az elejétől az egész pályát, és többnyire az elfogyott lőszer miatt, ugyanis a kardomon nem fejlesztettem semmit, tehát alig sebez.
 • JonasSandor
  #25
  Na ezt nem is néztem hogy mekkora a súlyom :D :D
 • MerlinW
  #23
  Ott a súlyod "weight" a karakterlapodon. 25 alatt szuper fickándolás van 25-50 között a legkényelmesebb, 50 felett lomha, 80 felett meg földre hasalsz. Cserélgesd a ruhákat, amíg nem optimális neked.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.28. 16:28:48
 • JonasSandor
  #23
  A karakter a lassú az ellenfél a piszok gyors.
 • MerlinW
  #22
  A közöst úgy értettem, hogy mindenkinek ugyanaz a layout. Az összes többi világ random generált terület, más elrendezéssel, utakkal, eventekkel, bossokkal, itemekkel.
 • Marsszonda
  #21
  Azt tudod, hogy az armor nehézségétől függ a dodge sebessége és stamina költsége? Vagy úgy érted hogy a boss lassú?


  Utoljára szerkesztette: Marsszonda, 2023.07.28. 07:55:13
 • Bokafix2
  #19
  "egyedül a labirintus és ward 13 közös"

  Mindegyik világ közös. Csak kevert sorrendben kapod őket az egyes újrajátszások folyamán. Az összes class megkapja mindegyik helyszínt, legalábbis 2 végigjátszás során meg sok videó megnézése után így tapasztaltam. Bár újrajátszásonként az adott világ egyes pályarészei itt-ott eltértek egymástól.
 • JonasSandor
  #19
  Naggyából tudom mit csinál nem is lenne baj, ha nem lenne tetű lassú mikor kikerűlném. Elsőnek belenyomom a q val egy sorozatot leveszi egy csíkját, gyorsan elugrok. Akkor csapkod közelharcba. Majd lő fentről, azt dob valamit 3 at. Majd tojásokat rak azokat szétlövöm gyorsba. Azt kezdi előről a sorozatot. Az a baj hogy tetű lassan mozog.
 • mégvadabbdisznó
  #18
  Tudom, azért írtam, hogy akinek nincs kedve ráfordítani az időt, hogy magától kitalálja, hogy hol van a kód, annak ott lesz a spoilerben.
 • extra sensory
  #17
  Mivel Souls-like game nem könnyűek a bossok, tehát fel kell gyúrni magad, farmolgass, és upgradeld a fegyvereidet. Meg idő kell ahhoz is, hogy kitapasztald az ellenfél mozgását, harcmodorát, skilljeit stb. Nekem kb. másfél óra/boss eddig az arány, de nyilván vannak sokkal ügyesebbek is. Mindenesetre türelmes embereknek való játék ez.
 • MerlinW
  #16
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Az elemlámpád alján van a kód (inventory, details) :)

  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.27. 22:45:08
 • JonasSandor
  #15
  Nekem egy íjász köcsög az első bossz ott mit kell csinálni ki lehet nyírni vagy craftoljak orba szájba?
 • mégvadabbdisznó
  #14
  Aki nem akar pepecselni a Ward 13-ban található számkombinációs ládával, annak spoilerbe leírom a kódot. Egy kulcs van benne, ami hátul a konténereknél kinyit egy ajtót, ami mögött ott figyel a submachine gun.

 • Synchronous
  #13
  Nekem úgy tűnt, mert Gunslinger class-al indítottam, és Yaeshában kezdtem, és a Gunslingeres végigjátszások amiket néztem, azok is mind Yaeshából indultak.
 • MerlinW
  #12
  Relic használatához is skill kell :) Amíg nem tanulsz bele a harcrendszerbe, használd a Handler class-t. A kutya alapképessége hogy aggro-zik, így nem rajtad van a figyelem. A második képessége hogy gyógyít fél percen át. A fő képessége meg hogy újraéleszt 2 percenként ha meghalsz. Ha nem akarsz új játékot kezdeni, Mudtooth-tól megveheted a Handler osztályt 1500 scrap-ért.

  Másik opció a Challenger class, az önmagában is tank és ő is újra tud éledni egyszer 4-5 percenként.

  Miután összeszedtél 10 trait pontot megnyílik a második archetype, és egyszerre használhatsz két class-t pl challenger és hunter.

  Ha nagyon nem megy valami, akkor vagy farmolni kell a boss-ok közti területeket és fejleszteni a cuccaidat. Illetve a nem felkiáltójeles (térképen ajtó feletti jelzés) területek opcionálisak, visszamehetsz később, erősebben.

  Harmadik opció a coop.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.27. 11:00:37
 • MerlinW
  #11
  "Az elején kiválasztott karakterosztálytól függ, melyik az első boss."

  Nem attól függ, Mindenkinek teljesen más random világokat generál a játék (egyedül a labirintus és ward 13 közös). Sőt még a sztori is random változik bizonyos szinten. Boss-ok is random, 3-4 féle közül dob egyet a játék, a boss loot is 2-4 variációs, stb. Eventek, területek, eventeken belüli eventek, mind mind random. Utóbbi (és nyersanyag) farmolására jó az adventure mód (akkor nyílik meg, ha végzel egy fő területtel), a sztori és sztori boss lootok begyűjtésére meg a világ újra generálása.
  A teleport kő menüjében tudtok adventure mod-ot indítani (mehet szimultán a fő sztorival, közös a karakter, loot, minden), világot generálni, nehézségi szintekkel játszani.

  Újra játszási faktor 1000% :)
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.27. 10:59:47
 • Synchronous
  #10
  Az elején kiválasztott karakterosztálytól függ, melyik az első boss. Nekem pl. nem ez volt. Ha másik karaktert választasz, teljesen másik világba dob be.
 • hiper KOCKA
  #9
  Hát, nekem annyira nem megy, hogy csaltam. De még így se. :D
  Találtam egy csítet, ami felturbózza a heal-ek számát. Ezután ólajtó méretű pofával léptem a ringbe, hogy na majd megtanítom az ellenfelet kesztyűbe dudálni... azt hiszed ment? :D Gyakorlatilag pislogni nem tudtam, olyan gyors a dagidög. Annyira agresszívan támad, hogy összesen 1 heal-t tudtam felhasználni, a következőt már nem engedte, mert mire benyomtam volna, kinyírt a francba. Még csíttel se tudok nyerni... sztem alapvetően nehezebb, mint az első rész. Néztem videókat is, volt akinek ezt a trágyagalacsint 3 óra után sikerült legyőzni. Pedig ez a tutorial utáni első boss.

 • MerlinW
  #8
  Jaja, van benne 40 órám, baromi jó. Olyan mint az első, csak nagyobb és több.
 • Nomad90Hun
  #7
  Sziasztok! első rész nekem egyik kedvencem lett, így nem volt kérdés, hogy behuppanok a 2-ikra is. Valaki esetleg steamen tolja majd?
 • extra sensory
  #6
  Az Obryk volt a dlc-ből. Nála inkább csak az a gond, hogy hatalmas a területsebzése, tehát nem nagyon lehet elbújni, vagy védekezni. De ha ki tudsz tartani addig, míg lemegy fél HP-ra, akkor utána puskával könnyen elintézhető. Csak hozzá kell adni egy tűzsebzés modot, és a perkek közül ki kell maxolni a fegyver tüzelési gyorsaságát, és ennyi: a kellő időben aktiválod a tűzsebzést és elkezded pumpálni a fejét folyamatosan. Fejen mindig többet számol a sebzésre, sőt, ha eltalálod a szemét, még extra sebzést is ad hozzá. Így egészen nagyokat lehet rongálni rajta.

  Csak arra kell figyelni, hogy az alatt a kb. 20 másodperces intervallum alatt, míg tart a tűzsebzés, ki tudd nyírni, mert ha nem, akkor begőzöl és aktívabban kezd támadni. De még ez sem gond, ha van elég HP-d. A lényeg az, hogy mindig járd be az egész pályát és keresd a Simulacrum-ot, mert az az alapanyaga a dragon shardnak, ami az életerőt visszaállítja. Minél több dragon shardod van, annál könnyebb a játék. Akik nem kutatnak utána, azoknak csak néhány shardjuk lesz a végére, ott meg már szívás, mert vannak dupla bossok is. Lehet a 2. részben is lesznek.
 • MerlinW
  #5
  System Requirements

  MINIMUM:
  OS: Win 10
  Processor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 5 2600
  Memory: 16 GB RAM
  Graphics: GeForce GTX 1650 / AMD Radeon RX 590
  Storage: 80 GB available space

  RECOMMENDED:
  OS: Win 10
  Processor: Intel i5-10600k / AMD R5 3600
  Memory: 16 GB RAM
  Graphics: GeForce RTX 2060 / AMD Radeon RX 5700
  Storage: 80 GB available space
 • ricsa008
  #4
  Szerintetel a gépigény mennyire erős ? 1rész full beállításokkal fut.
 • MerlinW
  #3
  Nem olyan nehéz az, csak a játék nem magyarázza el a lényeget. Alapvetően "farmolnod" kell a világokat. Ha eljutsz egy pontig amin nem tudsz túljutni, fel kell fedezni az addigi területeket (tele vannak speckó itemekkel), majd ha úgy sem meg, akkor újra generálni a világot, ami random új eventeket, bossokat és ezáltal új cuccokat, perkeket generál. Pár óra játék után, felfegyverkezve már sokkal könnyebb. Én egyedül kimaxoltam az egészet, minden nehézségi fokozaton, még az endless túlélő módból is kiszedtem a gyűrűket. ~195 óra volt a min-max.
 • hiper KOCKA
  #2
  Még emlékszek az első részre... jó volt, csak iszonyú nehéz. Amolyan Dark Souls-féle játék, csak shooter formájában. A bossok nagyon nehezek voltak, nem eggyel napokig vitáztunk, hogy na, akkor hogy is legyen, tovább enged vagy sem...? De számomra az ultimate ellenfél egy Flash sebességével közlekedő, fagytornádóval sebző óriáspatkány volt, amit lehetetlennek tűnt kicsinálni. A legtöbbeknek úgy sikerült, hogy coop-ba tolták, és így megoszlott a boss figyelme. De én single-be játszottam, és nekem tuti nem ment volna, ha a százezredik próbálkozásra nem ad be egy ritka bugot, amikor is beszorult két facölöp közé, és nem tudott megmozdulni. Így sikerült a biztos távolból addig lőnöm, míg el nem hunyt. De ha ilyen bossok lesznek a 2-ben is, akkor el se kéne kezdeni. :D
 • MerlinW
  #1
  Epic store-ban a Remnant 2 Ultimate Edition csak 16.900 Ft. Steam-en ugyanez 27k.
  Ultimate-el 3 nappal korábban lehet játszani (szombat hajnal). A sima verza 12.000Ft