4
  • Vanek úr
    #4
    ?
    Nem mondtam, hogy sajnálni kellene őket, csak egyszerűen leírtam a jelenlegi állást. 'Kívülről'. És ha sajnálni kellene bárkit is, akkor előbb lesz az egy átlagos játékos, akinek csak emelkedni fognak az árak. Ugyanis a MS nem véletlenül ad ki ennyi pénzt. Úgy érzi, hogy ennek többszöröse fog visszajönni. És ez nem az Acti-Blizz 'alap' bevételeiből fog összejönni (mert abból csak sok-sok éven át tudná visszatermelni ezt), hanem egyrészt áremelésekből, másrészt leépítésekből (ez utóbbit most is teszi, zárnak be kisebb stúdiókat, még olyanokat is, amik a Bethesda felvásárlásával kerültek hozzájuk), harmadrészt a konkurencia visszaszorításából (ez lesz a Sony, akik egyre kevesebb megjelenéseket kapnak majd a MS által felvásárolt cégektől). Ez nyilvánvalóan csak a pénzről szól. Nincs jó, meg rossz oldal, mert a felhasználók, játékosok szemszögéből csak rossz és rosszabb oldal van. Aki bármelyik oldalt 'megmentőnek' látja, az nem normális.
  • Major
    #3
    Szegény Sony, ne hogy a végén még csődbe menjen.
  • Vanek úr
    #2
    Nem a Sony pereskedett. A helyi trösztellenes hatóságok. A Sony csak 'felbujtó' volt. És vélhetően azért tették ezt, mert egyrészt nem tetszett nekik a felvásárlás, másrészt tudják, hogy mi fog történni a MS-ba olvadó játékcégekkel és azok játékaival (előbb-utóbb eltűnnek a PS-ről), harmadrészt meg nem tartották elégnek a 10 évet. Szerintem ezzel most is így vannak, csak már nem tudnak mást tenni, mert az USA trösztellenes hatósága nem tudja megakadályozni a fúziót (a 'blokkoló' határozatot nem tudták átverni a bíróságon - elvileg fellebbeznek, és még megakadályozhatják az üzletet, de az már nehéz lesz, mert többet kell bizonyítaniuk, mint eddig próbáltak - ha meg a blokkoló határozatot nem tudják elérni, akkor a végső döntés is nagyon valószínűleg az USA-ban engedélyező lesz akkor is, ha több hónap múlva lesz is a vége). Ennek következtében az eddig blokkoló brit hatóságok is átengedhetik majd a felvásárlást. Vagyis nincs nagyon más lehetősége a Sony-nak: vagy belemegy a 10 évbe, vagy nem kap semmit.
  • t_robert
    #1
    én már azt se igen értem, hogy mi a faxért pereskedtek mondjuk az utolsó fél évben. Már akkor felajánlotta a MS, hogy maradhat továbbra is a sorozat és támogatva lesz a PS. Akkor most fél év pereskedés után eljutottak ugyanide?
    Utoljára szerkesztette: t_robert, 2023.07.17. 12:31:33