13
  • ENVE
    Nem azt mondják, hanem holland. Sőt, csak ők tudják gyártani. A félvezetőgyártás és a litográfiai gépet gyártása nem ugyan az. Europa nem akart ebbe invesztálni anno eleget, el is veszítette a területet.

A kínaiak a fasorban sincsenek amúgy.
  • zola2000
    Igen van pár jó példa, még itt van a lengyel cd project (GOG)

De mind az opera software, mind a dailymotion, iWiW, a Nokia vagy megszűnt vagy csak árnyéka régi önmagának. De említhetném még az európai filmgyártást ami úgy 50 évvel ezelőttig jobb volt mint az amerikai.

Azt mondják a legmodernebb chipgyártó EUV gépek is hollandok, de valamiért csak taiwanon/usában/dél koreában van a gyártás + kína próbál feljönni. Szerintem az utolsó szög az lesz ha a tesla/kínai e-autók feljövése miatt nem lesz versenyképes az európai autóipar.
  • ENVE
    De, hogy mondjak egy példát neked, a Spotify svéd. Ja tom az nem EU, de nem is Ázsia, vagy USA.
  • ENVE
    Nincs minden IT cég ott. Csomó van Európában. A különbség annyi, hogy itt van egy rakás nemzetállam, így pl. egy kereső nem tud kiemelkedni, mert minden országban van egy sajátjuk, és amúgy is googlet használnak. :D Ez igaz minden másra is.
  • monk00
    Az ilyen oldalakból hiányzik pl a dalok megoszthatósági lehetőség. Pl az orosz facebookon (VK) van ilyen lehetőség. Tele van mp3 dalokkal, amit meglehet osztani, vagy bármihez kapcsolni. Instagrammon is van, de ott egész dalokat nem tudsz a posztokhoz kapcsolni. Képmegosztó már van egy rakat. Az instagram és a twitter bőven elég. Az emberek szeretnek dalokat hallgatni, és megosztani, úgy hogy ne keljen linkeket máshonnan bemásolni, amit vagy elfogad vagy nem. Nekem bőven elég az insta, twitter, az orosz facebook, és néha a meta, ha ismerősökkel beszélek. Arról nem is beszélve hogy ha tényleg csak az instagrammal együtt lehet törölni, akkor azok akik regisztráltak, azok hülyébbek mint én nekifutásból.. Nálam az orosz facebook a befutó. Nagyon sok jó tulajdonsága van. Szóval, egy nagy átverés megint ez az új oldal szerintem
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2023.07.13. 08:39:35
  • codaco
    Végre egy program, amivel el tudom érni mind a 20.000 barátomat.
  • coolbboy83
    Egy szeméttel több ilyen alkalmazás...
  • Cat #5
    "Lehet hogy túl sok szabálynak kell megfelelni."
    Ezt annyiban pontosítanám, hogy más országokban olyasmi, hogy adatvédelem, személyiségi jogok, profilozás tiltása a fasorban sincsenek, vadnyugati állapotok uralkodnak, mindenki az EU-t másolja ezeknek a jogoknak a terén. A gyógyszercégek is ezért tesztelnek Afrikában, de azért senki nem panaszkodik valamiért.
  • dyra
    Csak simán versenyképtelen.
  • tom_pika
    Nem kapunk Threads-t? Mindmeghalunk!
  • zola2000
    Szerintem ez nem ilyen egyszerű hogy "a gonosz adatgyűjtő cégek nem akarják betartani a törvényeket európában"

Valami oka csak van hogy minden IT cég csak amerikában/ázsiában van, még Oroszország is összehozott egy Yandexet, míg európában nemhogy nincs semmi, még ami régen volt azok is vagy megszűntek vagy csak árnyéka régi önmagának. Lehet hogy túl sok szabálynak kell megfelelni ami lehetetlenné teszi.
  • kvp
    Az europai elhalasztott bevezetes egyfajta nyomasgyakorlas az eu vezetesere, hogy engedelmeskednenek a globalis piaci torvenyeknek. Ha tovabb pattognak az EU-ban a facebook is le lesz tiltva.
  • RJoco
    Hát, de épp ez az, hogy a szabályozás nem működik, mert inkább nem elérhető itt, minthogy megfeleljen a szabályoknak. Hogy lehetnek ennyire hülyék ilyen pozíciókban?!

A bejelentkezéses mizériát sem értem. Vannak játékok, melyeket megvéve akkor sem tudom használni, ha fizikai kiszerelésben vettem meg. Kell hozzá egy steam acc és azon kell aktiválnom a tokban lévő kódot. Erre nagyon jó példa az X Rebirth. Sandbox játék. Nincs online része sem.
    A Rockstar játékainál most így hirtelen nem tudom, hogy kell e acc vagy mennek anélkül is. Az biztos, hogy a szerverükről letölteni 1000-es nettel sokkal gyorsabb, mint DVD-ről feltenni 7 lemezt.
    Emellett nagyon sok oldalra be lehet jelentkezni különböző profilokkal, mint google, fész. De arra már nincs lehetőség, ha különválasztanád, akkor megtehesd.

Ezek mindennel foglalkoznak, ami megkeseríti az emberek életét, csak azzal nem amivel kéne.
    Hiába a szabályozások, egyáltalán nem érzem, hogy biztonságban lennék. Sőt, inkább csak egyre jobban kiszolgáltatnak.