5
  • FICEK9
    #5
    Nem vagyok informatikus se programozó, de hobbi szinten foglalkozok informatikával. Nekem lenne egy köztes megoldásra ötletem. Maradna a végpontok közötti titkosítás, de a veszélyeztetett személyek (pl. gyerekek) végpontja után lehetne egy "megfigyelő" programot beiktatni amit pl. a gyerekek szülei telepít(t)e(t)nek fel, szabad akaratukból. Akik ettől biztonságban érzik magukat azok had használhassák, de akik nem szeretnék azokra ne lehessen ráerőltetni. (Bár szerintem már van ilyen) Így a kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna, szerintem.
  • DeviloftheHell
    #4
    ja, azért is tiltogatják ki az embereket a másiknak küldött üzenetek alapján :D
  • RJoco
    #3
    "nincs a maganelet vedelmere torvenyi szabalyozas"
    Ott sem kell cirkuszolni, valószínű eleve olyanok a körülmények, hogy az ilyen alkalmazásokat simán kitilthatják.
    És ami azt illeti, ez mindenkire vonatkozik. Akinek nem tetszik, hogy titkosítva van, az egyszerűen tehet ellene.
    Anno a Blackberry telefonokkal volt, hogy egyes arab országok a titkosítás feloldását kérték, mert nem tudták megnézni, miről megy a diskurzus. Persze a Blackberry nem akart hozzáférést biztosítani. Hogy pontosan mi lett velük, nem tudom, de nem nagyon találkozni ezzel a márkával.
  • kvp
    #2
    Azon allamoknak ahol nincs a maganelet vedelmere torvenyi szabalyozas elvileg joguk van azt megnezni amit csak akarnak. Ahol van torvenyi szabalyozas, ott pedig a torvenyt kell betartani. A britek es az USA esete a ket jo pelda, a britek alattvalok, nincsennek jogaik, csak annyi amit a koronatol (az allamtol) kapnak. Az USA-ban meg a leveltitok es maganelet vedelme benne van az alkotmanyban. Az EU a ketto kozott van, szeretne vedeni az allampolgari jogokat, de azt is szeretne, ha az allam ezt barmikor megszeghetne. Ez utobbi szemlelet az ami nem biztosit stabil jogi kornyezetet. Persze az sem segit, hogy a jelenlegi amerikai elnok azt mondta az alkotmanyukrol, hogy az csak egy darab papir. Az meg, hogy ezek utan a helyen maradt eleg sokat elmond az adott orszag allapotarol.
  • RJoco
    #1
    Nagyon jó. Nem kell, hogy bárki is kémkedjen a másik után. Most csak ezekre a dolgokra akarják (állítólag) használni, de, ha már lehet, akkor miért ne használnák más, önös célokra.
    A hátsó kapukat meg más is megtalálhatja. Jobb, ha nincs.